Home » , , » Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΟ 61% ΟΧΙ !!!

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΟ 61% ΟΧΙ !!!


Ξεκάθαρο προβάδισμα στο ΟΧΙ δίνουν τα πρώτα αποτελέσματα του Υπουργείου Εσωτερικών βάσει της ενσωμάτωσης των ψήφων στην ελληνική επικράτεια.

Ειδικότερα, με ενσωματωμένο το 21%, το ΟΧΙ συγκεντρώνει το 60% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, ενώ το ΝΑΙ το 40%. Νωρίτερα, με το κλείσιμο της κάλπης στις 19.00 το απόγευμα, οι αρχικές εκτιμήσεις των τηλεφωνικών δημοσκοπήσεων (δεν διενεργήθηκαν exit polls) έδωσαν προβάδισμα στο ΟΧΙ.


Το τελικό αποτέλεσμα της κάλπης που στήθηκε σε μια από τις πιο κρίσιμες χρονικές συγκυρίες στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας αναμένεται με μεγάλη αγωνία. Η πρώτη επίσημη ασφαλής εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος αναμενόταν στις 21.00 το βράδυ, ωστόσο το ξεκάθαρο προβάδισμα του ΟΧΙ οδήγησε σε ανακοινώσεις λίγο μετά τις 20.30.

Ικανοποίηση Βούτση για το δημοψήφισμα

Για ένα «πετυχημένο δημοψήφισμα το οποίο διεξήχθη με αίσθημα ευθύνης και ενότητας» μέσα σε χρονικό διάστημα 6 ημερών έκανε λόγο ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Βούτσης, ο οποίος εκτίμησε πως το ποσοστό του ΟΧΙ μπορεί να ξεπεράσει το 55%, προσθέτοντας πως η συμμετοχή των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων ανήλθε πάνω από το 50%.



Προβάδισμα στο ΟΧΙ δίνουν τα πρώτα αποτελέσματα των τηλεφωνικών δημοσκοπήσεωνΤο δημοψήφισμα για το αν θα γίνει δεκτή η πρόταση των θεσμών προκάλεσε έντονες αναταράξεις στην ελληνική πολιτική σκηνή, την ίδια στιγμή που κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι τόνισαν επανειλημμένα μέσα στην εβδομάδα πως ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει για το αν θέλει η χώρα να μείνει στο ευρώ ή να αποχωρήσει.

Οι κάλπες στήθηκαν μέσα σε κλίμα πόλωσης και ενώ η ρευστότητα βρίσκεται στο «κόκκινο». Ήδη, η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται το βράδυ να υποβάλει αίτημα στην ΕΚΤ για αύξηση των διαθέσιμων κεφαλαίων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα μέσω του ELA. Την ίδια στιγμή το ενδιαφέρον της Ευρώπης παραμένει έντονο. Όπως έγινε γνωστό, Άνγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ θα έχουν συνάντηση το βράδυ της Δευτέρας στο Παρίσι «για να αποτιμήσουν τις συνέπειες του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα».


Προβάδισμα στο ΟΧΙ

Με διψήφια διαφορά αναδείχτηκε νικητής το ΟΧΙ έναντι του ΝΑΙ στην τρίτη κυλιόμενη διαδικτυακή ψηφοφορία του zougla.gr, που ξεκίνησε αργά το βράδυ της Πέμπτης και ολοκληρώθηκε το πρωί του Σαββάτου.

Ειδικότερα:

ΌΧΙ: 55%
ΝΑΙ: 45%

Τι δείχνουν οι μετρήσεις των καναλιών:

- H Marc για τον Alpha δίνει: ΟΧΙ 49,5 - 54,5%, ΝΑΙ 45,5 - 50,5%

- H GPO για το MEGA δίνει: OXI 51,5%, NAI 48,5%.

- Η MRB για το Star δίνει: ΟΧΙ 49 - 54%, ΝΑΙ 46 - 51%.

- Η Metron Alalysis για τον Αnt1 δίνει: ΟΧΙ 52%, ΝΑΙ 48% (49% ΟΧΙ, 46% ΝΑΙ η πρώτη εκτίμηση).

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news