Home » » Η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει αν ο Βαρουφάκης «πείραξε» τα ΑΦΜ - Κατηγορείται για εσχάτη προδοσία

Η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει αν ο Βαρουφάκης «πείραξε» τα ΑΦΜ - Κατηγορείται για εσχάτη προδοσία

Ανοίγει την εβδομάδα που έρχεται ο κύκλος της εξέτασης μαρτύρων για τo περιβόητο σχέδιο «Plan B», υπόθεση την οποία ερευνά ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Χρήστος Ντζούρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτοι μάρτυρες που θα περάσουν το κατώφλι του εισαγγελέα για να καταθέσουν όλα όσα γνωρίζουν για το απίστευτο αυτό θρίλερ θα προέρχονται από τον πολιτικό στίβο.

Ήδη, στο πλαίσιο της έρευνας αυτής ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ηλίας Ζαγοραίος, ζήτησε από τον προϊστάμενο του ηλεκτρονικού εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη να διενεργήσει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει γίνει απόπειρα παρέμβασης ή παρέμβαση στο πληροφοριακό σύστημα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. 


Η παραγγελία δόθηκε ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την ίδια υπόθεση, την οποία έχει διατάξει η Γενική Γραμματέας Εσόδων Αικατερίνη Σαβαϊδου και αναμένονται τα αποτελέσματά της.

Για την υπόθεση του «Plan B» τέσσερις μηνυτήριες αναφορές έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του εμπνευστή του, Γιάνη Βαρουφάκη.

Συγκεκριμένα, μηνυτήρια αναφορά για τον «Plan B» κατέθεσαν στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας (ΔΣΑ) Δημήτρης Βερβεσός, Θωμάς Καμενόπουλος και Μιχάλης Καλαντζόπουλος καθώς και οι συνάδελφοί τους Αντώνης Βγόντζας και Κυριακή Σταμαδιάνου.

Η ομάδα των δικηγόρων ζητεί απόδοση ευθυνών στα μη πολιτικά πρόσωπα. Δεύτερη μηνυτήρια αναφορά για το ίδιο σχέδιο κατέθεσε και ο δικηγόρος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, ο οποίος στρέφει τα πυρά του ευθέως στον κ. Βαρουφάκη όπως και στα εμπλεκόμενα μη πολιτικά πρόσωπα. 


Είχαν προηγηθεί δυο ακόμη αναφορές του προέδρου του κόμματος «Τελεία» Απόστολου Γκλέτσου και μια δεύτερη του κ. Γιαννόπουλου. Αντικείμενο αυτών των αναφορών είναι οι χειρισμοί του κ. Βαρουφάκη κατά τις εξάμηνες διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.

Όλες οι αναφορές διαβιβάστηκαν από την κ. Κουτζαμάνη στη Βουλή, η οποία σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών είναι η μόνη αρμόδια να αποφανθεί για τυχόν ευθύνες του κ. Βαρουφάκη.

Στον πρώην υπουργό καταλογίζονται τα εξής αδικήματα:


1) Δόλος για την προπαρασκευαστική επεξεργασία διάπραξης του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας ή της διενέργειας προπαρασκευαστικών ενεργειών διάπραξης της απόπειρας της εσχάτης προδοσίας.

2) Ως προς τα «plan B» ο πρώην υπουργός Οικονομικών θα είναι αντιμέτωπος με το αδίκημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων πολιτών σύμφωνα με το νόμο νόμος 2472/1997.

Τα μη πολιτικά πρόσωπα
Υπό στενό εισαγγελικό κλοιό βρίσκονται όμως και τα μη πολιτικά πρόσωπα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, τα οποία ελέγχονται στο πλαίσιο της έρευνας την οποία διενεργεί ο κ. Ντζούρας. Μεταξύ αυτών είναι ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Μιχάλης Χατζηθεοδώρου. Πρόκειται για παιδικό φίλο του κ. Βαρουφάκη, τον οποίο ο πρώην υπουργός – όπως ο ίδιος δήλωσε - «επιστράτευσε» ως «έμπιστό» του «χάκερ» προκειμένου να κλέψει τα ΑΦΜ των πολιτών και να προχωρήσει έτσι σε παράλληλο τραπεζικό σύστημα! Ο ίδιος πάντως το αρνείται.

Με τις αναφορές τα μη πολιτικά πρόσωπα εγκαλούνται για πλειάδα αδικημάτων όπως:


• Παράβαση του νόμου για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, που επισείει κίνδυνο στη ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος και στην εθνική ασφάλεια.

• Παραβίαση κρατικών μυστικών και απόρρητων στοιχείων με επιβαρυντικές μάλιστα διατάξεις, καθώς το αδίκημα αφορά εθνικό νόμισμα.

• Εγκληματική οργάνωση ή σύσταση συμμορίας.

• Παράβαση καθήκοντος καθώς τα πέντε άτομα που συνεργάστηκαν για το «Plan B» ενήργησαν χωρίς να υπάρχει έγγραφη εντολή από τον Πρωθυπουργό ή υπουργό. Πολύ περισσότερο, όταν η παράβαση καθήκοντος αποσκοπούσε στην προώθηση των στόχων του κ. Βαρουφάκη να αποκομίσουν από κοινού παράνομα πολιτικά οφέλη.

• Παραβίαση σχετικών άρθρων του Ποινικού Κώδικα που αφορούν προπαρασκευαστικές διεργασίες για παραχάραξη νομίσματος.

Δημοφιλείς αναρτήσεις Διαχρονικά

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Ροή Ειδήσεων

«Βόμβα» Ζάεφ: Έλληνες επιχειρηματίες υποκινούν επεισόδια στα Σκόπια εξαγοράζοντας πολίτες

Σάλο προκαλούν οι ισχυρισμοί του Σκοπιανού πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ, σήμερα, Δευτέρα (16/07/2018), ο οποίος έκανε λόγο για προσπάθ...

 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. RadioRoumeliNews