Home » , , , , » Βούλιαξε η Νέα Σμύρνη: Ο Ρουβάς ερμήνευσε το Αξιον Εστί - Το συγκινητικό μήνυμα του Σ. Ρουβά στον Μ. Θεοδωράκη!

Βούλιαξε η Νέα Σμύρνη: Ο Ρουβάς ερμήνευσε το Αξιον Εστί - Το συγκινητικό μήνυμα του Σ. Ρουβά στον Μ. Θεοδωράκη!

Βούλιαξε από κόσμο, που είχε συγκεντρωθεί κατά χιλιάδες, η πλατεία Νέας Σμύρνης, όπου έδωσε την πολυαναμενόμενη συναυλία κατά τη διάρκεια της οποίας ερμήνευσε το Αξιον Εστί, ο Σάκης Ρουβάς. 

Ο τραγουδιστής εμφανίστηκε στη σκηνή λίγο μετά τις 9 το βράδυ του Σαββάτου, ενώ το κοινό από κάτω τον αποθέωνε, χειροκροτώντας τον παρατεταμένα. Θερμή ήταν η ανταπόκριση του κοινού και καθ όλη τη διάρκεια της συναυλίας, αφού χειροκροτούσε τον Σάκη Ρουβά με θέρμη.  

Ο τραγουδιστής ανταπέδωσε με ένα σεμνό «ευχαριστώ» στο τέλος της συναυλίας και αφού είχε ερμηνεύσει το «Άξιον Εστί» του Οδυσσέα Ελύτη σε μελοποίηση του Μίκη Θεοδωράκη. 



Η εκδήλωση που έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση των 90 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη και η οποία προκάλεσε πλήθος σχολίων καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που επιτέθηκαν στο Σάκη Ρουβά για την απόφασή του αυτή, να ερμηνεύσει δηλαδή το Αξιον Εστί και άλλοι τον υπερασπίστηκαν με πάθος, φαίνεται ότι κέρδισε το κοινό, αφού στην πλατεία Νέας Σμύρνης συγκεντρώθηκαν πάνω από 15.000 πολίτες. 

Στην πλατεία, στις γύρω καφετέριες και στα μπαλκόνια των πολυκατοικιών δεν έπεφτε καρφίτσα. 
  

Ο Σάκης Ρουβάς ερμήνευσε το ρόλο του λαϊκού τραγουδιστή, ενώ στο ρόλο του ψάλτη ήταν ο βαρύτονος Κώστας Ραφαηλίδης και  στο ρόλο του αφηγητή ο ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος. Συμμετείχαν επίσης, η χορωδία ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ σε μουσική διδασκαλία του Κωστή Κωνσταντάρα και η Orchestra Mobile με μουσική διεύθυνση από τον Θεόδωρο Ορφανίδη.

Η μικρή ένταση που δημιουργήθηκε όταν έκαναν την εμφάνισή τους στο πάνω μέρος της πλατείας 40 αντιεξουσιαστές, δεν πήρε διαστάσεις. Η ομάδα των αντιεξουσιαστών μοίρασε προκηρύξεις και μετά αποχώρησε. 



Ένα συγκινητικό μήνυμα ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Σάκης Ρουβάς.

Ο καλλιτέχνης θέλησε να ευχαριστήσει μέσα από την καρδιά του τους χιλιάδες ανθρώπων που έσπευσαν να τον απολαύσουν και φυσικά και τον ίδιο τον Μίκη Θεοδωράκη που τον εμπιστεύτηκε. 

Ο Σάκης έγραψε χαρακτηριστικά: 

«Σήμερα βίωσα μια κορυφαία στιγμή στην καλλιτεχνική μου πορεία! Ευχαριστώ πολύ τις δεκάδες χιλιάδες κόσμου που ήρθαν στην Κεντρική Πλατεία της Νέας Σμύρνης και μας στήριξε με την παρουσία του. Είμαι συγκινημένος με την αποδοχή και ευγνώμων που είχα την ευκαιρία να ερμηνεύσω το Άξιον Εστί! Μόνο ταπεινός μπορεί να είναι κανείς μπροστά στο μεγαλειώδες μουσικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη! 

Γιορτάζουμε τα 90 χρόνια από την γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη, που η αθάνατη μουσική του είναι ένα οικουμενικό σύμβολο της συλλογικής μνήμης του Ελληνισμού! Η σημερινή συναυλία είναι ένα δώρο εκείνου προς εμάς. Τον ευχαριστώ! 

Ευχαριστώ επίσης και τον κόσμο για την ανταπόκρισή του, το Δήμο της Νέας Σμύρνης, το Βαγγέλη Χατζατουριάν και τον μαέστρο Θεόδωρο Ορφανίδη.Ήταν μια τεράστια πρόκληση για μένα και το χειροκρότημα που δέχτηκα δικαίωσε την προσπάθειά μας. Σας ευχαριστώ μέσα από την ψυχή μου!».

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news