Home » , , » Αντιδρά το ΔΝΤ στην «άγρια» φορολογία που προτείνει η Αθήνα

Αντιδρά το ΔΝΤ στην «άγρια» φορολογία που προτείνει η Αθήνα

Μπορεί οι ελληνικές προτάσεις προς τους θεσμούς, που προβλέπουν «άγρια» μέτρα οκτώ δισ. ευρώ, προκειμένου να κλείσει η συμφωνία, να αποτελούν μια καλή βάση συζήτησης, σύμφωνα με το συμπέρασμα του χθεσινού Eurogroup, όμως φαίνεται πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διατηρεί τις δικές του -σοβαρές- ενστάσεις.

Το ΔΝΤ δεν έχει αλλάξει τη θέση του και δεν θα συμμετέχει σε μια συμφωνία με μέτρα σαν αυτά που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση και η οποία δεν θα είναι συνολική και δεν θα εξασφαλίζει την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, μεταδίδει από την Ουάσινγκτον, επικαλούμενος πηγές του Ταμείου ο ανταποκριτής του Mega Μιχάλης Ιγνατίου.


Καθώς φαίνεται, το ΔΝΤ δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από τις ελληνικές προτάσεις, οι οποίες αφορούν τον ΦΠΑ, τις συντάξεις, αλλά και τους νέους φορολογικούς συντελεστές για επιχειρήσεις.

Κατά πληροφορίες, η απουσία της Κριστίν Λαγκάρντ από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου μετά το Eurogroup σηματοδοτεί αυτήν ακριβώς τη δυσφορία του ΔΝΤ, το οποίο είναι παγίως κατά των φοροεισπρακτικών μέτρων.

Μάλιστα, η αύξηση των εισφορών, έπειτα από μία περίοδο κατά την οποία είχαν μειωθεί, εν μέσω μάλιστα έντονου υφεσιακού κλίματος, προμηνύουν ακόμα χειρότερες μέρες για την ελληνική οικονομία και περαιτέρω διολίσθηση στο υφεσιακό σπιράλ.

Επισήμως, από την πλευρά του Ταμείου κανείς δεν θέλησε να σχολιάσει, χθες, τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση, μπαίνοντας στην ουσία, ωστόσο εκτιμάται ότι, εάν αυτά των προηγούμενων κυβερνήσεων ήταν υφεσιακά, τότε όσα περιλαμβάνει η πρόταση της κυβέρνησης Τσίπρα προς τους δανειστές, είναι ακόμα χειρότερα...

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, στέλεχος του ΔΝΤ επισήμανε ότι η ελληνική οικονομία έχει, ήδη, υποστεί εντυπωσιακή υπερφορολόγηση και, ως εκ τούτου, η επιβολή επιπλέον φόρων θα πλήξει περαιτέρω την ανάπτυξη, κάτι που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη διόγκωση του χρέους.

Επίσης, το ΔΝΤ εκφράζει ορισμένες, αν και όχι τόσο «επιθετικές», αντιρρήσεις σε ό,τι αφορά τον ΦΠΑ, με τους εκπροσώπους του Ταμείου να φέρεται ότι έχουν ενημερώσει τους Ευρωπαίους πως δεν είναι «ευχαριστημένοι» με τις νέες ελληνικές προτάσεις, με μοναδική ίσως εξαίρεση τα μέτρα που αφορούν στον προϋπολογισμό.

Το ΔΝΤ θεωρεί ότι η ελληνική οικονομία θα πρέπει να αναδιαρθρωθεί σε βάθος, προκειμένου να καταστεί περισσότερο φιλική προς τις επιχειρήσεις, καθώς θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο η ανάπτυξη θα καταστεί, μακροπρόθεσμα, βιώσιμη.

  newmoney.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news