Home » , , » Η Ρωσία προχώρησε σε αναστολή όλων των πτήσεων προς την Αίγυπτο

Η Ρωσία προχώρησε σε αναστολή όλων των πτήσεων προς την Αίγυπτο

Ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας ασφαλείας FSB δήλωσε σήμερα πως η Ρωσία θα πρέπει να αναστείλει όλες τις πτήσεις επιβατικών αεροπλάνων προς την Αίγυπτο μέχρι να διαπιστωθεί τι προκάλεσε τη συντριβή του ρωσικού αεροπλάνου στη Χερσόνησο του Σινά το Σαββατοκύριακο. "Μέχρι να γνωρίζουμε τις πραγματικές αιτίες αυτού που συνέβη, θεωρώ σκόπιμο να σταματήσουν οι ρωσικές πτήσεις στην Αίγυπτο", δήλωσε ο Αλεξάντρ Μπόρτνικοφ, επικεφαλής της FSB. "Πάνω απ' όλα, αυτό αφορά τις τουριστικές πτήσεις".

Ο αιγυπτιακός στρατός έστειλε ειδικές δυνάμεις στο αεροδρόμιο του Σαρμ ελ-Σέιχ.
Εικονολήπτης του Ρόιτερς είδε πολλά οχήματα να μεταφέρουν ειδικές δυνάμεις στο κτιριακό συγκρότημα του αεροδρομίου. Αξιωματούχοι των δυνάμεων ασφαλείας δήλωσαν πως βρίσκονται εκεί για να ενισχύσουν την ασφάλεια για τους τουρίστες.

O πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησε με την πρόταση να ανασταλούν οι ρωσικές πτήσεις στην Αίγυπτο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντιμίτρι Πεσκόφ.

"Ο αρχηγός του κράτους αποδέχθηκε τις συστάσεις" του επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας ασφαλείας FSB Αλεξάντρ Μπόρτνικοφ και "έδωσε οδηγίες στην κυβέρνηση να επεξεργαστεί μηχανισμούς που θα επιτρέψουν την εφαρμογή αυτών των συστάσεων", δήλωσε ο Πεσκόφ.

Νωρίτερα, το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι η Αίγυπτος αποφάσισε να επιτρέψει την πραγματοποίηση μόνο οκτώ από τις 29 πτήσεις που προβλεπόταν να γίνουν σήμερα προκειμένου να επαναπατριστούν οι βρετανοί τουρίστες που βρίσκονται στο Σαρμ ελ-Σέιχ μετά τη συντριβή του ρωσικού αεροπλάνου το Σάββατο στη χερσόνησο του Σινά.

"Οι βρετανικές αεροπορικές εταιρίες επέλεξαν να μην επιτρέψουν στους επιβάτες να πάρουν μαζί τους παρά μόνο χειραποσκευές", όμως "οι χώροι αποθήκευσης του αεροδρομίου δεν επιτρέπουν τη φιλοξενία περισσότερων από 120 τόνων αποσκευών", προσθέτει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του. "Αυτός ο σημαντικός όγκος αποσκευών (που θα παρέμενε εκεί σε περίπτωση που πραγματοποιούνταν οι 29 πτήσεις) θα επηρέαζε την εθνική και διεθνή καλή αεροπορική κυκλοφορία".

Περίπου 45.000 Ρώσοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Αίγυπτο
Περίπου 45.000 Ρώσοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή για διακοπές στην Αίγυπτο, δήλωσε σήμερα ο Όλεγκ Σαφόνοφ, επικεφαλής του κρατικού ρωσικού οργανισμού τουρισμού Rostourism, συμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Ο Σαφόνοφ έκανε τη δήλωση αυτή αφού ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή να ανασταλούν όλες οι ρωσικές επιβατικές πτήσεις προς την Αίγυπτο έως ότου αποσαφηνισθούν τα αίτια της συντριβής του ρωσικού επιβατικού Airbus A321-200 της ρωσικής εταιρίας πτήσεων τσάρτερ Metrojet (ο εμπορικός τίτλος της Kogalymavia), το περασμένο Σάββατο στην αιγυπτιακή χερσόνησο του Σινά, που στοίχισε τη ζωή στους 224 επιβαίνοντες.

Η αναστολή των ρωσικών πτήσεων, η οποία ακολουθεί τις αποφάσεις της Βρετανίας και της Ιρλανδίας να αναστείλουν τις πτήσεις τους προς και από το Σαρμ ελ-Σέιχ, το αιγυπτιακό θέρετρο από το οποίο είχε απογειωθεί το μοιραίο ρωσικό Airbus, αποτελεί την πρώτη ένδειξη ότι η Μόσχα θεωρεί αξιόπιστο το σενάριο σύμφωνα με το οποίο μαχητικοί ισλαμιστές τοποθέτησαν με κάποιο τρόπο μια βόμβα στο αεροπλάνο.

Παρ' όλα αυτά ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε νωρίτερα πως η απόφαση της Ρωσίας να αναστείλει τις πτήσεις δεν σημαίνει πως η συντριβή του ρωσικού επιβατικού αεροπλάνου το περασμένο Σάββατο στη χερσόνησο του Σινά προκλήθηκε από τρομοκρατική επίθεση,

"Οι πτήσεις θα ανασταλούν έως ότου εξασφαλισθεί το απαιτούμενο επίπεδο ασφαλείας σε συνεργασία με το Κάιρο", πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Translate

Δημοφιλείς αναρτήσεις Διαχρονικά

Δημοφιλείς αναρτήσεις Μήνα

 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. RadioRoumeliNews