Home » , , , , » Αλέξης Τσίπρας: Ζητάω συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

Αλέξης Τσίπρας: Ζητάω συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

Η Δημοκρατία νίκησε και έστειλε ηχηρό μήνυμα στην Ευρώπη, δήλωσε πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην τηλεοπτική του δήλωση. Απευθυνόμενος προς τον  ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι το «Όχι» ενισχύει την διαπραγματευτική θέση της Ελλάδος και από αύριο θα διεκδικήσει ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα και τους Έλληνες, ενώ ζήτησε την σύγκλυση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών. 

 «Αποδείξαμε ότι είμαστε ένας λαός με συνείδηση. Ανεξάρτητα από τι έδειξε η κάλπη σήμερα είμαστε όλοι μαζί. Είναι χρέος μας να σηκώσουμε την Ελλάδα ψηλά», τόνισε ο Πρωθυπουργός και σημείωσε πως πρέπει να διαφυλάξουμε την ενότητα του λαού ως κόρη οφθαλμού».

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε με έμφαση πως «Έχω πλήρη συνείδηση ότι έχω εντολή ενίσχυσης της διαπραγματευτικής μας δύναμης, για μια βιώσιμη συμφωνία προκειμένου να βγούμε από τον φαύλο κύκλο της λιτότητας κι όχι εντολή ρήξης» και συμπλήρωσε «Γνωρίζουμε όλοι ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, αλλά υπάρχουν δίκαιες λύσεις».

Με την ιστορική επιλογή του ο Ελληνικός λαός απάντησε σήμερα στο σωστό ερώτημα και άλλαξε μάλιστα και τον διάλογο σε όλη την Ευρώπη.

Δεν απαντήσαμε σήμερα αν η Ελλάδα θέλει να είναι μέσα ή έξω από το Ευρώ. Αυτό το ερώτημα πρέπει οριστικά να διαγραφεί. Η θέση μας είναι στο ευρώ και στην Ευρώπη. Όμως η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι ο μονόδρομος της λιτότητας. Οι Έλληνες απόψε απάντησαν σε ποια Ευρώπη θέλουν να ζουν».

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις ο Πρωθυπουργός σημείωσε:
Από αύριο η Ελλάδα επανέρχεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Προτεραιότητά μας η αποκατάσταση του τραπεζικού μας συστήματος. Είμαι βέβαιος ότι η ΕΚΤ κατανοεί πλήρως τις διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα των Τραπεζών.  

Ταυτόχρονα είμαστε έτοιμη να συνεχίσουμε την διαπραγμάτευση με ένα πλάνο αξιόπιστων μεταρρυθμίσεων που θα έχουν την αποδοχή της ελληνικής κοινωνίας και στόχο την κοινωνική δικαιοσύνη.

«Τούτη την ώρα ο τόπος χρειάζεται περισσότερο από ποτέ ενότητα και συνεννόηση για να ξεπεράσουμε την συμφωνία», σημείωσε ο Πρωθυπουργός, ανακοινώνοντας ότι θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την σύγκλιση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις διαπραγματευτικές θέσεις της χώρας και να δρομολογηθούν εξελίξεις».

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news