Home » , , » Φθιώτιδα:14χρονος σκηνοθέτησε την απαγωγή του για να πάρει «λύτρα» από τους γονείς τoυ

Φθιώτιδα:14χρονος σκηνοθέτησε την απαγωγή του για να πάρει «λύτρα» από τους γονείς τoυ

Μία απίστευτη τροπή πήρε η περίφημη υπόθεση της αποτυχημένης «απαγωγής» του 14χρονου γιου ενός γιατρού που διαδραματίστηκε στις 22 Μαΐου στις Λιβανάτες Φθιώτιδας και προκάλεσε αίσθηση σε όλη την χώρα.

Όπως αποδείχτηκε, τελικά ήταν σκηνοθετημένη από τον ίδιο τον 14χρονο και δύο φίλους του, έναν 17χρονο και έναν 18χρονο, που ήθελαν να καρπωθούν από τον ευκατάστατο πατέρα του παιδιού, 12.000 ευρώ για να ...καλοπεράσουν με αυτά, αγοράζοντας πράγματα και κάνοντας δραστηριότητες που ήθελαν... 

Σύμφωνα με το ιστορικό της καταγγελίας ο 14χρονος αναχώρησε το μεσημέρι της 22ας Μαΐου από το σπίτι του, με σκοπό να πάει στο φροντιστήριο του που παρακολουθούσε ξένες γλώσσες.

Δήθεν κινούμενος πεζός και πριν προλάβει να φθάσει στο φροντιστήριο, είχε επικαλεστεί, ότι άγνωστος δράστης τον επιβίβασε βίαια σε αυτοκίνητο τύπου βαν και του έδεσε τα μάτια με μαντήλι. Ακολούθως η μητέρα του, η οποία ειδοποιήθηκε από το φροντιστήριο ότι ο γιος της δεν μετέβη στο προκαθορισμένο μάθημα, τον κάλεσε στο κινητό του τηλέφωνο, στο οποίο απάντησε ένας εκ των αγνώστων δραστών («απαγωγέων») και της ζήτησε την καταβολή λύτρων, ύψους 12.000 ευρώ, προκειμένου να τον απελευθερώσουν.

Άμεσα στην ευρύτερη περιοχή κινητοποιήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις και τελικά μετά από δύο περίπου ώρες οι «απαγωγείς», χωρίς να παραλάβουν λύτρα, απελευθέρωσαν τον 14χρονο (καλά στην υγεία του) και μόνο με κάτι εκδορές στα χέρια, σε αγροτική περιοχή στις Λιβανάτες, έχοντας αφαιρέσει το κινητό του τηλέφωνο. 

Από τη μεθοδική αστυνομική διερεύνηση του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, σε συνδυασμό με την κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων, που προέκυψαν από φυσικές, τεχνικές και επιστημονικές μεθόδους έρευνας, διακριβώθηκε, ότι ο 14χρονος, μαζί με τον 18χρονο και τον 17χρονο, «σκηνοθέτησαν» την σε βάρος του υποτιθέμενη απαγωγή, με σκοπό να αποσπάσουν, ανεπιτυχώς, το χρηματικό ποσό των 12.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί που ερευνούσαν την υπόθεση είχαν εδώ και καιρό αντιληφθεί τα όσα κατέθετε ο μικρός δεν εμφάνιζαν συνοχή και μάλιστα τις πρώτες ημέρες το είχαν δικαιολογήσει με την πιθανότητα να ήταν αυτό απότοκος του σοκ του υπέστη..., στη συνέχεια όμως αυτή η μη συνοχή στις πληροφορίες που έδινε στους αστυνομικούς, δεν παρουσίαζε ...βελτίωση.

Αποφάσισαν λοιπόν, αφού είχαν διερευνήσει κάθε άλλη πιθανότητα και δεν τους προέκυπτε το παραμικρό, να ερευνήσουν ενδελεχώς τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε ο 14χρονος το διάστημα μέχρι και πριν την υποτιθέμενη «απαγωγή» του και αφού είδαν πως οι περισσότερες τηλεφωνικές επικοινωνίες ήταν με τους συγκεκριμένους δύο φίλους του, τους κάλεσαν και ανακάλυψαν πως DNA που είχε βρεθεί στα ρούχα του 14χρονου ταίριαζε με αυτά των φίλων του.

Το μεσημέρι της Δευτέρας προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας και αποδέχτηκαν τις πράξεις τους, ενώ ο 18χρονος παρέδωσε στους αστυνομικούς το κινητό τηλέφωνο του 14χρονου, το οποίο υποτίθεται ότι είχαν αφαιρέσει οι «απαγωγείς» του. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία, ενώ ο 14χρονος κατηγορείται επιπλέον και για ψευδή καταμήνυση. 

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας. Αξίζει να σημειωθεί, πως σύμφωνα με πληροφορίες οι γονείς του παιδιού έμειναν άφωνοι όταν έμαθαν για τις πράξεις του 14χρονου γιου τους και απέδωσαν αυτή την συμπεριφορά στο νεαρό της ηλικίας του.

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news