Home » , , » ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΣ «ΣΗΚΩΣΕ» ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΚΑΛΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΣ «ΣΗΚΩΣΕ» ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΚΑΛΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Μεγάλες ζημιές έχουν προκληθεί στην περιφέρεια της Καλαμάτας από το καταστροφικό πέρασμα ανεμοστρόβιλου και τις πρωινές καταιγίδες. Αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα, κομμένοι στύλοι της ΔΕΗ, ξεριζωμένα δέντρα, συνθέτουν την εικόνα των περιοχών που έπληξε ο ανεμοστρόβιλος.
Πρωτοφανείς είναι οι καταστροφές που προκάλεσε ο ανεμοστρόβιλος, ο οποίος «χτύπησε» λίγο πριν τις 7 το πρωί της Δευτέρας (21/7). Στην περιοχή της Νέας Εισόδου παρέσυρε ακόμα και νταλίκα, αναποδογυρίζοντάς την ενώ κατέστρεψε αυτοκίνητα, ξερίζωσε δέντρα, έσπασε τζαμαρίες και κατέστρεψε ακόμα και μνήματα στο νεκροταφείο Ασπροχώματος.
anemostrovilos4
Από θαύμα δεν έχει προκληθεί κάποιος τραυματισμός καθώς η μανία της φύσης ήταν μεγάλη.
Οι ζημιές σε σπίτια, καταστήματα, βιοτεχνίες και κτήματα είναι τεράστιες καθώς ο ανεμοστρόβιλος «ήταν ένας πραγματικός πρωινός διάβολος», όπως τον χαρακτήρισε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο δήμαρχος της πόλης, Παναγιώτης Νίκας.
«Ζητάμε βοήθεια από το Κράτος, ζητάμε να κηρυχθεί άμεσα η περιοχή μας θεομηνιόπληκτη» είπε ο κ. Νίκας, που εκτιμά πως οι ζημιές σε επιχειρήσεις και καταστήματα είναι τέτοιες που σε πολλές περιπτώσεις δεν αποκαθίστανται. «Μιλάμε για ολική καταστροφή και απαιτείται η συνδρομή της Πολιτείας» συμπλήρωσε ο δήμαρχος.
Κλιμάκια των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας προβαίνουν ήδη στην καταγραφή των ζημιών σε σπίτια και επιχειρήσεις και γεωτεχνικοί της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής στις αγροτικές καλλιέργειες.
«Ζητάμε η πολιτεία να κηρύξει την περιοχή πληγείσα και να συνδράμει τους επαγγελματίες εκείνους που υπέστησαν σημαντικές ζημιές, σε πολλές περιπτώσεις και ολική καταστροφή» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη.
Στη Σκάλα Μεσσηνίας, και συγκεκριμένα στον αστικό ιστό, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ευρώτα Ηλίας Παναγιωτακάκος, έχουν προκληθεί εκτεταμένες καταστροφές σε περισσότερες από εκατό επιχειρήσεις, ενώ πολλά είναι τα σπίτια των οποίων έχουν ξηλωθεί οι σκεπές κι έχουν διαλυθεί στο εσωτερικό.
Σε ότι αφορά τους τραυματίες, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, -εκτός από έναν που είναι σοβαρότερα, χωρίς όμως να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του- ήταν ελαφρά τραυματισμένοι και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Επιπλέον ο κ. Παναγιωτακάκος ανέφερε ότι έχει καταστραφεί ένας καταυλισμός Ρομά στην περιοχή, ενώ μεγάλες είναι και οι ζημιές σε καλλιέργειες, όπου έχουν ξηλωθεί αρκετά στρέμματα με θερμοκήπια κι έχουν ξεριζωθεί ολόκληροι μπαξέδες με πορτοκαλιές.
Ο αντιδήμαρχος σημείωσε πως η κατάσταση είναι απελπιστική και υπάρχει διακοπή ρεύματος στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή, αφού έχουν πέσει κι άλλου έχουν κοπεί στη μέση κολώνες της ΔΕΗ και συνεργεία της επιχείρησης έχουν φτάσει και προσπαθούν να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση.
Ακόμα και η κυκλοφορία μέσα στην πόλη σε κάποιους δρόμους είναι δύσκολη από τα αυτοκίνητα που έχει μετακινήσει ο ανεμοστρόβιλος, τα δένδρα που έχει κόψει και τις στέγες πολλών σπιτιών που έχει ξηλώσει και εκσφενδονίσει.
Έχουν συγκροτηθεί συνεργεία του δήμου Ευρώτα και της αντιπεριφέρειας Λακωνίας και μαζί με την Πυροσβεστική, όπου έχει φτάσει από νωρίς με δυνάμεις από τις υπηρεσίες του Γυθείου, της Αρεόπολης και της Σπάρτης, παρεμβαίνουν προκειμένου να καταγράψουν, αλλά και να αποκαταστήσουν ζημιές που έχουν προκληθεί και βέβαια να παράσχουν βοήθεια στους πληγέντες πολίτες.

Translate

Δημοφιλείς αναρτήσεις Διαχρονικά

Δημοφιλείς αναρτήσεις Μήνα

 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. RadioRoumeliNews