Home » , , , » Τα είχαν πουλήσει οι γονείς τους για 80 δολάρια Ινδία: Παιδιά-σκλάβοι κάτω των έξι ετών «εργάζονταν» 16 ώρες για να φτιάχνουν βραχιόλια

Τα είχαν πουλήσει οι γονείς τους για 80 δολάρια Ινδία: Παιδιά-σκλάβοι κάτω των έξι ετών «εργάζονταν» 16 ώρες για να φτιάχνουν βραχιόλια

Η ινδική αστυνομία έσωσε περισσότερα από 300 τις τελευταίες δύο εβδομάδες και συνέλαβε τριάντα δουλέμπορους

Υποσιτισμένα, με δερματικές ασθένεις και σε κατάσταση σοκ από το καθεστώς σκλαβιάς κάτω από το οποιό εργάζονταν βρέθηκαν τα περισσότερα από 300 παιδιά-σκλάβοι που απελευθερώθηκαν από την ινδική αστυνομία σε επιχειρήσεις στα κεντρικά της χώρας.

Τα παιδιά αυτά, ορισμένα από τα οποία ήταν μικρότερα των έξι ετών, «εργάζονταν» για τουλάχιστον 16 ώρες ημερησίως χωρίς διάλειμμα υπό την απειλή βασανιστηρίων και στέρησης φαγητού εάν δεν υπάκουαν τις εντολές των «αφεντικών».

Στα πλαίσια της ίδιας επιχείρησης σε καταστήματα στην πόλη Χαϊντεραμπάντ, στα κεντρικά της χώρας, συνελήφθησαν τουλάχιστον 30 μέλη  συμμοριών εμπορίας ανθρώπων.

Στους χώρους που «εργάζονταν» τα παιδιά αυτά επικρατούσαν ελεεινές συνθήκες υγιεινής χωρίς εξαερισμό ενώ τα παιδιά ήταν εκτεθειμένα σε επιβλαβή αέρια.

Πολλά παιδιά μεταφέρθηκαν το 2014 στο Χαϊντεραμπάντ από το φτωχό κρατίδιο Μπιχάρ στη βόρεια Ινδία, αφού τα είχαν πουλήσει οι γονείς τους σε συμμορίες εμπορίας ανθρώπων για ένα ποσό που κυμαινόταν από τις 5.000 έως τις 10.000 ρουπίες (80 ως 160 δολάρια).

Σύμφωνα με τα επίσημα διαθέσιμα στοιχεία, το 2014 στην Ινδία εργάζονταν περίπου 4 εκατομμύρια παιδιά ως οικιακοί βοηθοί, σε εστιατόρια ή σε εργοστάσια παραγωγής ρούχων, όμως οι υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκτιμούν ότι η εκτίμηση αυτή είναι μάλλον πολύ χαμηλότερη του πραγματικού αριθμού.


protothema.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news