Home » » Η Σουηδία αναγνωρίζει την Παλαιστίνη ως ανεξάρτητο κράτος

Η Σουηδία αναγνωρίζει την Παλαιστίνη ως ανεξάρτητο κράτος

Το ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας την Παρασκευή

Η Σουηδία αναγνωρίζει την Παλαιστίνη ως ανεξάρτητο κράτος


Θα γίνει η πρώτη χώρα μέλος της ΕΕ που θα προβεί σε μια τέτοια ενέργεια - Μόνο με «λύση δύο κρατών» μπορεί να έρθει ειρήνη στην περιοχή, είπε ο νεοεκλεγείς κεντροαριστερός πρωθυπουργός

Η νεοεκλεγείσα κεντροαριστερή κυβέρνηση της Σουηδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προχωρήσει στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους. Έτσι, η χώρα της Σκανδιναβικής θα είναι το πρώτο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα προβεί σε μια τέτοια ενέργεια. Η ανακοίνωση της απόφασης έγινε διά στόματος του Σουηδού πρωθυπουργού Στέφαν Λόφβεν.

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ έχει αναγνωρίσει την Παλαιστίνη από το 2012, όμως η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στην επίσημη αναγνώριση του ανεξάρτητου κράτους.

«Η διαμάχη μεταξύ του Ισραήλ και της Παλαιστίνης μπορεί να λυθεί μόνο με μία "λύση δύο κρατών", σε συνάρτηση με το διεθνές δίκαιο» δήλωσε ο Σουηδός πρωθυπουργός.

Η Ουγγαρία, η Πολωνία και η Σλοβακία, που είναι μέλη της ΕΕ, έχουν αναγνωρίσει την Παλαιστίνη, αλλά το είχαν κάνει πριν γίνουν μέλη της Ένωσης.

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news