Home » , , , , » Τσίπρας: Η χώρα μας δεν βρίσκεται σε πόλεμο, τα σύνορα είναι ασφαλή το εγγυάται ο στρατός

Τσίπρας: Η χώρα μας δεν βρίσκεται σε πόλεμο, τα σύνορα είναι ασφαλή το εγγυάται ο στρατός

Πάγο έβαλε στις οικονομικές απαιτήσεις των στρατιωτικών ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας προς αυτούς μετά το πέρας της Στρατιωτικής Άσκησης «Παρμενίων 2015» που πραγματοποιήθηκε στο πεδίο βολής Ψηλός Σταλος του Έβρου, αν και αναγνώρισε τις δυσκολίες του έργου του επιτελείου αλλά και την απόφαση του συμβουλίου επικρατείας.

«Ξέρετε τις δυσκολίες, ξέρετε ότι δεν μπορούν να γίνουν στο άμεσο μέλλον αλλά θα γίνουν στο ορατό μέλλον» τόνισε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στα οικονομικά των στρατιωτικών. 

Ταυτόχρονα, σε μια προσπάθεια να «χρυσώσει το χάπι» και αφού αναφέρθηκε στην προσπάθεια εκ βάθρων εξιχρονισμού των ενόπλων δυνάμεων είπε ότι μεταξύ των πρώτων αποφάσεων της κυβέρνησης ήταν για τα εκτός έδρας στον Έβρο και νησιά του Αιγαίου ενώ υποσχέθηκε ότι θα προχωρήσει άμεσα και στην επιβολή των επιδομάτων παραμεθορίου. 


Ο πρωθυπουργός που συνοδευόταν από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο και τον στενό του συνεργάτη και υπουργό Επικρατείας  Νίκο Παππά, καθώς και τους αρχηγούς των κλάδων με επικεφαλής τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, αναφέρθηκε επίσης και στο κοινωνικό έργο που επιτελούν οι ειδικές δυνάμεις το οποίο χαρακτήρισε πολύ σημαντικό ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει αναφορικά  με το μεταναστευτικό ότι η πατρίδα βρίσκεται σε ένα τρίγωνο αποσταθεροποίησης με την Ουκρανία, Συρία και Λιβύη στις άκρες και την Ελλάδα στη μέση.

Η πλήρης δήλωση του Πρωθυπουργού προς τους δημοσιογράφους έχει ως εξής:

«Εκφράζω την βαθιά ικανοποίηση από την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων που όλοι μας παρατηρήσαμε κατά την διάρκεια της άσκησης. Δεν σας κρύβω ότι εντυπωσιάστηκα γιατί ήταν η πρώτη φορά που παραβρέθηκα σε τέτοιας κλίμακας στρατιωτική άσκηση. 

Ο όγκος και η ακρίβεια, ο ρεαλισμός, αλλά και η ασφάλεια και ο συντονισμός όσων έλαβαν μέρος δείχνουν ότι στις Ένοπλες Δυνάμεις γίνεται εξαιρετική δουλειά. Γνωρίζω ότι εκτός από τα τμήματα που παρευρίσκονται εδώ, στον «Παρμενίωνα» συμμετέχει το σύνολο τον Ενόπλων Δυνάμεων και θέλω να συγχαρώ όλους όσους ενεπλάκησαν στην κορυφαία άσκηση, αξιωματικούς και οπλίτες απ' άκρη σ' άκρη της πατρίδας».

«Η χώρα μας δεν βρίσκεται σε πόλεμο. Τα σύνορά μας είναι ασφαλή. Το εγγυάστε εσείς, οι Ένοπλες Δυνάμεις. Ωστόσο η πατρίδα μας βρίσκεται στο μέσο ενός τριγώνου αποσταθεροποίησης. Η κατάσταση στην Ουκρανία, στην Συρία, στη Λιβύη είναι μια κατάσταση έντασης, ένα τρίγωνο έντασης τριγύρω μας. Εμείς είμαστε στη μέση και αυτές οι εντάσεις δείχνουν το μέγεθος των σύνθετων προκλήσεων που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Βρισκόμαστε επίσης στο επίκεντρο μιας κρίσης, του μεταναστευτικού. 

Είναι ένα μείζον πρόβλημα για όλη την Ευρώπη και τις κοινωνίες κάθε μία ξεχωριστά. Πρόκειται για ένα πρόβλημα, που λόγω της εγγύτητας στις εμπόλεμες περιοχές η χώρα μας το αντιμετωπίζει εντονότατα. 

Εμείς ως Έλληνες τα έχουμε περάσει αυτά, τα καταλαβαίνουμε, γι' αυτό και είμαστε αλληλέγγυοι και προσπαθούμε για το καλύτερο Και ζητάμε από τους γείτονες να κάνουν το καλύτερο. Ο πόνος και η δυστυχία των αδύναμων δεν πρέπει να είναι εργαλείο για να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα κάποιας χώρας.
Όπως καλά γνωρίζετε, αφού δοκιμαστήκατε τα τελευταία χρόνια, και εξακολουθείτε να δοκιμάζεστε από την οικονομική κρίση. Κάθε βλήμα, κάθε σφαίρα, κάθε βίδα που χρησιμοποιήθηκε έχει πληρωθεί με θυσίες από το υστέρημα του ελληνικού λαού. Και οι Έλληνες καταβάλλουν αυτό το κόστος αγόγγυστα, γιατί σας έχουν εμπιστοσύνη. 

Τα εξοπλιστικά αποτέλεσαν στο παρελθόν εκτροφείο σκανδάλων. Παράλληλα χάθηκαν ευκαιρίες για την ανάπτυξη μιας υγιούς αμυντικής βιομηχανίας. Η κυβέρνηση και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προχωρούν με γοργά βήματα στον εκσυχρονισμό ολόκληρου του πλέγματος της Εθνικής Άμυνας. Θέματα μισθολογικά, βαθμολογικής εξέλιξης, διαβίωσης των στελεχών μέχρι τα εξοπλιστικά, τη διαφάνεια, την αμυντική βιομηχανία. 

Έχω εγώ και ο υπουργός την απόλυτη συναίσθηση των προβλημάτων. Από τις πρώτες αποφάσεις ήταν η άμεση χορήγηση των εκτός έδρας για τον Έβρο και τα νησιά του Αιγαίου. Προχωράμε άμεσα και στο επίδομα Παραμεθορίου. Δεσμευόμαστε από τις αποφάσεις του συμβουλίου της Επικρατείας. Ξέρετε τις δυσκολίες. 

Σας διαβεβαιώ ότι είναι στις προτεραιότητές μας στο ορατό μέλλον. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να εξασφαλίζει αξιοπρεπή διαβίωση που εγγυάται την ασφάλεια της πατρίδας».

«Σήμερα στις συνθήκες της κρίσης, εκτός από την Άμυνα της χώρας, αποκτά βαρύτητα και η κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων. Θα επιστρέψω στην Αθήνα απόλυτα ικανοποιημένος ως πρωθυπουργός αλλά και υπερήφανος ως Έλληνας για την δουλειά που γίνεται στις Ένοπλες Δυνάμεις. Αθόρυβα χωρίς κομπασμούς, χωρίς υπερβολές, με επαγγελματισμό τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και οι στρατεύσιμοι που υπηρετούν την θητεία τους, ανταποκρίνεστε άριστα στην αποστολή σας. 

Λένε κάποιοι, χαριτολογώντας, ότι εδώ που βρισκόμαστε σήμερα είναι η πινέζα του χάρτη. Είναι όμως ξέρετε αυτή η πινέζα που κρατάει στην θέση του τον χάρτη. Εσείς διασφαλίζεται ότι ο χάρτης θα παραμείνει πάντα σταθερός και η πατρίδα ακέραια. Εκφράζω και πάλι τα θερμά μου συγχαρητήρια για την επιτυχία της άσκησης "Παρμενίων". 

Και θέλω να ευχηθώ καλή δύναμη και να δεσμευτώ ότι η Πολιτεία θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό σας για να εκτελείτε με τον το καλύτερο τρόπο το καθήκον σας.»

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news