Home » , , » Η Κούβα έχει ανακαλύψει το εμβόλιο κατά του καρκίνου στους πνεύμονες

Η Κούβα έχει ανακαλύψει το εμβόλιο κατά του καρκίνου στους πνεύμονες

Η Κούβα είναι η πρώτη χώρα του κόσμου που υποστηρίζει πως έχει ανακαλύψει το εμβόλιο κατά του καρκίνου στους πνεύμονες. Το εμβόλιο γνωστό και ως Cimavax, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2011 και κάθε δόση πωλούνταν προς 1 δολάριο, ωστόσο η κουβανέζικη κυβέρνηση αποφάσισε να το διαθέσει δωρεάν στους πολίτες.

Σήμερα, πολλοί είναι οι επιστήμονες από πολλά κράτη που επιθυμούν να πάρουν στα χέρια τους το εμβόλιο, προκειμένου να το μελετήσουν και να ανακαλύψουν τα μυστικά της σύστασής του.

Το "Κέντρο Μοριακής Ανοσολογίας" της Κούβας, όπως ονομάζεται το υπεύθυνο κρατικό κέντρο που το δημιούργησε, έχει ξεκινήσει συνεργασία με το Ινστιτούτο κατά του καρκίνου Roswell για την εξαγωγή του εμβολίου.
Έτσι, το εμβόλιο θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά εκτός της χώρας, μετά από τα 55 χρόνια του εμπάργκο, και θα διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητα και η χρησιμότητά του.

Πάντως, η παγκόσμια γιατρική κοινότητα αναμένει με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα από την ανάλυση του εμβολίου, αλλά και από τα αποτελέσματα της χρήσης του.

"Οι πιθανότητες της ύπαρξης ενός τέτοιου εμβολίου είναι πολύ ενθαρρυντικές για το μέλλον του κλάδου", δηλώνει ο διευθυντής του Αμερικανικού Ινστιτούτου.

Η δημιουργία του συγκεκριμένου είναι αρκετά φθηνή σε σύγκριση με άλλα εμβόλια για τα οποία δαπανούνται κάθε χρόνο εκατομμύρια δολάρια, με αποτέλεσμα να εγείρονται ερωτήματα για τη σύνθεσή του.

Όπως αναφέρεται το εμβόλιο εμπεριέχει μια σημαντική πρωτεΐνη που αναστέλλει την εξάπλωση του ίου στα υγιή κύτταρα και εντοπίζεται στον οργανισμό του ανθρώπου. Ενώ, τονίζεται πως ο παραπάνω ισχυρισμός προκύπτει από το γεγονός πως το εμβόλιο έχει χορηγηθεί σε ανθρώπους που πάσχουν από την ασθένεια και έχει παρατηρηθεί η μείωση της εξάπλωσης της.

Την ίδια στιγμή, η παγκόσμια γιατρική κοινότητα ευελπιστεί πως το εμβόλιο θα μπορέσει στο κοντινό μέλλον, μετά από τροποποιήσεις να χρησιμοποιηθεί και για άλλες μορφές καρκίνου, όπως οι όγκοι στον εγκέφαλο.

Το εμβόλιο κατά του καρκίνου των πνευμόνων Cimavax θεωρείται από πολλούς ερευνητές το πρώτο βήμα για την εύρεση θεραπείας για τη, μέχρι στιγμής, ανίατη ασθένεια.

 Πηγή: ilfscience)

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news