Home » , , , , , , , » Ένας δράστης του Stade de France ήταν στην Λέρο τον Οκτώβρη και νομιμοποιήθηκε ως πρόσφυγας!

Ένας δράστης του Stade de France ήταν στην Λέρο τον Οκτώβρη και νομιμοποιήθηκε ως πρόσφυγας!

Στη Λέρο είχε ταυτοποιηθεί ένας από τους μακελάρηδες του Παρισιού. Πάνω του βρέθηκε συριακό διαβατήριο. Ο άνδρας πέρασε από τη Λέρο στις 3 Οκτωβρίου. Το γεγονός επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη 

Σε άσχημη θέση έχει περιέλθει η χώρα μας μετά την αποκάλυψη πως ένας από τους Τζιχαντιστές τρομοκράτες του ISIS που επιτέθηκαν και σκόρπισαν τον θάνατο στο Παρίσι,  προήλθε από την Ελλάδα και συγκεκριμένα την Λέρο, όπου κατέληξε μαζί με άλλους αλλοδαπούς ως Σύρος πρόσφυγας και του δόθηκαν σχετικά νομιμοποιητικά έγγραφα…

Αυτό αποδεικνύει δυστυχώς την αδυναμία του να μπορέσει πρακτικά η χώρα μας να διαπιστώσει εάν μέσα σε αυτούς τους χιλιάδες των χιλιάδων ανθρώπων που καταλήγουν στις ακτές των νησιών μας καθημερινά, εάν υπάρχουν και κρυμμένοι, ως δήθεν πρόσφυγες, Τζιχαντιστές.

Αξίζει να σημειωθεί όμως σε ανάλογες περιπτώσεις που είχαν ενημέρωση οι ελληνικές Αρχές από άλλες ευρωπαϊκές και γενικά συμμαχικές Μυστικές Υπηρεσίας, άτομα που προσπάθησαν να εισέλθουν ως πρόσφυγες εντοπίστηκαν γιατί υπήρχε για αυτούς μία σχετική γνώση, ή εντοπίστηκαν άτομα κατά το παρελθόν που διέσχισαν την χώρα μας προς άλλες βαλκανικές χώρες. 

Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν «χτύπησε» κανείς συναγερμός και ήταν αδύνατον οι ελληνικές Αρχές να γνωρίζουν με τι στην πραγματικότητα είχαν να κάνουν.

Οι γαλλικές Αρχές φέρονται να έχουν ζητήσει ενημέρωση από τις ελληνικές Αρχές για αρκετά άτομα, ωστόσο ταυτοποιήθηκε μόνο η περίπτωση του νεαρού στη Λέρου. 

Για το ένα άτομο προέκυψε ότι ήταν αυτός που πέρασε από τη Λέρο,  ο οποίος ταυτοποιήθηκε δακτυλοσκοπικά, αλλά και από τον αριθμό του διαβατηρίου του, ο οποίος "χτύπησε" στο σύστημα Eurodata που παραδόθηκε από τις γερμανικές στις ελληνικές Αρχές πρόσφατα, με το οποίο ενημερώνονται online όλες οι διωκτικές Αρχές διεθνώς. Άρα η ερώτηση για αυτό και μόνο, ήταν καθαρά τυπική. 

Η Ελληνική Αστυνομία, βρίσκεται σε επιφυλακή, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι και έχουν δοθεί εντολές για λήψη πιο αυστηρών μέτρων ασφαλείας γύρω από στόχους, από πρεσβείες δυτικών χωρών (κυρίως με εκείνες που υπάρχουν απειλές από τους τζιχαντιστές) ενώ θα ενταθούν και οι παρακολουθήσεις που έχουν να κάνουν με συγκεκριμένα άτομα, τα οποία έχουν κατά το παρελθόν εξεταστεί, ως ύποπτοι και προσηλυτισμό και εξτρεμιστική καθοδήγηση μουσουλμάνων στα πέριξ της Ομόνοιας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 247, εξετάζονται σχέδια αυστηροποίησης της φύλαξης των συνόρων μας, αλλά και της διαδικασίας ταυτοποίησης που ακολουθείται, όπως επίσης εξετάζεται η περαιτέρω ενίσχυση των νησιών με νέες δυνάμεις. 

Νωρίτερα το μεσημέρι άλλωστε πέρα από την σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους αρμόδιους υπουργούς και τον επικεφαλής της ΕΥΠ, έγινε αντίστοιχη σύσκεψη για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. με την συμμετοχή και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Για την είδηση αυτή προχώρησε σε δήλωση και ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο οποίος παραδέχτηκε την προέλευση του συγκεκριμένου βομβιστή:

ADVERTISEMENT
«Σχετικά με την υπόθεση του Συριακού διαβατηρίου που βρέθηκε στον τόπο του τρομοκρατικού χτυπήματος. Ανακοινώνουμε ότι ο κάτοχος του διαβατηρίου, είχε περάσει από την Λέρο στις 3/10/2015 όπου και ταυτοποιήθηκε με βάση τους κανόνες της ΕΕ, όπως αυτοί αποφασίστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ζήτημα. 

Δεν γνωρίζουμε εάν το διαβατήριο ελέγχθηκε από άλλες χώρες από τις οποίες είναι πιθανό να πέρασε ο κάτοχος. Θα συνεχίσουμε την επίπονη και επίμονη προσπάθεια κάτω από αντίξοες συνθήκες να εξασφαλίζουμε την ασφάλεια της χώρας μας και της Ευρώπης, επιμένοντας  στην πλήρη ταυτοποίηση των διερχόμενων μέσω του προσφυγικού ρεύματος». 

 http://news247.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις Διαχρονικά

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Ροή Ειδήσεων

Τι σημαίνουν τα λόγια του Ιησού «η πίστη σου σε έσωσε»;

Ένας τρόπος, με τον οποίο πολλοί προσπαθούν να ερμηνεύσουν τα θαύματα χωρίς να «υποχρεωθούν» να πιστέψουν ότι υπάρχει Θεός (γιατί αυτό θ...

 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. RadioRoumeliNews