Home » , , , , » Φρίκη στη Λιβερία: Πετάνε στους δρόμους τα πτώματα των θυμάτων του Εμπολα

Φρίκη στη Λιβερία: Πετάνε στους δρόμους τα πτώματα των θυμάτων του Εμπολα

Αμέτρητα άψυχα κορμιά ανθρώπων που πέθαναν από τον Εμπολα αφήνονται να σαπίσουν στους κεντρικούς δρόμους της Μονρόβια, της πρωτεύουσας της Λιβερίας που έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω της επέκτασης του θανατηφόρου ιού.

Το βράδυ της Τετάρτης η πρόεδρος της Λιβερίας, Ελεν Τζόνσον Σέρλιφ, κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την καταπολέμηση του ιού Εμπολα, λέγοντας ότι η επιδημία που έχει ξεσπάσει αποτελεί απειλή για την ασφάλεια του κράτους.


 «Η κυβέρνηση και ο λαός της Λιβερίας απαιτούν τη λήψη έκτακτων μέτρων για την ίδια την επιβίωση του κράτους μας και για την προστασία του λαού μας», δήλωσε σε επίσημη ανακοίνωσή της. 


«Κηρύσσω ολόκληρη τη Δημοκρατία της Λιβερίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία θα έχει ισχύ από τις 6 Αυγούστου 2014 και για περίοδο 90 ημερών», είπε. 

Ωστόσο η κατάσταση μοιάζει να είναι εκτός ελέγχου, με τους πολίτες να βρίσκονται στα πρόθυρα του γενικευμένου πανικού για την ασθένεια.

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να τηρήσει την τάξη η κυβέρνηση της Λιβερίας απηύθυνε την Πέμπτη έκκληση να σταματήσουν οι πολίτες να πετούν τις σορούς των συγγενών τους στους δρόμους καθώς αυτή η πρακτική όχι μόνο δείχνει ασέβεια στο νεκρό, αλλά βάζει σε υγειονομικό κίνδυνο τους κατοίκους της χώρας.


Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Daily Mail, οι συγγενείς των νεκρών πετάνε στους δρόμους τα πτώματα επειδή με τον τρόπο αυτό ελπίζουν ότι θα αποφύγουν να τεθούν σε καραντίνα από τις αρχές, καθώς βλέπουν τους θαλάμους απομόνωσης του Εμπολα ως παγίδες θανάτου.


«Βγάζουν τα πτώματα των συγγενών τους από τα σπίτια τους και τα πετάνε στους δρόμους, όμως με την πράξη αυτή θέτουν σε κίνδυνο τους εαυτούς τους, αλλά και τους συνανθρώπους τους να μολυνθούν. 


Για το λόγο αυτό ζητάμε από τους πολίτες να διατηρούν τα πτώματα μέσα στις οικίες τους κι εμείς θα έρθουμε να τα παραλάβουμε», συνέστησε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Πληροφοριών της Λιβερίας, Λούις Μπράουν προσθέτοντας πως έχουν αρχίσει ήδη οι πρώτες καύσεις νεκρών, με πολλές κοινότητες στα προάστια της Μονρόβιας να αντιτίθενται στην ταφή των μολυσμένων πτωμάτων. 

Οι νεκροί από την επιδημία του Έμπολα στη Δυτική Αφρική ανέρχονται πλέον στους 932, καθώς άλλοι 45 ασθενείς πέθαναν στο διάστημα από τις 2 μέχρι τις 4 Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Εν τω μεταξύ, έφθασε στην Ισπανία ο ισπανός ιεραπόστολος, ο οποίος μολύνθηκε με τον Έμπολα στη Λιβερία, όπου βοηθούσε ασθενείς του ιού σε νοσοκομείο της χώρας. 


Ο ιερέας Μιγκέλ Παχάρες είναι ένας εκ των τριών ατόμων που προσβλήθηκαν εκεί. 

Για τη μεταφορά του στην Ισπανία, η Μαδρίτη έστειλε στη Λιβερία αεροσκάφος με ιατρικό εξοπλισμό, με τις ισπανικές αρχές να μην αποκαλύπτουν σε ποιο νοσοκομείο θα νοσηλευτεί ο ιεραπόστολος. 

Πρόκειται για την πρώτη φορά που κάποιος που διαγνώσθηκε με τον ιό του Έμπολα θα νοσηλευτεί στην Ισπανία, με τις αρχές της χώρας να υποβαθμίζουν τους φόβους για τη δημόσια υγεία. 

Ταυτόχρονα, έχει ξεσπάσει συναγερμός στις υγειονομικές υπηρεσίες της Νιγηρίας αφού εντοπίστηκαν οκτώ νέα κρούσματα του ιού στο Λάγος. 

Και οι οκτώ νέοι ασθενείς είχαν έρθει σε επαφή με τον Αμερικανό λιβεριανής καταγωγής, Πάτρικ Σόγιερ, ο οποίος πέθανε στο Λάγος στα τέλη του Ιουλίου, πριν μερικές εβδομάδες μετά την επιστροφή του από τη Λιβερία.

Την ίδια στιγμή, ο φόβος για εξάπλωση της ασθένειας επικρατεί και στη Σαουδική Αραβία, μετά τον θάνατο ενός Σαουδάραβα που επέστρεψε στη χώρα του από τη Σιέρα Λεόνε. 


Ο 40χρονος, που άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο της Τζέντα, εμφάνιζε συμπτώματα παρόμοια με αυτά του Έμπολα κι έχασε τη ζωή του μετά από καρδιακό επεισόδιο. 

Οι υγειονομικές Αρχές περιμένουν να εξεταστεί δείγμα αίματος του 40χρονου ώστε να διαπιστωθεί αν όντως το θύμα είχε προσληφθεί από τον ιό.

tanea.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news