Home » , , , , , » SOS από 3 νοσοκομεία: Οι οροθετικοί διακόπτουν τη θεραπεία τους λόγω έλλειψης φαρμάκων!

SOS από 3 νοσοκομεία: Οι οροθετικοί διακόπτουν τη θεραπεία τους λόγω έλλειψης φαρμάκων!

Χωρις φάρμακα για τους οροθετικούς, οι οποίοι σταματούν τη θεραπευτική τους αγωγή για κάποιοι διαστημα, βρίσκεται το νοσοκομείο Συγγρός, το ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης αλλά και το Λαϊκό Νοσοκομειο. 

Σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στο Newsit.gr, αρκετοί οροθετικοί εχουν διακόψει τους τελευταίους μήνες την φαρμακευτική τους αγωγή, μιας και τα τρία νοσοκομεία δεν διαθέτουν φάρμακα!

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για αρκετούς οροθετικούς, οι οποίοι αναγκάζονται να πηγαίνουν σε... φαρμακεία στην προσπάθειά τους να βρουν την φαρμακευτική αγωγή τους για τον ιό του HIV και δεν τα καταφέρνουν στην πλειονότητα των περιπτώσεων. 

Σε αρκετά φαρμακεία, μάλιστα, ανοίγουν... κουτιά και δίνουν φάρμακα για πέντε μέρες, προκειμένου να μην υπάρχουν διακοπές στη φαρμακευτική αγωγή.

Θα λυθεί το πρόβλημα, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, ύστερα από δέσμευση του υπουργού με τη δημιουργία ξεχωριστού κωδικού με άλλες κατηγορίες φαρμάκων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός δεσμεύθηκε πως "υπάρχουν όλες οι υπογραφές για να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα".

"Βρισκόμαστε μια μέρα μετά τη συνάντηση στη Βουλή, που διοργανώθηκε στα πλαίσια της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων, όπου ήταν όλοι εκει. Το θέμα των ελλείψεων φαρμάκων που έχει παρατηρηθεί συζητήθηκε. 

Τα νοσοκομεία είναι το Συγγρός, το ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και το Λαϊκό νοσοκομείο. Είναι προβλήματα, τα οποία υπάρχουν για πολλά χρόνια", κατήγγειλε στο Newsit ο πρόεδρος του Συλλόγου οροθετικών Ελλάδος "Θετική Φωνή", κ. Νίκος Δέδες.

"Ειναι ξεκάθαρο πως πολλά άτομα βρέθηκαν στη δυσάρεστη θέση να μην εχουν θεραπεία. Μιλάμε για αρκετά άτομα. Κατά κάποιο τρόπο λίγο έως πολύ όλοι μαζί τα βολεύαμε και εμείς σαν σύλλογος φάρμακα τα οποία δίνουμε, τα δανείζουμε και μας τα επιστρέφουν. 

Αρκετοί, ωστόσο, οι οποίοι ξεμένουν από φάρμακα φοβούνται να έρθουν σε επαφή", πρόσθεσε ο πρόεδρος του Συλλόγου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news