Home » , » Προβλήματα από την κακοκαιρία

Προβλήματα από την κακοκαιρία

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ στα λευκά «ντύθηκαν» πολλά τμήματα της Βόρειας Ελλάδας.

Χιόνι έπεσε στα περισσότερα αστικά κέντρα της Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ οι χιονοπτώσεις ήταν εντονότερες στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, όπου το χιόνι συνοδεύτηκε από ισχυρούς βοριάδες. Σε πολλούς επαρχιακούς δρόμους η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αλυσίδες, την ώρα που η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας και χιονοπτώσεις σε όλα τα ηπειρωτικά ορεινά, τα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου, Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Θράκης.


Στα Τρίκαλα κατέρρευσε η γέφυρα της Διάβας (Καλαμπάκα) λόγω των ορμητικών χειμάρρων από τις σφοδρές βροχοπτώσεις​ Οι άνεμοι έχουν εξασθενήσει ελαφρά, με αποτέλεσμα να αρθεί το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων και στην πορθμειακή γραμμή Ρίο - Αντίρριο.

Πτώση της θερμοκρασίας και τσουχτερό κρύο κατά τη διάρκεια της ημέρας σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Λόγω της κακοκαιρίας στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»
υπήρξε ακυρώσεις πτήσεων της Ryanair. Ειδικότερα, τα αεροσκάφη της συγκεκριμένης αεροπορικής εταιρείας δεν κατάφεραν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο, με αποτέλεσμα να αλλάξουν προορισμό και να κατευθυνθούν προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Πτώση της θερμοκρασίας και τσουχτερό κρύο κατά τη διάρκεια της ημέρας σε Αττική και Θεσσαλονίκη​Στην Αττική, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε από το πρωί του Σαββάτου 164 κλήσεις για παροχή βοήθειας σε διάφορες περιοχές του νομού. Από αυτές οι 86 αφορούσαν σε κοπές δέντρων και οι 50 σε αφαιρέσεις αντικειμένων. Επί ποδός βρίσκονται 35 συνεργεία με 70 πυροσβέστες. Την ίδια στιγμή, κύματα σφυροκόπησαν για αρκετή ώρα όρμο στο Π. Φάληρο.

Σε
Φλώρινα και Κοζάνη το... έστρωσε για τα καλά, ενώ το ίδιο συνέβη και στον Άγιο Αθανάσιο στο Καϊμακτσαλάν. Στα Τρίκαλα κατέρρευσε η γέφυρα της Διάβας (Καλαμπάκα) λόγω των ορμητικών χειμάρρων από τις σφοδρές βροχοπτώσεις, ενώ στο Ναύπλιο οι θυελλώδεις άνεμοι εκρίζωσαν δέντρα, τα οποία έπεσαν στο οδόστρωμα, προκαλώντας προβλήματα στην ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων. Την ίδια στιγμή, στην Αμφιλοχία δύο βοσκοί αναγκάστηκαν να παραμείνουν για ώρες κλεισμένοι στο ποιμνιοστάσιό τους, καθώς «φούσκωσε» ο ποταμός Ίναχος, ενώ στην Καρδίτσα υπάρχει φόβος υπερχείλισης του ποταμού Αχελώου, με τις τοπικές αρχές και τους κατοίκους να παραμένουν σε επιφυλακή.

 http://www.zougla.gr/greece/article/provlimata-apo-tin-kakokeria-1284569

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news