Home » , , , » Τσίπρας προς Σόιμπλε:Θα ήταν καλύτερα να λυπάται τους λαούς που περπατάνε με το κεφάλι σκυφτό

Τσίπρας προς Σόιμπλε:Θα ήταν καλύτερα να λυπάται τους λαούς που περπατάνε με το κεφάλι σκυφτό


«Ο Έλληνας πολίτης δεν αισθάνεται πια αυτή την απαξίωση και αυτό τον εξευτελισμό. Δεν μπορούν πια κάποιοι να συμπεριφέρονται στην Ελλάδα σαν να είναι αποικία. Δεν μπορούν πια να συμπεριφέρονται στους Έλληνες σαν να είναι οι παρίες της Ευρώπης» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην αρχή της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Απαντώντας στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που χαρακτήρισε την κυβέρνηση Τσίπρα ανεύθυνη, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο Γερμανός υπουργός «έχασε την ψυχραιμία του επειδή εκφράστηκε υποτιμητικά απέναντι στον ελληνικό λαό».

«Θα ήθελα να του επισημάνω ότι θα ήταν καλύτερα να λυπάται τους λαούς που περπατάνε με το κεφάλι σκυφτό» είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Σόιμπλε.

«Την Πέμπτη καταθέτουμε το πρώτο νομοσχέδιο κοινωνικής σωτηρίας για την προστασία της κατοικίας των πολιτών» τόνισε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: «Καταθέτουμε ρύθμιση για τις 100 δόσεις, ρυθμίσεις που θα βγάλουν τη θηλειά από το λαιμό των πολιτών».

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι το δεύτερο σχέδιο νόμου που θα καταθέσει θα αφορά στην αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων, οι οποίες -όπως είπε- έχουν απορρυθμιστεί λόγω των μνημονίων. 

«Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω από τις βασικές μας δεσμεύσεις στο λαό, ούτε βήμα πίσω από τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις που έλαβαν ψήφο εμπιστοσύνη στη Βουλή. Το λέμε και το εννοούμε» επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ η οποία ξεκίνησε στη Βουλή λίγο μετά τις 16:00, ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας ανακοινώνει την πρότασή του για το πρόσωπο που θα είναι υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Μέχρι την έναρξη της συνεδρίασης, το Μέγαρο Μαξίμου κρατούσε σαν επτασφράγιστο μυστικό την πρότασή του για τον διάδοχο του κ. Κάρολου Παπούλια.

«Κανείς μας δεν ενδίδει στη δυσκολία των στιγμών» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους βουλευτές του και έκανε λόγο για συλλογική υπευθυνότητα ενός λαού.

Με τον γερμανικό λαό δεν μας χωρίζει τίποτα, πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας και έκανε λόγο για μηνύματα συμπαράστασης. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε ατυχή γελοιογράφια αυτή που δημοσιεύθηκε στην Αυγή απεικονίζοντας τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ενδεδυμένο με στολή ναζί. «Πρόκειται γι ατυχέσαττη στιγμή» είπε ο πρωθυπουργός συμπληρώνοντας ότι κανείς δεν δικαιούται, ούτε για αστείο, να παίζει με τα φαντάσματα του παρελθόντος.

Θέλουμε λύση, όχι ρήξη

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news