Home » , , , » Τσίπρας στην αντιπολίτευση: Θα στηρίξετε την εθνική προσπάθεια ή θα είστε φερέφωνα των μνημονιακών;

Τσίπρας στην αντιπολίτευση: Θα στηρίξετε την εθνική προσπάθεια ή θα είστε φερέφωνα των μνημονιακών;

Στην Βουλή μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά το αίτημά του να ενημερώσει το κοινοβούλιο για την πορεία της διαπραγμάτευσης. Ο κ. Τσίπρας μίλησε για μια νέα κυβέρνηση που φέρνει αποτελέσματα και εγκάλεσε την απερχόμενη κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, την οποία κάλεσε να πάρει θέση και να δηλώσει αν θα στηρίξει ή όχι την προσπάθεια της κυβέρνησης.

Η νέα κυβέρνηση κάνει τον κόσμο κοινωνό της διαπραγμάτευσης
"Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε η κυβέρνηση δηλώσαμε ότι αλλάζουμε σελίδα στον τόπο. Κάθε μέρα που περνάει οι πολίτες να γνωρίζουν όλα όσα γίνονται στην διαπραγμάτευση με τους εταίρους, Δεν υπάρχει μυστική διπλωματία. Δεν διστάσαμε οι δικές μας τοποθετήσεις να γίνονται αμέσως γνωστές" σημείωσε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε: "Αυτή η στρατηγική μας μας έδωσε τη δυνατότητα να κάνουμε κοινωνούς των εξελίξεων. Η πλειοψηφία στηρίζει τη διαπραγματευτική πορεία και ζητά να μην κάνουμε βήμα πίσω".

Ο πρωθυπουργός μίλησε για μια χαοτική κατάσταση στο κράτος. 

"Παραλάβαμε μια χώρα βαθιά πεσμένη μέσα στο γκρεμό. ήρθε η ώρα να πούμε αλήθειες που δεν κρύβονται όσο κι αν κανείς θέλει να ωραιοποιήσει την εικόνα. Η πραγματικότητα είναι ότι το πλεόνασμα ήταν μόλις 0.3%, 592 δις, 2,7 δις λιγότερα από όσο διαφήμιζε η προηγούμενη κυβέρνηση προεκλογικά" σημείωσε και τόνισε πως "τα δημόσια ταμεία δεν είχαν μέσα ούτε αυτό το πλεόνασμα, το ταμειακό έλλειμμα ήταν της τάξης των 2,5 δις ευρώ". 

Ο κ. Τσίπρας απέδωσε την κακή κατάσταση στην κινδυνολογία της περασμένης κυβέρνησης ενώ στηλίτευσε την ικανότητά της λέγοντας: "Ο νόμος με τις 100 δόσεις ήταν τόσο ελλιπής που έφερε μόλις 70 δις ευρώ σε 5 μήνες, ενώ τώρα από την προρρύθμιση του δικού μας νόμου έχουμε ήδη 100 εκτ. ευρώ σε μια βδομάδα".

Η χώρα σε πρωτοφανή ασφυξία

Ο πρωθυπουργός μίλησε και για την μια ασφυξία: "Η μοναδική χώρα στον κόσμο που από το καλοκαίρι αποπληρώνει, αλλά δεν αναχρηματοδοτεί τα χρέη της. Δεν έγινε τυχαία η ασφυκτική κατάσταση, κάποιοι είχαν φροντίσει γνωρίζοντας ότι επέρχεται αλλαγή πολιτικής. Παρά ταύτα επιτεύχθηκε η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. 

Παρατάθηκε η δανειακή σύμβαση, αλλά ακυρώθηκε η πέμπτη αξιολόγηση" ανέφερε και συμπλήρωσε: "Αντί για το μέιλ Χαρδούβελη, η ελληνική κυβέρνηση θα υλοποιήσει με τη συναίνεση των εταίρων ένα πρόγραμμα δικής της ευθύνης, ανόρθωσης της οικονομίας και αναδιανομής των βαρών. Να σταματήσει η διαρκής απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, με την ανεργία".

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός μίλησε για την ανάγκη να ανοίξει συζήτηση για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. "Χωρίς μια τέτοια παρέμβαση είναι αδύνατη η αποπληρωμή του, χωρίς ακόμη περισσότερες και μεγαλύτερες κοινωνικές καταστροφές. Θα ανοίξει προκειμένου να καταλήξουμε σε ένα νέο συμβόλαιο με τους εταίρους ως τον Ιούνιο. 

Η μοναδική στρατηγική που μπορεί να βάλει τέλος στη λιτότητα διατηρώντας τη χώρα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο. Ο άλλος δρόμος είναι η άνευ όρων συνθηκ9ολόγηση στις απαιτήσεις των πιο ακραίων νεοφιλελεύθερων κέντρων".

Ζητώ από την αντιπολίτευση να στηρίξει

"Θέλω να απευθυνθώ στα κόμματα της αντιπολίτευσης. Θα στηρίξετε την τακτική για να μπει τέλος στη στη λιτότητα, ή θα συνεχίσετε να συμπεριφέρεστε ως φερέφωνα των πιο ακραίων πολιτικών σε Ελλάδα και Ευρώπη, φερέφωνα των εμπνευστών των μνημονίων" ανέφερε και σε έντονο ύψος είπε: "Το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί χωρίς μισόλογα. 

Η αντιπολίτευση να αποφασίσει και κάτι ακόμη, αν έχουμε συνθηκολογήσει και υπογράφουμε μνημόνια ή οδηγούμε τη χώρα στα βράχια". Ο κ. Τσίπρας μίλησε για αντιφάσεις στον αντιπολιτευτικό λόγο, αφού τη μια μέρα όπως είπε αναφέρουν ότι οδηγείται η Ελλάδα στα βράχια και την άλλη πως υπογράφει νέα μνημόνια.
 
"Την απάντηση στις αντιφάσεις δεν θα τις περιμένουμε από την ίδια την αντιπολίτευση, γιατί τη δίνει η ίδια η ζωή. Τη δίνουμε στη σκληρή διαπραγμάτευση στο εξωτερικό και το εσωτερικό της χώρας με την πολιτική.

Είναι μνημόνιο το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση; Είναι μνημόνιο ο νόμος για τις 100 δόσεις που έχει δώσει τη δυνατότητα σε χιλιάδες πολίτες και επιχειρήσεις να δουν φως;" σημείωσε και αναφέρθηκε τόσο στη ρήτρα στα ασφαλιστικά ταμεία που γλιτώνει τις περικοπές στις συντάξεις όπως είπε, αλλά και τη λύση στη βιομηχανία ζάχαρης.

Άνευ όρων συνθηκολόγηση μην περιμένετε από εμάς

Ο κ. Τσίπρα σημείωσε πως δεν θα συνθηκολογήσει άνευ όρων. "Το γνωρίζουν όλοι σε Ελλάδα και Ευρώπη και που δεχόμαστε ανιλεή πόλεμο και που μας στηρίζει η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας" και συμπλήρωσε σε έντονο ύφος: "Να συνειδητοποιήσουν οικονομικά συμφέροντα και κέντρα στη χώρα, που δεν μπορούν να παραδεχτούν ότι δεν θα έχουν ασυλία. Το μνημόνιο απέτυχε και έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε μεταρρυθμίσεις που θα εξυπηρετούν τα συμφέροντα της κοινωνίας που θα αναδιανέμουν τα βάρη υπέρ των χαμηλών στρωμάτων".

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στην απερχόμενη κυβέρνηση εγκαλώντας την για μηδενικές μεταρρυθμίσεις. "Ποια μεταρρύθμιση έγινε τα τελευταία πέντε χρόνια; Εκτός αν ονομάζετε μεταρρυθμίσεις τις απολύσεις, την κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, το κλείσιμο της ΕΡΤ, την κατάρρευση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων" και προχώρησε σε έντονο ύφος κατά του πρώην πρωθυπουργού:

"Μόνο εκεί ξέρατε να χτυπάτε το χέρι στο τραπέζι και να παριστάνετε τουσ σκληρούς. Γιατί δεν κάνατε το ίδιο με τις άδειες των ΜΜΕ που ήταν μνημονιακή υποχρέωση κ. Σαμαρά; Την ξεχάσατε; Γιατί δεν προχωρήσατε σε ουσιαστικούς ελέγχους για τη φοροδιαφυγή;". Ο κ. Τσίπρας έφερε στη Βουλή δημοσίευμα ξένου Τύπου που τόνιζε: "Δημόσιοι υπάλληλοι παραιτήθηκαν επειδή τους ασκούνταν πιέσεις να μην ελέγξουν άτομα της λίστας επειδή ήταν συνεργάτες σας κ. Σαμαρά".

Η έλλειψη συμφωνίας με την Ελβετία γεννά ερωτηματικά

"Πόσα αιτήματα έχουν κατατεθεί σε ελβετικές τράπεζες για την παροχή στοιχείων σε πρόσωπα για την φοροδιαφυγή. 10. Ακόμη και στην Καγκελαρία της Γερμανίας να μου τεθεί το ερώτημα. Έχουν πάει όλες οι χώρες στην Ελβετία, μόνο η Ελλάδα δεν έχει. Γιατί; Τα έργα και οι ημέρες μιας κυβέρνησης που άφησε στο απυρόβλητο, όσους δεν πλήρωσαν το μερτικό τους στην κρίση και έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό είναι εμφανή" σημείωσε.

"Η νέα κυβέρνηση ματώνει για να σταματήσει να ματώνει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Έχει ήδη καταθέσει τη δική της λίστα βραχυπρόθεσμων μεταρρυθμίσεων. Πραγματικών, που θα δώσουν πνοή στην ανάπτυξη" είπε και ανέφερε ενδεικτικά την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων, καπνού και στο αλκοόλ, την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με το ευρωπαϊκό δίκαιο ώστε να μην πληρώνει η χώρα πρόστιμα, ελέγχους σε εμβάσματα και τραπεζικές καταθέσεις, εκσυγχρονισμό για την ηλεκτρονική κατάθεση του ΦΠΑ, τον ειδικό φόρο επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων. Για "να πληρώσουν οι κατέχοντες και να σταματήσει η λεηλασία της μεσαίας τάξης και των μισθωτών" όπως σημείωσε.

Η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου είναι ευρωπαϊκό κεκτημένο
"Καλώ την αντιπολίτευση να πει ξεκάθαρες κουβέντες, να στηρίξει τη διαπραγμάτευση, το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης που παίρνει τα βάρη από τους αδύνατους" είπε και συμπλήρωσε Η παρούσα κυβέρνηση δεν δίστασε με όλους τους εκπροσώπους της όπου και αν βρέθηκε, να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας, να διεκδικήσει όσα είχαν ξεχαστεί, να πει απαγορευμένες λέξεις. 

Αξιοπρέπεια, εθνική κυριαρχία, εθνικό σχέδιο ανάπτυξης, αλλά και Siemens, κατοχικό δάνειο, πολεμικές επανορθώσεις" σημείωσε και απευθύνθηκε στον κ. Σαμαρα: "Έπραξα ορθά που τα είπα αυτά στο Βερολίνο ή θα έπρεπε να πω 'Ουδείς αναμάρτητος' στη Μέρκελ;"

Translate

Δημοφιλείς αναρτήσεις Διαχρονικά

Δημοφιλείς αναρτήσεις Μήνα

 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. RadioRoumeliNews