Radio Roumeli News 98 FM Lamia *Tel 6975675005

Αυστηρό μήνυμα Γιούνκερ προς Θάνου: Απαραίτητη η πλήρης στήριξη του προγράμματος


Επιστολή στην κυρία Θάνου έστειλε ο Προέδρος της Κομισιόν, Ζάν Κλοντ Γιούνκερ. Στην επιστολή του προς την υπηρεσιακή πρωθυπουργό επισημαίνει τη σπουδαιότητα να συνεχίσει η ελληνική πλευρά να υλοποιεί όλα όσα έχουν υπογραφεί και προβλέπονται από την τελευταία συμφωνία.

Τη σημασία που αποδίδει η Ε.Ε. στην πλήρη στήριξη του προγράμματος από την πλευρά της Ελλάδας και την έγκαιρη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων τονίζει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε συγχαρητήρια επιστολή του προς την Βασιλική Θάνου με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων της ως υπηρεσιακής πρωθυπουργού της Ελλάδας.

Ο κ. Γιούνκερ συγχαίρει την πρωθυπουργό για την ανάληψη των καθηκόντων της σε μία στιγμή την οποία χαρακτηρίζει «ως κρίσιμο σταυροδρόμι για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση».

"Καθώς η Ελληνική Δημοκρατία έχει υπογράψει Μνημόνιο Κατανόησης για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης από τον ESM, οι ευρωπαίοι εταίροι καθώς και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ουσιώδες να υπάρξει πλήρης στήριξη του προγράμματος. Ευρεία υποστήριξη και έγκαιρη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων θα είναι απαραίτητες για την επιτυχία του", αναφέρει ο κ. Γιούνκερ.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρεται επίσης στο μεταναστευτικό και διαβεβαιώνει ότι «"η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στάθηκε στο πλευρό της Ελλάδας και των πολιτών της, ανοίγοντας το δρόμο για ένα καλύτερο και ευήμερο μέλλον, και θα συνεχίσει να το πράττει".

"Μπορείτε να υπολογίζεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σε εμένα προσωπικά για βοήθεια στο έργο σας", καταλήγει ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Λάδι στη φωτιά» από τον Ράμα: Δική μας υπόθεση η Χειμάρρα - Καλά θα κάνουν οι Έλληνες να το... συνηθίσουν

«Το έκαναν συχνά στο παρελθόν, το κάνουν ακόμα, αλλά πιο σπάνια. Θα τους χρειαστεί λίγος ακόμη χρόνος για να το συνειδητοποιήσουν» υποστήριξε για την παρέμβαση του ελληνικού ΥΠΕΞ

Καθώς τα επεισόδια και οι προσπάθειες τον αλβανικών αρχών να κατεδαϕίσουν το ναό του Αγίου Αθανασίου στο χωριό Δρυμάδες της Χειμάρρας -οι κάτοικοι του οποίου είναι ελληνικής καταγωγής- με το επιχείρημα ότι ανεγέρθη αυθαίρετα, χωρίς άδεια, το 1994, συνεχίζονται, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, φαίνεται να ρίχνει «λάδι στη φωτιά».

Ο ίδιος αναφέρθηκε στις δηλώσεις του εκπροσώπου του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, που καταδίκασε τις ενέργειας αυτές.

Όταν ερωτήθηκε από πολίτη στο Τwitter κατά τη διάρκεια ανοιχτής επικοινωνίας με το κοινό, για το πώς σχολιάζει τις δηλώσεις των ελληνικών αρχών για το θέμα του ναού του Αγίου Αθανασίου και αν τις βλέπει ως παρέμβαση στα εσωτερικά της Αλβανίας, απάντησε: «Το κάνανε συχνά στο παρελθόν, το κάνουν ακόμα, αλλά πιο σπάνια. Θα τους χρειαστεί λίγος ακόμη χρόνος να το συνειδητοποίησουν».

Την ίδια ώρα, εκατοντάδες κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί και σήμερα έξω από τον ήδη μισογκρεμισμένο ναό, αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν στις αρχές να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο.

Πάντως, η Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας καταδίκασε τα όσα συνέβησαν στους Δρυμμάδες, λέγοντας πως πρόκειται για γεγονότα «που θίγουν την περιουσία και την ελευθερία της θρησκευτικής πίστης», ενώ απηύθυνε έκκληση στους πιστούς να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους ενώπιον των προκλήσεων και να παραμείνουν αποφασισμένοι σε ό,τι αφορά την υπεράσπιση του ναού.

Κάλεσε ακόμη το Κράτος να αναλάβει τις νομικές ευθύνες που απορρέουν από το Νόμο αρ. 10057/22.01.2009 «Για την επικύρωση της συμφωνίας μεταξύ του Υπουργικού Συμβουλίου της Δημοκρατίας της Αλβανίας και της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας» που εγγυάται το άθικτο (απαραβίαστο) των χωρών λατρείας και την προστασία τους από το Κράτος.

Ακόμη, η Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας ανακοίνωσε ότι θα επισκευάσει το ναό του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμμάδες, που αποτελεί περιουσία της, βάσει νομικών πράξεων και δικαστικών αποφάσεων.

«Η Εκκλησία είναι η μόνη αρχή, αναγνωρισμένη διά του νόμου, η οποία μπορεί να αναλάβει την ανέγερση των ορθόδοξων χώρων λατρείας. Είναι γνωστό κι από το Υπουργείο Πολιτισμού και το Ινστιτούτο Μνημείων ότι αυτός ο ναός δεν είναι πολιτιστικό μνημείο», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Με γκλομπς και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης οι Σκοπιανοί επιτέθηκαν ξανά στους μετανάστες - Εκτός ελέγχου η κατάσταση

Πρόσφυγες και μετανάστες παρακάμπτουν κατά εκατοντάδες τον αστυνομικό και στρατιωτικό κλοιό της ΠΓΔΜ στην ουδέτερη ζώνη με την Ελλάδα, στο ύψος της Γευγελής και εισέρχονται αθρόα στο έδαφος της ΠΓΔΜ.

Οι παρατεταγμένοι στο σημείο αστυνομικοί στρατιώτες περιορίζονται στο να παρακολουθούν τους πρόσφυγες να διέρχονται τα σύνορα και να κατευθύνονται πεζή, κατά μήκος των γραμμών στον σιδηροδρομικό σταθμό της Γευγελής, όπου επικρατεί το αδιαχώρητο.

 
Νωρίτερα το απόγευμα, πάνω από 1.500 πρόσφυγες παρέκαμψαν τον κλοιό, με τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας να προσπαθούν να τους εμποδίσουν με τη ρίψη χειροβομβίδων κρότου-λάμψης αλλά και με γκλομπς, χωρίς ωστόσο να κατορθώσουν να τους εμποδίσουν να περάσουν τη συνοριακή γραμμή.

Στο ανθρωποκυνηγητό που ακολούθησε, γυναίκες με παιδιά στην αγκαλιά λιποθυμούσαν, ενώ από τα γκλομπς των αστυνομικών κάποιοι τραυματίστηκαν ελαφρά.

 
Οι δυνάμεις ασφαλείας της ΠΓΔΜ έχουν χάσει πλέον τον έλεγχο στην ουδέτερη ζώνη και οι μόνοι που δεν έχουν περάσει ακόμη τη συνοριακή γραμμή είναι περίπου 200 πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι κάθονται στην σιδηροδρομική γραμμή καθώς είναι εξαντλημένοι και δεν μπορούν να τρέξουν προς το αφύλαχτο σημείο μετά το συρματόπλεγμα.

Μια νεαρή Σύρια, με το παιδί της στην αγκαλιά, δείχνει προς το μέρος των 200 εγκλωβισμένων και μας λέει πως δεν μπορεί να συνεχίσει το ταξίδι προς τον επόμενο «σταθμό», καθώς ο άνδρας της εξακολουθεί να βρίσκεται από την άλλη πλευρά του συρματοπλέγματος.

 
Μια άλλη γυναίκα, με δάκρυα στα μάτια, γυρνά προς τα πίσω, αφού στον πανικό που επικράτησε κατά τη μαζική είσοδο των προσφύγων στο έδαφος της ΠΓΔΜ από την ουδέτερη ζώνη, άφησε την τσάντα της εκεί και πλέον δεν έχει χρήματα για να ταξιδέψει.

Λίγο νωρίτερα, το κέντρο της Γευγελής είχε «πλημμυρίσει» από πρόσφυγες και μετανάστες που έσπευσαν να προμηθευτούν είδη πρώτης ανάγκης για το υπόλοιπο του ταξιδιού. Σε μαγαζί αθλητικών ειδών στον πεζόδρομο, μια γυναίκα από τη Συρία δείχνει στον μαγαζάτορα τα σκισμένα παπούτσια της και ζητά να αγοράσει νέα. Τα 30 ευρώ, όμως, είναι πολλά για το πορτοφόλι της και φεύγει άπραγη, ρωτώντας πού θα μπορούσε να βρει φθηνότερα.

 
Εικόνες, όπως οι παραπάνω, εκτυλίσσονται και στον σιδηροδρομικό σταθμό της Γευγελής, όπου βρίσκονται πάνω από 2000 άτομα και περιμένουν το τρένο για το Ταμπάνοβτσε, ενώ άλλοι -κυρίως γυναίκες με μικρά παιδιά- επιβιβάζονται σε ταξί, που τους μεταφέρουν ως τα σύνορα με τη Σερβία έναντι 100 ευρώ ανά δρομολόγιο.
Οι δρόμοι γύρω από τον σιδηροδρομικό σταθμό έχουν μετατραπεί σε έναν απέραντο σκουπιδότο, με πεταμένα αποφάγια και άπειρα, άδεια πλαστικά μπουκάλια νερού.

 
Πηγή: ΑΠΕ

Μίκης Θεοδωράκης: Δεν θα μας κλέψει την ιδέα ο Λαφαζάνης .

Με άρθρο του στην επίσημη ιστοσελίδα του ο Μίκης Θεοδωράκης σχολίασε την πολιτική επικαιρότητα, κρατώντας διακριτικές αποστάσεις από αυτούς που ανήκουν στην «προδομένη Αριστερά», υπονοώντας τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Αναλυτικά το άρθο του:

Αγαπητοί φίλοι και συναγωνιστές της ΣΠΙΘΑΣ σημερινοί, χθεσινοί και αυριανοί,

Σας γράφω με αληθινό πόνο για την πατρίδα μας και για τον Λαό μας, για τον χρόνο που χάθηκε, για την Σπίθα που ενώ ξεκίνησε σαν Ήλιος, κατάντησε λυχνάρι. Όμως εξακολουθεί να υπάρχει, κι αυτό χάρη στην ακλόνητη πίστη δέκα-είκοσι το πολύ συναγωνιστών στις ιδέες μας και σε μένα προσωπικά.
Τελικά, όπως ασφαλώς θα το βλέπετε κι εσείς, οι πολιτικές εξελίξεις και η ίδια η Ζωή με ΔΙΚΑΙΩΣΑΝ.

Σας καλώ λοιπόν να μη χάσουμε κι αυτή τη νέα ευκαιρία και να βοηθήσετε όλοι και όλες να ξαναγίνει η ΣΠΙΘΑ όπως την ονειρευτήκαμε από την πρώτη στιγμή: Δυνατή και πρωτοπόρα με ακτινοβολία και με πειθώ, αληθινός μπροστάρης στις εξελίξεις, με στόχο τη λύτρωση του Λαού και την κατάκτηση της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας.

Για τον λόγο αυτόν αποφασίσαμε εγώ και κάποιοι από τους πιστούς μου φίλους και συναγωνιστές να σας ξαναθυμίσουμε όλα τα κείμενα που γράψαμε ως τώρα με θέμα την ανάγκη της δημιουργίας του Πανελλήνιου Λαϊκού Πατριωτικού και Δημοκρατικού Μετώπου, που θα βοηθήσει τον Λαό να απαλλαγεί μια για πάντα από την ξένη ακρίδα και να γίνει αφέντης στη χώρα του.

Όπως βλέπετε, σήμερα όλοι και ειδικά αυτοί της προδομένης Αριστεράς μιλούν για Μέτωπο. Ας μην τους κάνουμε τη χάρη να μας κλέψουν κι αυτή την Ιδέα, όπως κάνανε ως τώρα.

«Χαστούκι» από ΟΗΕ για το μεταναστευτικό: Θέλουμε να βοηθήσουμε αλλά δεν έχετε πολιτική

Τον Ιούλιο έφτασαν 50.000 μετανάστες, ενώ πέρσι όλη τη χρονιά μόλις 47.000 - Ύπατη Αρμοστεία: Αν η κυβέρνηση διόριζε κάποιον που θα συντόνιζε την απόκριση, εμείς και άλλοι διεθνείς οργανισμοί θα ήμασταν έτοιμοι  να βοηθήσουμε

Με μια φρασεολογία που δεν θυμίζει σε τίποτα διπλωματικές διατυπώσεις ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ξεμπροστιάζει την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν έχει κάνει τίποτα για να διαχειριστεί το τεράστιο πρόβλημα του μεταναστευτικού. 

Σε μια συγκυρία που το πρόβλημα της συνεχούς άφιξης μεταναστών και προσφύγων γίνεται εκρηκτικό, καθώς τα στοιχεία αποτυπώνουν δραματική επιδείνωση: 21.000 άνθρωποι έφτασαν στα ελληνικά νησιά μόνο την εβδομάδα 8-14 Αυγούστου. Τον Ιούλιο καταγράφηκαν 50.000 αφίξεις μεταναστών και προσφύγων ενώ όλη την περσινή χρονιά είχαν μπει στην ελληνική επικράτεια 47.000 άνθρωποι!

Ο ΟΗΕ καλεί την ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και εξηγεί ότι η έλλειψη συντονισμού και οργάνωσης είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο οι υπηρεσίες των Ηωμένων Εθνών δεν μπορούν να βοηθήσουν στην διαχείριση της ωρολογιακής βόμβας των δεκάδων χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων που καταφθάνουν συνεχώς στην Ελλάδα.

«Αν η (ελληνική) κεντρική αρχή ερχόταν με ηγεσία και όραμα και διόριζε κάποιον που θα συντόνιζε αυτή την απόκριση, τότε εμείς και άλλοι διεθνείς οργανισμοί θα ήμασταν έτοιμοι να έρθουμε και να βοηθήσουμε», δήλωσε ο Ουίλιαμ Σπίντλερ, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

«Αλλά είναι δύσκολο για εμάς να έρθουμε και να αρχίσουμε να εργαζόμαστε επιτόπου αν δεν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος» τόνισε ο κ. Σπίντλερ.

Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNCHR) επανέλαβε ότι από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα στις ελληνικές ακτές έχουν φτάσει 160.000 πρόσφυγες και μετανάστες και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να υποστηρίξει την Ελλάδα στο θέμα των προσφύγων.

Σχεδόν 250.000 μετανάστες έχουν φθάσει στην Ευρώπη διά θαλάσσης μέχρι τώρα φέτος και τουλάχιστον 2.349 έχουν πεθάνει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM).

«Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι μένουν άλλες 135 ημέρες φέτος. Έχουμε κάθε λόγο να περιμένουμε πως ο συνολικός αριθμός των αφίξεων θα ξεπεράσει τις 300.000», δήλωσε ο εκπρόσωπος του οργανισμού Τζόελ Μίλμαν.

Για απόλυτο χάος στα νησιά μιλούσε ξανά ο ΟΗΕ πριν από 11 μέρες

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση, όχι ότι δεν λαμβάνει αρκετά μέτρα για να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό, αλλά ότι δεν μπορεί καν να συντονίσει τις αρμόδιες υπηρεσίες! Ήταν στις 7 Αυγούστου όταν ο Βενσάν Κοστέλ, διευθυντής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για την Ευρώπη, αφού επισκέφθηκε την Λέσβο, την Κω και τη Χίο κάλεσε τις ελληνικές αρχές να θέσουν υπό έλεγχο το «απόλυτο χάος» που επικρατεί στα ελληνικά λόγω της καθημερινής άφιξης χιλιάδων μεταναστών στις ακτές τους.

«Σε όρους πόσιμου νερού, σε όρους υγειονομικής περίθαλψης, σε όρους βοήθειας σε τρόφιμα, η κατάσταση είναι εντελώς ανεπαρκής. Στα περισσότερα από τα νησιά, δεν υπάρχει ικανότητα υποδοχής, οι άνθρωποι δεν κοιμούνται κάτω από κάποια στέγη», είχε δηλώσει ο κ. Κοστέλ προσθέτοντας:  «Έτσι στα νησιά επικρατεί το απόλυτο χάος. Έπειτα από μια-δυο ημέρες μεταφέρονται στην Αθήνα, δεν υπάρχει τίποτε που να τους περιμένει στην Αθήνα», πρόσθεσε.

Οι ελληνικές αρχές πρέπει «να ηγηθούν και να συντονίσουν την απάντηση», είχε τονίσει ο Κοστέλ, ένας βετεράνος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ο οποίος δήλωσε πως «ουδέποτε έχει δει τέτοια κατάσταση» στην τριακονταετή εμπειρία του.

«Ανησυχούμε με την κατάσταση αυτή, στην οποία ουδείς αναλαμβάνει πραγματικά να ηγηθεί της απάντησης, κάτι που καθιστά πολύ δύσκολο για τις ανθρωπιστικές οργανώσεις να συμμετάσχουν στις προσπάθειες», είχε επισημάνει ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Φλαμπουράρης: Η Τασία δεν έχει κάνει μπάνια φέτος...

Την ίδια ώρα, σε μια απίστευτη επίδειξη πολιτικής ελαφρότητας, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης αποθέωσε την αναπληρώτρια υπουργό Τασία Χριστοδουλοπούλου για τους χειρισμούς της στο μεταναστευτικό υποστηρίζοντας δημόσια ότι είναι η μόνη υπουργός που δεν έχει κάνει μπάνια φέτος! 


Κι όλα αυτά σε μια στιγμή που οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που ήδη κατακλύζουν τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα συνεχίζουν να καταφτάνουν στην ελληνική επικράτεια κατά εκατοντάδες κάθε μέρα και η κυβέρνηση δείχνει προφανή αδυναμία να διαχειριστεί το πρόβλημα. Οταν στη Λέσβο περίπου 4.000 άνθρωποι μοιράζονται μια τουαλέτα στο λιμάνι και στην Κω περισσότεροι από 2.000 παραμένουν στο νησί, στην κυβέρνηση βαυκαλίζονται που κατάφεραν να φτιάξουν ένα κέντρο για μερικές εκατοντάδες διερχόμενων μεταναστών στο Βοτανικό που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Τασία: Οι μετανάστες δεν λιάζονται. Εξαφανίζονται!

«Μέχρι και τις 15 Αυγούστου ακριβώς, γιατί και 15 Αυγούστου γίνανε μεταφορές, φεύγανε κανονικά (οι μετανάστες από τα νησιά) προς την Αθήνα. Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με την μεταφορά τους. Το πρόβλημα υπήρχε μόνο στην Κω, όπου είχε συγκεντρωθεί ένας μεγάλος πληθυσμός που δεν μπορούσε να ταυτοποιηθεί. Στη Λέσβο δεν είχαμε τέτοιο πρόβλημα. Τώρα, για δύο τρεις μέρες, που τα πλοία δεν έχουν θέσεις, καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της μεταφοράς αυτών των ανθρώπων. Να είστε σίγουροι ότι θα το λύσουμε» υπογράμμισε η Τασία Χριστοδουλοπούλου στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα.

Η κυρία Χριστοδουλοπούλου, δηλαδή η υπουργός που είναι αρμόδια για θέματα Μετανάστευσης τόνισε: «Όσοι επιθυμούν να φιλοξενηθούν, υπάρχει ανοιχτός χώρος φιλοξενίας στον Ελαιώνα. Οι υπόλοιποι τραβάνε τον δρόμο τους. Κι εκεί όταν απάντησα ότι (οι μετανάστες) εξαφανίζονται, γιατί ακριβώς δεν μπορώ να λέω κάποια πράγματα δημόσια, γιατί υπάρχει και η Ευρώπη, το κάνανε κι αυτό ανέκδοτο. Κι όταν είπα λιάζονται, γιατί εκεί κάνανε τις επαφές, κι αυτό έγινε ανέκδοτο. Γιατί, ακριβώς δεν ξέρετε ούτε από υπαινιγμούς ούτε από δημόσιο λόγο. Τώρα, δεν λιάζονται. Εξαφανίζονται!».

Η κυβέρνηση ναυλώνει πλοίο για την μεταφορά των μεταναστών από τα νησιά στον Πειραιά

Στη ναύλωση πλοίου που 2.500 θέσεων που θα μεταφέρει πρόσφυγες και μετανάστες ώστε να αποσυμφορηθούν τα νησιά, προσανατολίζεται η κυβέρνηση σύμφωνα με δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη.

Η κυρία Γεροβασίλη εξήγησε σε συνέντευξή της στον ραδιοφωικό σταθμό 9.84 ότι σκοπός είναι το πλοίο να κάνει τον γύρο των νησιών ώστε να συγκεντρώνει πρόσφυγες και επειδή υπήρχε και το θέμα της γρήγορης ταυτοποίησης, ελλείψει των υποδομών και ελλείψει του ανθρώπινου δυναμικού, να γίνεται αυτό μέσα στο πλοίο,προκειμένου με αυτό τον τρόπο να αποσυμφορηθούν γρηγορότερα τα νησιά.

Σε ερώτηση για το «αν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας τριών νέων κέντρων υποδοχής, στη Λέρο, τη Χίο και την Κω» η κυρία Γεροβασίλη απάντησε: «Είναι απαραίτητο να υπάρξουν καινούργιοι χώροι υποδοχής. Δεν μπορεί να συνεχιστούν αυτές οι τραγικές εικόνες τις οποίες βλέπουμε καθημερινά, με παιδιά, με ανθρώπους οι οποίοι ζουν κάτω από αυτές τις συνθήκες. Υπήρξαν αντιστάσεις, και από δημοτικές αρχές, μπροστά στην πιθανότητα να γίνουν κέντρα υποδοχής στα νησιά, οι οποίες νομίζω θα πρέπει να καμφθούν, να το ξανασκεφτούν, διότι δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αλλιώς. Από εκεί και μετά, η κυβέρνηση, το υπουργείο, έχει δημιουργήσει κι ένα συντονιστικό όργανο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί όσο το δυνατόν νωρίτερα η αποσυμφόρηση των νησιών, που πραγματικά δεν μπορούν να σηκώσουν αυτούς τους μεγάλους αριθμούς προσφύγων. Και, βεβαίως, έγινε ο χώρος υποδοχής στον Ελαιώνα. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί και άλλος, εκτός Αττικής πια, για να μεταφερθούν γρήγορα και να αποσυμφορηθούν τα νησιά».

Αναφερόμενη γενικότερα στο πρόβλημα η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε: «Είναι οι εμπόλεμες οι καταστάσεις οι οποίες γεννούν κύματα προσφύγων πολύ μεγάλα. Επομένως, είμαστε μπροστά σε μια κρίση, είμαστε μπροστά σε καινούργια δεδομένα και σε καινούργιους αριθμούς μεγάλους. 


Η χώρα δεν διαθέτει ούτε τους οικονομικούς πόρους, αλλά ούτε τις υποδομές, προκειμένου να ανταπεξέλθει αξιοπρεπώς απέναντι σε όλο αυτό. Γίνονται προσπάθειες φυσικά...Έχει παρέμβει και ο Επίτροπος και έχουν γίνει πολλές συσκέψεις... Αυτό που έχει επιδεινώσει και επιδεινώνει δραματικά το πρόβλημα, είναι ότι, ενώ βλέπουμε και ανθρώπους να συνωστίζονται προκειμένου να μετακινηθούν γρήγορα εκτός Ελλάδας, η πολιτική που φαίνεται να αναπτύσσεται σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, είναι το να χτίζουν τοίχους για να αποτρέψουν το κύμα μεταναστών, αλλά και η Ελλάδα ως χώρα υποδοχής πραγματικά δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σ’ αυτούς τους ρυθμούς εισροών. 

Θα πρέπει η Ευρώπη να πάρει συνολικά την ευθύνη, θα πρέπει να αλλάξει την πολιτική που ακολουθείται και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα κατάματα. Διότι αυτό το πρόβλημα δεν λύνεται ούτε αυστηροποιώντας διαδικασίες νομικές στην Ελλάδα ούτε, βεβαίως, μπορούμε να αναποδογυρίσουμε τις βάρκες, όπως αντιλαμβάνεστε».

Η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει αν ο Βαρουφάκης «πείραξε» τα ΑΦΜ - Κατηγορείται για εσχάτη προδοσία

Ανοίγει την εβδομάδα που έρχεται ο κύκλος της εξέτασης μαρτύρων για τo περιβόητο σχέδιο «Plan B», υπόθεση την οποία ερευνά ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Χρήστος Ντζούρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτοι μάρτυρες που θα περάσουν το κατώφλι του εισαγγελέα για να καταθέσουν όλα όσα γνωρίζουν για το απίστευτο αυτό θρίλερ θα προέρχονται από τον πολιτικό στίβο.

Ήδη, στο πλαίσιο της έρευνας αυτής ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ηλίας Ζαγοραίος, ζήτησε από τον προϊστάμενο του ηλεκτρονικού εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη να διενεργήσει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει γίνει απόπειρα παρέμβασης ή παρέμβαση στο πληροφοριακό σύστημα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. 


Η παραγγελία δόθηκε ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την ίδια υπόθεση, την οποία έχει διατάξει η Γενική Γραμματέας Εσόδων Αικατερίνη Σαβαϊδου και αναμένονται τα αποτελέσματά της.

Για την υπόθεση του «Plan B» τέσσερις μηνυτήριες αναφορές έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του εμπνευστή του, Γιάνη Βαρουφάκη.

Συγκεκριμένα, μηνυτήρια αναφορά για τον «Plan B» κατέθεσαν στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας (ΔΣΑ) Δημήτρης Βερβεσός, Θωμάς Καμενόπουλος και Μιχάλης Καλαντζόπουλος καθώς και οι συνάδελφοί τους Αντώνης Βγόντζας και Κυριακή Σταμαδιάνου.

Η ομάδα των δικηγόρων ζητεί απόδοση ευθυνών στα μη πολιτικά πρόσωπα. Δεύτερη μηνυτήρια αναφορά για το ίδιο σχέδιο κατέθεσε και ο δικηγόρος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, ο οποίος στρέφει τα πυρά του ευθέως στον κ. Βαρουφάκη όπως και στα εμπλεκόμενα μη πολιτικά πρόσωπα. 


Είχαν προηγηθεί δυο ακόμη αναφορές του προέδρου του κόμματος «Τελεία» Απόστολου Γκλέτσου και μια δεύτερη του κ. Γιαννόπουλου. Αντικείμενο αυτών των αναφορών είναι οι χειρισμοί του κ. Βαρουφάκη κατά τις εξάμηνες διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.

Όλες οι αναφορές διαβιβάστηκαν από την κ. Κουτζαμάνη στη Βουλή, η οποία σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών είναι η μόνη αρμόδια να αποφανθεί για τυχόν ευθύνες του κ. Βαρουφάκη.

Στον πρώην υπουργό καταλογίζονται τα εξής αδικήματα:


1) Δόλος για την προπαρασκευαστική επεξεργασία διάπραξης του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας ή της διενέργειας προπαρασκευαστικών ενεργειών διάπραξης της απόπειρας της εσχάτης προδοσίας.

2) Ως προς τα «plan B» ο πρώην υπουργός Οικονομικών θα είναι αντιμέτωπος με το αδίκημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων πολιτών σύμφωνα με το νόμο νόμος 2472/1997.

Τα μη πολιτικά πρόσωπα
Υπό στενό εισαγγελικό κλοιό βρίσκονται όμως και τα μη πολιτικά πρόσωπα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, τα οποία ελέγχονται στο πλαίσιο της έρευνας την οποία διενεργεί ο κ. Ντζούρας. Μεταξύ αυτών είναι ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Μιχάλης Χατζηθεοδώρου. Πρόκειται για παιδικό φίλο του κ. Βαρουφάκη, τον οποίο ο πρώην υπουργός – όπως ο ίδιος δήλωσε - «επιστράτευσε» ως «έμπιστό» του «χάκερ» προκειμένου να κλέψει τα ΑΦΜ των πολιτών και να προχωρήσει έτσι σε παράλληλο τραπεζικό σύστημα! Ο ίδιος πάντως το αρνείται.

Με τις αναφορές τα μη πολιτικά πρόσωπα εγκαλούνται για πλειάδα αδικημάτων όπως:


• Παράβαση του νόμου για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, που επισείει κίνδυνο στη ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος και στην εθνική ασφάλεια.

• Παραβίαση κρατικών μυστικών και απόρρητων στοιχείων με επιβαρυντικές μάλιστα διατάξεις, καθώς το αδίκημα αφορά εθνικό νόμισμα.

• Εγκληματική οργάνωση ή σύσταση συμμορίας.

• Παράβαση καθήκοντος καθώς τα πέντε άτομα που συνεργάστηκαν για το «Plan B» ενήργησαν χωρίς να υπάρχει έγγραφη εντολή από τον Πρωθυπουργό ή υπουργό. Πολύ περισσότερο, όταν η παράβαση καθήκοντος αποσκοπούσε στην προώθηση των στόχων του κ. Βαρουφάκη να αποκομίσουν από κοινού παράνομα πολιτικά οφέλη.

• Παραβίαση σχετικών άρθρων του Ποινικού Κώδικα που αφορούν προπαρασκευαστικές διεργασίες για παραχάραξη νομίσματος.

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news