Home » , , , » «Αυτό ήταν ένα μεγάλο λάθος» ή «Μόλις σκότωσες την Τρόικα»

«Αυτό ήταν ένα μεγάλο λάθος» ή «Μόλις σκότωσες την Τρόικα»

Για τους περισσότερους μπορεί η ουσιαστική σημασία του συντομότατου διαλόγου που είχαν μακριά από τα μικρόφωνα Γερούν Ντάισελμπλουμ και Γιάννης Βαρουφάκης λίγο μετά την κοινή συνέντευξη τύπου το απόγευμα της Παρασκευής να μην αποτελεί μείζον θέμα η απόκλιση ωστόσο ακόμα και στο περιεχόμενο της φράσης δείχνει σε επίπεδο σημειολογίας τη διάσταση απόψεων ανάμεσα σε Βρυξέλλες και Αθήνα.

Σύμφωνα με την εκδοχή που διαρρέει η Κομισιόν από τις Βρυξέλλες ο επικεφαλής του Eurogroup είπε στο αυτί του Έλληνα υπουργού Οικονομικών τη φράση: This was a big mistake (μτφ. Αυτό ήταν ένα μεγάλο λάθος) ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά την ένταση που είχε προκληθεί από το ηχηρό «όχι» του Έλληνα υπουργού Οικονομικών στην Τρόικα.

Αντίθετα η εκδοχή που έδωσε νωρίτερα το περιβάλλον του υπουργείου Οικονομικών επικαλούμενος ωτακουστές αυτού περίφημου διαλόγου-μυστήριο ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είπε προς τον Γιάννη Βαρουφάκη: You just killed Troika (μτφ. Μόλις «σκότωσες» την Τρόικα).

Σε κάθε περίπτωση το περιεχόμενο της φράσης μόνο συνηθισμένο δεν είναι στη διπλωματική διάλεκτο τόσο υψηλόβαθμών αξιωματούχων γεγονός που δικαιολογεί το επιφώνημα «ουάου» του Έλληνα υπουργού Οικονομικών.

H ερμηνεία, ή αυτό που εννοούσε ο  Γερούν Ντάισελμπλουμ είτε στη μια είτε στην άλλη εκδοχή θεωρείται πάντως ότι είναι πως ξεκαθάρισε στον Γιάννη Βαρουφάκη πως μόλις έκοψες οριστικά τις σχέσεις της χώρας με τον μοναδικό φορέα που θα μπορούσε να προσφέρει μια ουσιαστική βοήθεια.


Το τέλος της κοινής συνέντευξης τύπου του Γιάννη Βαρουφάκη με τον Ολλανδό επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ επιβεβαίωσε το ρητό «μια εικόνα χίλιες λέξεις».

Η συμπεριφορά των δύο ανδρών - μετά τις αντίθετες θέσεις που είχαν εκφράσει λίγα λεπτά - όπως αποτυπώθηκε από τον φωτογραφικό φακό θα μπορούσε να αποτελέσει αφορμή για αναλύσεις επί αναλύσεων για τη σχέση τους, ειδικά όταν ο σύντομος διάλογος που είχαν έγινε μακριά από τα μικρόφωνα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι επρόκειτο για ένα παγωμένο «αντίο».

Πρώτος έτεινε το χέρι του ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών με τον Ολλανδό ομόλογό του να προσπαθεί γρήγορα-γρήγορα να «βγάλει» την υποχρέωση της κοινής φωτογραφίας. Είναι ενδεικτικό ότι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ έχει κάνει ένα βήμα προς την πόρτα πριν ακόμα καλά-καλά αφήσει το χέρι του Γιάννη Βαρουφάκη.

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news