Home » , » Βαρουφάκης: Κόκκινη γραμμή η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους

Βαρουφάκης: Κόκκινη γραμμή η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους

Ως τον εμπνευστή της «στροφής» του Αλέξη Τσίπρα στο ζήτημα της οικονομικής πολιτικής που θα ασκήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αν ανέλθει στην εξουσία, παρουσιάζει τον Γιάννη Βαρουφάκη η εφημερίδα La Reppublica.

Το άρθρο στη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας, έχει τίτλο: «Ο Γιάννης Βαρουφάκης είναι ο οικονομολόγος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος θέλει να αλλάξει την ευρωπαϊκή πολιτική».

Στις δηλώσεις του, ο οικονομολόγος και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει μεταξύ άλλων: 


«Είμαι πενήντα τεσσάρων ετών και δεν αντέχω άλλο. Μεγάλωσα με τη δικτατορία των συνταγματαρχών και τώρα βρίσκομαι κάτω από την τυραννία των τραπεζών και των αυτοαποκαλούμενων φιλελεύθερων οικονομολόγων».

Ο γνωστός οικονομολόγος του πανεπιστημίου του Τέξας, θεωρεί ότι δεν υπάρχει πραγματική ανάκαμψη και διερωτάται: «Ο πρωθυπουργός κυκλοφορεί στους δρόμους της Αθήνας; Βλέπει τις ουρές των ανέργων, όσων τρώνε στα συσσίτια και ψάχνουν για φαγητό μέσα στα σκουπίδια;»


Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα πρόκειται για τον εμπνευστή της «στροφής» του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, εδώ και δυο εβδομάδες, άρχισε να μιλά για «μια συνολική συμφωνία που να προσφέρει λύση, χωρίς να υπάρξουν δράματα». 

Ο Οκόρσιο εξηγεί ότι αυτή η συνολική λύση προβλέπει τον εξορθολογισμό και μείωση των δημοσίων δαπανών, αλλά βασίζεται και στη θέση ότι το «να απαιτεί κανείς να πληρώσει η Ελλάδα όλο της το δημόσιο χρέος, μέσα στα χρονικά όρια που έχουν τεθεί, αποτελεί μια απαράδεκτη τυραννία».

Τέλος, ο Γιάννης Βαρουφάκης τονίζει ότι «η κόκκινη γραμμή, για μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι η ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους, πιο ευνοϊκά επιτόκια και η αποπληρωμή του -τουλάχιστον για το χρέος που είναι στα χέρια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας- όταν επιστρέψει η χώρα σε ρυθμούς ανάπτυξης».

Πηγή: ΑΠΕ

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news