Home » , , , , » Τρόμος: Στα χέρια των τζιχαντιστών μεγάλες ποσότητες χημικών

Τρόμος: Στα χέρια των τζιχαντιστών μεγάλες ποσότητες χημικών

Εντονη ανησυχία καθώς οι μαχητές του ISIS έχουν πάρει 40 κιλά ουρανίου από το πανεπιστήμιο της Μοσούλης στο Ιράκ

Ραδιενεργά υλικά και μεγάλες ποσότητες χημικών βρίσκονται ήδη στα χέρια των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, όπως αναφέρουν βρετανικά δημοσιεύματα επικαλούμενα πηγές της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Independent», στο ΝΑΤΟ είναι έντονη η ανησυχία καθώς, υπάρχουν απόρρητα στοιχεία που έχει στην διάθεσή της η Αυστραλία δείχνουν ότι μόνο από τη Μοσούλη, οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν πάρει 40 κιλά ουρανίου από το πανεπιστήμιο της πόλης, όπου το χρησιμοποιείτο για ερευνητικούς σκοπούς, και τα νοσοκομεία της περιοχής.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας «Independent» αναφέρει επίσης ότι, το Ισλαμικό Κράτος συγκεντρώνει όλο και περισσότερα ραδιενεργά υλικά από τις εκτάσεις τις οποίες παίρνει υπό τον έλεγχό του σε Συρία και Ιράκ.

Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας, Τζούλια Μπίσοπ, οι μαχητές της οργάνωσης δεν πήραν μόνο λεφτά από τις τράπεζες. To Ισλαμικό Κράτος έχει ξεκαθαρίσει τις «κακές του προθέσεις» ότι, δηλαδή, θέλει να κατασκευάσει όπλα μαζικής καταστροφής με δηλώσεις μαχητών του στην πρόσφατη έκδοση του περιοδικού «Dabiq» ενώ Ινδοί αξιωματούχοι έχουν ήδη προειδοποιήσει ότι υπάρχει πιθανότητα να αποκτήσουν πυρηνικό όπλο από το Πακιστάν.

Σύμφωνα μάλιστα με την υπουργό Εξωτερικών της Αυστραλίας, η οργάνωση διαθέτει πιθανότατα στους κόλπους της κάποιους ειδικούς που μπορούν να παρέχουν την κατάλληλη τεχνογνωσία για την κατασκευή χημικών όπλων.

Οπως ανέφερε σε σχετικές του δηλώσεις ο πρεσβευτής του Ιράκ στα Ηνωμένα Εθνη, Μοχάμεντ Αλί Αλακίμ: «Τρομοκρατικές οργανώσεις έχουν πάρει ραδιενεργά υλικά από περιοχές που η κεντρική κυβέρνηση δεν έχει πια τον έλεγχο. Αυτά τα υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή όπλων μαζικής καταστροφής».


protothema.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news