ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Με εντολή Ερντογάν η Τουρκία αποκτά δική της πλατφόρμα γεωτρήσεων  

Οδηγίες στο Συμβούλιο Ασφαλείας (ΣΕΑ) για πλατφόρμα γεώτρησης για την Ανατολική Μεσόγειο έδωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν.  

Δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Σαμπάχ» αναφέρει πως ο Ερντογάν δήλωσε πως «Η Τουρκία θα αποκτήσει την δική της πλατφόρμα. Ή θα την παράξει μόνη της ή θα την αγοράσει». 

Ειδικότερα, όπως σημειώνει, αποφασίστηκε η απόκτηση πλατφόρμας γεώτρησης 1,5 δις δολαρίων προκειμένου να αυξηθεί η δραστηριότητά της στην ανατολική Μεσόγειο.   

Ο Ερντογάν έθεσε ενώπιον του ΣΕΑ τα βήματα που θα κάνει η Τουρκία «για να προστατεύσει τα συμφέροντά της στην Ανατολική Μεσόγειο». 

Ανέφερε ότι θα επιστρατευτούν όλα τα μέσα για να προστατευτούν αυτά τα δικαιώματα και τόνισε «Με το ερευνητικό μας πλοίο διανύσαμε σημαντική απόσταση. 

Ας κάνουμε το αναγκαίο βήμα και για την πλατφόρμα γεώτρησης».  

Αναφερόμενος στις ξένες εταιρείες και στην άρνησή τους να δραστηριοποιηθούν σε μια περιοχή όπου υπάρχει διαμάχη, ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε «Θα κάνουμε κι εμείς μόνοι μας αυτό που πρέπει» ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα με αυτή την απόφαση η Τουρκία δεν θα χρειάζεται την συγκατάθεση των μεγάλων εταιρειών για να προχωρήσει σε γεώτρηση στην ανατολική Μεσόγειο. 

Στόχος είναι να γίνει ο ΤΡΑΟ μια εταιρεία που να μπορεί να δραστηριοποιείται παγκοσμίως όπως οι μεγάλες παγκόσμιες εταιρείες ΒΡ, Shell, Chevron. 

Επισημαίνεται ότι με αυτό τον τρόπο θα αυξηθούν και τα έσοδα του ΤΡΑΟ καθώς για την ενοικίαση μιας πλατφόρμας γεώτρησης απαιτείται το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων την ημέρα.   

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news