Home » » ΡΟΔΟΣ Παρέδωσε το παιδί του στην εφορία!

ΡΟΔΟΣ Παρέδωσε το παιδί του στην εφορία!



Στην Ελλάδα της οικονομικής και -κυρίως- ανθρωπιστικής κρίσης, τα πάντα είναι, πλέον, πιθανά. Σε εποχές που οι αριθμοί θεωρούνται σημαντικότεροι από τις ανάγκες των πολιτών, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με την αναλγησία του κράτους.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ένας άνεργος πατέρας από τη Ρόδο, οδηγήθηκε σε μία πρωτοφανή απόφαση, μόλις διαπίστωσε ότι τα χρήματα που του είχε καταθέσει η μητέρα του, προκειμένου να φροντίσει το -μόλις- ενάμιση έτους αγγελούδι του κατασχέθηκαν από την Εφορία.

Άνεργος πατέρας σε απόγνωση παρέδωσε το παιδί του στην ΕφορίαΤο πρωί της Τετάρτης, κρατώντας στην αγκαλιά του το μωρό του, ανέβηκε τα σκαλιά της ΔΟΥ Ρόδου, όπου ζήτησε εξηγήσεις για τη δέσμευση των 300 ευρώ που υπήρχαν στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Μόλις οι αρμόδιοι υπάλληλοι τον ενημέρωσαν ότι αιτία της κατάσχεσης ήταν μια ανεξόφλητη οφειλή του προς την Υπηρεσία και πως το ποσό δεν μπορούσε να επιστρέψει στην κατοχή του, ο διαζευγμένος πατέρας, δήλωσε την πρόθεσή του να καταθέσει στη ΔΟΥ το παιδί του, καθώς, αδυνατούσε -πλέον- να το συντηρήσει.

Ο 35χρονος άντρας, εξήγησε, μάλιστα, ότι έχει οδηγηθεί σε πλήρες αδιέξοδο, αφού είναι εδώ και καιρόΖήτησε εξηγήσεις για τη δέσμευση των 300 ευρώ που υπήρχαν στον τραπεζικό του λογαριασμό. άνεργος, προσθέτοντας ότι το κράτος του στερεί τη δυνατότητα να μεγαλώσει με αξιοπρέπεια το παιδί του.

Σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι ο λογαριασμός της τράπεζας, ενώ παλαιότερα ήταν μισθοδοτικός κι είχε δηλωθεί ως «ακατάσχετος» δεν επικαιροποιήθηκε για το 2014, με αποτέλεσμα η Εφορία να προχωρήσει, με... αστραπιαία ταχύτητα, στην κατάσχεση του ποσού αυτού.

Πλέον, έπειτα από σχετική δέσμευση του επικεφαλής της τοπικής ΔΟΥ, αναμένεται να προχωρήσει η διαδικασία αποδέσμευσης του ποσού αυτού, με τις πιθανότητες επιστροφής του ποσού στον δικαιούχο να είναι ελάχιστες...

Αμέσως μετά το περιστατικό, ο 35χρονος μίλησε στο rodiaki.gr, όπου περιέγραψε το αδιέξοδο στο οποίο βρέθηκε.



Τι απαντά η ΔΟΥ

Μετά από έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι ο φορολογούμενος της Δ.Ο.Υ. Ρόδου δεν έχει επικαιροποιήσει τον λογαριασμό του ως ακατάσχετου που προστατεύεται από την κατάσχεση έως 1.500 ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε χθες η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ο έφορος της Ρόδου επιλήφθηκε αμέσως του θέματος και αφού τον ενημέρωσε για την αιτία της αυτόματης κατάσχεσης, όπως προβλέπει ο νόμος, ανέλαβε προσωπικά και διεκπεραίωσε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να καταστεί και πάλι ο λογαριασμός του ακατάσχετος.

Για την αποφυγή παρόμοιων δυσάρεστων περιπτώσεων στο μέλλον, η ΓΓΔΕ καλεί όλους τους φορολογουμένους, να επικαιροποιήσουν το ακατάσχετο του τραπεζικού τους λογαριασμού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news