Home » » Δια βίου αποκλεισμός για παιδόφιλους εκπαιδευτικούς

Δια βίου αποκλεισμός για παιδόφιλους εκπαιδευτικούς

Τροπολογία που αυστηροποιεί τις ποινές εκπαιδευτικών οι οποίοι διώκονται για εγκλήματα ασέλγειας σε ανηλίκους προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.
Όπως δήλωσε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, η τροπολογία θα προβλέπει αλλαγή του πειθαρχικού δίκαιου προκειμένου να τίθεται αυτοδίκαια σε αργία ο εκπαιδευτικός εναντίον του οποίου ασκείται ποινική δίωξη για εγκλήματα παιδοφιλίας (σήμερα απαιτείται αμετάκλητη παραπομπή σε δίκη).
Όταν κινείται πειθαρχική δίωξη κατά εκπαιδευτικού για εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή για οποιοδήποτε έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, θα χαρακτηρίζεται η πράξη αμέσως και ευθέως ως τέτοια (σήμερα καταγράφεται «αναξιοπρεπής συμπεριφορά περί την υπηρεσία»).
Αν σε εκπαιδευτικό και διοικητικό υπάλληλο του συστήματος εκπαίδευσης επιβληθεί και η ελάχιστη πειθαρχική ποινή για τέτοιο αδίκημα, μία μέρα ή η ελάχιστη ποινική κύρωση, τότε αυτός δεν μπορεί να παραμείνει στο εκπαιδευτικό σύστημα, είτε ως εκπαιδευτικός, είτε ως διοικητικός υπάλληλος.

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news