Home » , , » Τσακνής και Ταγματάρχης στην ηγεσία της ΕΡΤ

Τσακνής και Ταγματάρχης στην ηγεσία της ΕΡΤ

Ο τραγουδοποιός Διονύσης Τσακνής θα είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ, ενώ διευθύνων σύμβουλος αναλαμβάνει ο δημοσιογράφος Λάμπης Ταγματάρχης. Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ θα αποτελείται ακόμη από τους Νίκο Τρανό (εικαστικό, καθηγητή της σχολής καλών τεχνών), Έλλη Παπακωνσταντίνου (σκηνοθέτης) και Μιχάλη Γρηγορίου (συνθέτης). Οι άλλες δυο θέσεις του επταμελούς διοικητικού συμβουλίου θα καλυφθούν από δύο εκπροσώπους των εργαζομένων, που θα επιλεγούν μέσω εκλογών.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο επιλέχθηκε μετά από δημόσια πρόσκληση που απηύθυνε στις 29 Απριλίου 2015 ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, όπως προβλεπόταν στο νέο νόμο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Συνολικά  κατατέθηκαν 153 αιτήσεις από ακαδημαϊκούς, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, στελέχη του ιδιωτικού τομέα και ανέργους, και αξιολογήθηκαν με βάση την προηγούμενη εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ και της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, τη γνωστική και επαγγελματική συνάφεια, τη διοικητική επάρκεια, την προσφορά στον πολιτισμό και το όραμα για τη νέα ΕΡΤ. Μετά από τη πρώτη φάση της προεπιλογής διενεργήθηκαν συνεντεύξεις με τους επικρατέστερους.

Ως αποτέλεσμα αυτών των συναντήσεων προέκυψε η επιλογή των υποψηφίων που θα παρουσιαστούν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, διαδικασία που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός της επόμενης εβδομάδας οπότε και το νέο Δ.Σ. θα αναλάβει τα καθήκοντά του προκειμένου αμέσως να ξεκινήσει και η επιστροφή των εργαζομένων της ΕΡΤ.
Όπως ανακοινώθηκε, για τις προκηρυχθείσες θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ επιλέχθηκαν οι εξής:
  • Πρόεδρος του Δ.Σ.: Διονύσης Τσακνής
  • Διευθύνων Σύμβουλος: Λάμπης Ταγματάρχης
  • Μέλος: Μιχάλης Γρηγορίου
  • Μέλος: Έλλη Παπακωνσταντίνου
  • Μέλος: Νίκος Τρανός
Η πλήρης σύνθεση του Δ.Σ. θα οριστικοποιηθεί με την εκλογή δύο μελών από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία.

Τα βιογραφικά των πέντε μελών του Δ.Σ.

Ο Διονύσης Τσακνής γεννήθηκε στην Καρδίτσα. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες και μουσική. Δίδαξε θεωρία της μουσικής, για τέσσερα χρόνια, στο Δημοτικό ωδείο της πόλης του. Από το 1982 μέχρι σήμερα, έχει εκδώσει 35 δίσκους, ένα μυθιστόρημα και ένα βιβλίο με θέμα το ταξίδι του στο χώρο της μουσικής. Από το 1996 μέχρι το 2010 ήταν μόνιμος συνεργάτης της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία». Έχει συνεργαστεί με δημόσιες και ιδιωτικές θεατρικές σκηνές, εταιρικούς θιάσους και με δημοτικά περιφερειακά θέατρα. Έχει γράψει μουσική για 70 και πλέον θεατρικά έργα , τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες. Του έχουν απονεμηθεί τρία μουσικά βραβεία.

Ο Λάμπης Ταγματάρχης είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος και διοικητικό στέλεχος σε μια σειρά από ραδιοτηλεοπτικά μέσα και εφημερίδες (ΣΚΑΪ, Αντέννα, ΕΡΑ, Ποντίκι, Πρώτη, Nova). Έχει διατελέσει διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ το διάστημα 2010-2012. Επίσης έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου αποφοίτησε από την Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ ενώ ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τη σύνθεση μουσικής. Είναι ένας από τους πολυγραφότερους Έλληνες συνθέτες, με 101 έργα (μέχρι το 2015) στο ενεργητικό του, για σύνολα μουσικής δωματίου, για ορχήστρα και χορωδία, για πιάνο, για synthesizers, κύκλους τραγουδιών, καθώς και μουσική για θέατρο και κινηματογράφο. Έργα του κυκλοφορούν σε 12 CDs. Έχει διδάξει κοινωνική ιστορία της μουσικής και στοιχεία ψυχολογίας της μουσικής αντίληψης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1985-86) και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (2002-2003). To 2007 ανακηρύχθηκε διδάκτωρ του Ιονίου πανεπιστημίου στους τομείς της σύνθεσης και της μουσικολογίας.

Η Έλλη Παπακωνσταντίνου έζησε και εργάστηκε για μια δεκαετία (1995-2005) στο Λονδίνο σε θέατρα του West End, το Royal Court Theatre, Edinburgh Festival, Bac Theatre και αλλου.  Παραστάσεις της έχουν προσκληθεί σε διεθνή φεστιβάλ και θέατρα. Έχει προσκληθεί να διδάξει, μεταξύ άλλων, στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Royal Holloway), στο τμήμα θεατρικών σπουδών του  Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στη θερινή ακαδημία του Εθνικού Θέατρου και στο Πανεπιστήμιο Princeton. Έχει τιμηθεί για το έργο της με το βραβείο Fulbright Artists Award 2004-2005  και με το Stanley J. Seeger visiting fellowship για την συνεργασία της με το Music & Advanced Media Lab στο Πανεπιστήμιο Princeton, καθώς και με το πρώτο  βραβείο στο Φεστιβάλ Εδιμβούργου το 1997. Το 2011 ίδρυσε τη θερμοκοιτίδα σύγχρονης τέχνης, το «Βυρσοδεψείο», το οποίο και διευθύνει μέχρι σήμερα.

Ο Νίκος Τρανός σπούδασε γλυπτική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1983-88) και του Παρισιού (1990-91). Διδάσκει γλυπτική στην ΑΣΚΤ από το 1995. Είναι υπεύθυνος καθηγητής του Α’ εργαστήριου γλυπτικής και αναπληρωτής πρύτανης. Έχει οργανώσει εργαστήρια, εκθέσεις και άλλες εκδηλώσεις με καλλιτεχνικό περιεχόμενο. Έχει πραγματοποιήσει αρκετές ατομικές εκθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και διεθνείς διοργανώσεις στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

 http://tvxs.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news