Home » , » Βενιζέλος: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει νέο Κούγκι και να καταθέτουν στεφάνια οι Ευρωπαίοι

Βενιζέλος: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει νέο Κούγκι και να καταθέτουν στεφάνια οι Ευρωπαίοι

Τι δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε διακαναλική συνέντευξη

«Το στοίχημα των εκλογών δεν είναι το ποιος θα κυβερνήσει αλλά το προς τα πού θα πάει χώρα τα επόμενα πάρα πολλά χρόνια», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι το ερώτημα είναι αν θα κάνουμε το ένα βήμα μπροστά για την έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο και θα προχωρήσουμε στη νέα φάση και την ομαλότητα ή αν θα κάνουμε πολλά βήματα πίσω και θα χαθούν όσα κερδίσαμε με τις θυσίες του λαού. «Το ερώτημα είναι αν θα υπάρξει σταθερότητα και πρόοδος ή αβεβαιότητα και οπισθοχώρηση», υπογράμμισε.

Είπε ότι η κυβέρνηση θα παραδώσει τη χώρα ακέραιη στις 25 Ιανουαρίου και ότι πέρα από τη σημασία που έχει το ποιος θα είναι πρώτος και δεύτερος στις εκλογές, ακόμα πιο μεγάλη σημασία έχει το ποιος θα είναι τρίτος, ποιος θα έχει την τρίτη εντολή και θα παίξει τον ρόλο του εγγυητή της εθνικής και όχι της κυβερνητικής σταθερότητας.

Σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κυβερνητικό μπαλαντέρ, για να υπογραμμίσει ότι πρέπει να υπάρξει μετά τις εκλογές κλίμα συναίνεσης και συστράτευσης.

Ο τρίτος παράγοντας, εκείνος που θα έχει την τρίτη εντολή, συνέχισε, έχει πολύ μεγάλη σημασία να είναι δοκιμασμένος και να έχει εμπειρία και κάλεσε τους πολίτες να αναρωτηθούν ποια θα είναι τα πρόσωπα που θα πάνε να διαπραγματευτούν.

Μάλιστα, προειδοποίησε ότι "η Ελλάδα μπορεί να γίνει το νέο Κούγκι και να καταθέτουν στεφάνια στο μνημείο της όλοι οι Ευρωπαίοι", αναφερόμενος στο διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών.

Το κρίσιμο ποσοστό είναι αυτό που θα πάρει το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη, είπε και υποστήριξε ότι στις ευρωεκλογές όπου βγήκε πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ δεύτερη, η κυβέρνηση κρατήθηκε, η εθνική στρατηγική διαφυλάχθηκε, η διαπραγμάτευση προχώρησε «χάρη στο ποσοστό της παράταξης μας».

Σημείωσε ακόμα ότι μετά τις εκλογές «υπάρχει ένας πυρήνας που πρέπει να εγγυηθούμε», αναφέροντας ότι πρόκειται για την πολιτική σταθερότητα, την οικονομική σταθερότητα και ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, τη διευθέτηση του ζητήματος του χρέους, τη θεσμική σταθερότητα τις προοπτικές της χώρας με το βλέμμα στο μέλλον.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σημερινή διαδήλωση στο Παρίσι, στο όνομα του δημοκρατικού πολιτισμού, κατά του τυφλού μίσους, της τρομοκρατίας και του παραλογισμού, και εξέφρασε τη συμπαράσταση του στην γαλλική κοινωνία.

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news