Home » , , , » Ο Π.Καμμένος στη Σαλαμίνα στις εκδηλώσεις για την επέτειο της ιστορικής Ναυμαχίας

Ο Π.Καμμένος στη Σαλαμίνα στις εκδηλώσεις για την επέτειο της ιστορικής Ναυμαχίας

Η ναυμαχία της Σαλαμίνας ήταν μία από τις σημαντικότερες συγκρούσεις της αρχαίας Ελλάδας με τους βαρβάρους και αποτέλεσε την αρχή του τέλους της δεύτερης περσικής εισβολής στην Ελλάδα.

Σήμερα, 2.495 χρόνια μετά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη, παρέστη στις εκδηλώσεις για την επέτειο της ναυμαχίας της Σαλαμίνας που πραγματοποιήθηκαν στη Σαλαμίνα. 


Ο κ. Καμμένος δεν ήταν το μοναδικό πολιτικό πρόσωπο που θυμήθηκε στην επέτειο της ναυμαχίας. Συνοδευόταν από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννη Τραγάκη και τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένο, ο οποίος διατέλεσε υφυπουργός Υποδομών για... 12 ώρες.


Ακολουθώντας το σχέδιο του Θεμιστοκλή, οι Αθηναίοι και οι Έλληνες από άλλες πόλεις κράτη ανάγκασαν τον Ξέρξη να τους επιτεθεί στα στενά της Σαλαμίνας, όπου η αριθμητική υπεροχή των Περσών ήταν άχρηστη. Στη ναυμαχία, ο ελληνικός στόλος πέτυχε μια σημαντική νίκη, αφού κατέστρεψε 300 περσικά πλοία.
Σε μια συμβολική κίνηση, ο κ. Καμμένος απέδωσε τις πρέπουσες τιμές στους πολεμιστές της ναυμαχίας της Σαλαμίνας.

«Μην ξεχνάμε ότι εδώ, στη Σαλαμίνα, ο εξόριστος Αριστείδης εγκατέλειψε την Αίγινα για να βρεθεί στο πλευρό του Θεμιστοκλή, λέγοντάς του "παρά τις διαφορές μας, τώρα είναι πόλεμος και οι Έλληνες θα πρέπει να ενωθούμε"» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.


«Σε αυτούς χρωστάμε όχι μόνο την ελευθερία μας και την εθνική μας κυριαρχία, αλλά την ηθική και εθνική υποχρέωση να μην υποστείλουμε ποτέ τις σημαίες και να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για μια Ελλάδα κυρίαρχη, περήφανη και ανεξάρτητη» επισήμανε.

«Κλείνοντας, θέλω να τονίσω ότι είναι επιτακτική υποχρέωσή μας απέναντι στους ήρωες του παρελθόντος αλλά και τις γενιές του μέλλοντος, να είμαστε άγρυπνοι φρουροί, άξιοι συνεχιστές των ηρωικών μας προγόνων» τόνισε ο Πάνος Καμμένος ολοκληρώνοντας τον συγκινησιακά  φορτισμένο λόγο του.

Και αφού ολοκλήρωσε την ομιλία διέσχισε τον διάδρομο που είχε δημιουργηθεί πρόχειρα πάνω σε ξύλινες παλέτες. Πατώντας πάνω στο κόκκινο χαλί, ο κ. Καμμένος έφτασε μέχρι την ακροθαλασσιά, έγυρε το σώμα του ελαφρώς προς τα μπρος, έκλεισε τα μάτια, έσφιξε τα χέρια του σε γροθιές και απέδωσε τιμές στους πραγματικούς Σαλαμινομάχους. 


Δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι ο κ. Καμμένος υποσχέθηκε στην δήμαρχο Σαλαμίνας ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητα της πόλης για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021. 

«Όχι ως υπουργός Εθνικής Άμυνας, αλλά ως αρχηγός κόμματος και ως πρόσωπο, ότι θα είμαι δίπλα σας στην υποψηφιότητα της Σαλαμίνας για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021» είπε ο Πάνος Καμμένος.

Δημοφιλείς αναρτήσεις Διαχρονικά

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Ροή Ειδήσεων

«Βόμβα» Ζάεφ: Έλληνες επιχειρηματίες υποκινούν επεισόδια στα Σκόπια εξαγοράζοντας πολίτες

Σάλο προκαλούν οι ισχυρισμοί του Σκοπιανού πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ, σήμερα, Δευτέρα (16/07/2018), ο οποίος έκανε λόγο για προσπάθ...

 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. RadioRoumeliNews