Home » , , , » Νέες αποκαλύψεις Βαρουφάκη: Είναι αδίστακτοι. Θέλουν εξίσωση στα 700 ευρώ στο δημόσιο

Νέες αποκαλύψεις Βαρουφάκη: Είναι αδίστακτοι. Θέλουν εξίσωση στα 700 ευρώ στο δημόσιο

Για αδίστακτη πολιτική και στάση στην οποία η κυβέρνηση εναντιώνεται καθημερινά, έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.
Για εξίσωση μισθών στο δημόσιο στο ύψος των 700 ευρώ πιέζουν οι δανειστές, όπως αποκάλυψε το απόγευμα της Τετάρτης ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας με ομάδα εφοριακών που είχε συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

«Ξέρετε ποιο επιχείρημα ακούμε κάθε μέρα στις διαπραγματεύσεις;...», σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης και αποκάλυψε: Ότι έχουν δίκιο για την εξομάλυνση και την εξίσωση των μισθών. Να πάρουμε τους υπάρχοντες μισθούς που είναι πάνω από τα 700 ευρώ και να τους κατεβάσουμε όλους στα 700. Αυτό μας λένε. Απέναντι σε αυτή την αδίστακτη πολιτική και στάση εμείς εναντιωνόμαστε καθημερινά.

Την άποψή μας την ξέρετε. Θα την πω άλλη μια φορά: αυτός ο δυισμός, η αντιμετώπιση των παλαιοτέρων με τόσο διαφορετικό τρόπο από τους νέους αποτελεί όχι μόνο αδικία, αλλά και βαθιά πηγή αναποτελεσματικότητας για το φοροεισπρακτικό μηχανισμό. Άρα έχουμε ακριβώς την ίδια άποψη. Το ερώτημα είναι πώς θα λειτουργήσουμε συνολικά και συλλογικά ώστε να λύσουμε το πρόβλημα, σημείωσε ο υπουργός.

«Ας σοβαρολογούμε...»

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη βόμβα που εξαπέλυσε το μεσημέρι ο Γ. Βαρουφάκης «Μπορώ εγώ να δεσμευτώ ότι θα είμαστε κυβέρνηση τον Ιανουάριο;», ο ίδιος απάντησε:

"Ας σοβαρολογούμε επιτέλους μια φορά. Ρωτήθηκα εάν δεσμεύομαι ότι μετά τον Ιανουάριο, στο πλαίσιο της συμφωνίας μας με τις συμβασιούχες καθαρίστριες, θα προχωρήσουμε σε μια κίνηση που να τις αποκαταστήσει. Είπα, βεβαίως και θα το κάνουμε. Και ρωτήθηκα «Θα είστε υπουργός; Θα είστε κυβέρνηση;» και λέω «δεν μπορώ να δεσμευτώ για κάτι τέτοιο». Δεν μπορώ να δεσμευτώ ότι θα ζω αύριο... «χτύπα ξύλο». Αλλά μην παίρνουμε το «τόσο» και το κάνουμε «τόσο».

«Στο πιο δύσκολο και επισφαλές σημείο η διαπραγμάτευση»
Κληθείς να περιγράψει την πορεία των διαπραγματεύσεων, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε χαρακτηριστικά: Η διαπραγμάτευση βρίσκεται στο πιο δύσκολο σημείο της, στο επισφαλές σημείο της. 

Είναι απαραίτητο να βοηθήσουμε όλοι μαζί να κλείσει. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τη δυνατότητα- το ξέρετε αυτό- όχι μόνο να λύσουμε το συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά να κρατήσουμε σε μια ισορροπία και αυτά τα οποία έχουν ήδη λυθεί. Όταν θα κλείσουμε τη διαπραγμάτευση θα κάτσουμε και θα το συζητήσουμε.

«Δεν μπορώ να είμαι Υπουργός Οικονομικών εάν δεν στηρίζομαι στους εφοριακούς».

Σε ερώτηση εφοριακού για το εάν έχει εμπιστοσύνη και εάν στηρίζει τους εφοριακούς υπαλλήλους, δήλωσε:

Απολύτως. Δεν μπορώ να είμαι Υπουργός Οικονομικών εάν δεν στηρίζομαι στους εφοριακούς. Το λέω δυνατά. Και επιτέλους στην Ελλάδα - όχι μόνο για τους εφοριακούς, αλλά και συνολικότερα - πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε το τεκμήριο της αθωότητας.

Είναι αδύνατο να συνεχίσουμε ως χώρα όταν λοιδορούνται άνθρωποι ως ένοχοι προ της αποδείξεως της ενοχής τους. Οπότε αυτό ισχύει για όλους και όσον αφορά το δικό μας Υπουργείο πρέπει να ισχύει 100 φορές πιο πολύ, γιατί εδώ βασίζονται τα φορολογικά έσοδα, τα έσοδα του κράτους. Θα σας δούμε την επόμενη εβδομάδα.


Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news