Home » , , , » Η Ζωή στριμώχνει τον Τσίπρα: Έστειλε στο ΓΛΚ ν/σ του ΚΚΕ για κατάργηση μνημονιακών νόμων

Η Ζωή στριμώχνει τον Τσίπρα: Έστειλε στο ΓΛΚ ν/σ του ΚΚΕ για κατάργηση μνημονιακών νόμων

Νέα "βόμβα" στα θεμέλια της διαπραγμάτευσης του Αλέξη Τσίπρα βάζει η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Η πρόεδρος της Βουλής στέλνει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους νομοθετικές προτάσεις του ΚΚΕ για κατάργηση του μνημονίου και επαναφορά του κατώτατου μισθού, της 13ης και 14ης σύνταξης και των δώρων που έχουν κοπεί.
Με αυτόν τον τρόπο, θέλησε η κα Κωνσταντοπούλου να υπενθυμίσει στην κυβέρνηση τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Υπενθυμίζουμε ότι η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονιακών υποχρεώσεων είχε ψηφιστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν στην αντιπολίτευση.
 
Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος διαβίβασε εχθές προς τον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη και προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το νομοσχέδιο, προκειμένου να γνωμοδοτήσουν – βάσει Συντάγματος – για τις δημοσιονομικές επιπτώσεις των προτεινόμενων ρυθμίσεων. Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, υπουργός και ΓΛΚ έχουν προθεσμία 15 ημερών να ετοιμάσουν τις εκθέσεις τους, σε διαφορετική περίπτωση η πρόταση διαβιβάζεται στην Ολομέλεια, χωρίς αυτή.
Σε κάθε περίπτωση, εάν τελικά η πρόταση νόμου οδηγηθεί στις κοινοβουλευτικές επιτροπές και στην Ολομέλεια για συζήτηση η κυβέρνηση και η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί σε εξαιρετικά δύσκολη θέση για την στάση ,που θα κρατήσει σε πιθανή ονομαστική ψηφοφορία.
Την ίδια ώρα, δημοσίευμα της εφημερίδας «η Αυγή» επιβεβαιώνει ότι, υπάρχουν τριβές και "σύννεφα" στην σχέση της κας Κωνσταντοπούλου με το Μέγαρο Μαξίμου.
star.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news