Home » , , » Ζήτημα χερσαίων συνόρων με την Ελλάδα εγείρει η Αλβανία!

Ζήτημα χερσαίων συνόρων με την Ελλάδα εγείρει η Αλβανία!

Για προσπάθεια αμφισβήτησης των συνόρων από πλευράς της αλβανικής κυβέρνησης κάνουν λόγο διπλωματικές και νομικές πηγές.

 Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της «Καθημερινής», τα Τίρανα θέτουν θέμα χερσαίων συνόρων Ελλάδας - Αλβανίας, καθώς, με διάβημα προς την Αθήνα την περασμένη εβδομάδα –με το οποίο ζητούσαν τροποποίηση του προγράμματος ερευνών για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο, με τον ισχυρισμό ότι παραβιάζονται αλβανικά χωρικά ύδατα– ζήτησαν και τους χάρτες των χερσαίων ερευνών στην Ήπειρο.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, από πολιτική άποψη πρόκειται για πράξη υψηλού ρίσκου για την Αλβανία και τις διμερείς σχέσεις.

«Προκαλεί ωστόσο προβληματισμό στις ίδιες πηγές το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανη και την όξυνση στις ελληνοαλβανικές σχέσεις και τη γενικότερη ενίσχυση των αποσταθεροποιητικών τάσεων στα Δυτικά Βαλκάνια. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ιδίων πηγών, όλα αυτά εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο στο οποίο κινείται το αλβανικό πολιτικό σύστημα, για να προβληθεί το όραμα της “Μεγάλης Αλβανίας”» αναφέρεται σχετικά.

Σημειώνεται πως φαίνεται να κυριαρχεί η υποψία ότι πίσω από τις αλβανικές κινήσεις βρίσκεται η Τουρκία. Το νέο στοιχείο που δημιουργεί υποψίες ότι η Αγκυρα επιδιώκει τη δημιουργία μετώπου κατά της Ελλάδας είναι η συνάντηση του Ερντογάν με το κόμμα των Τσάμηδων, το PDIU, κατά την επίσκεψή του στα Τίρανα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news