Home » » Κολωνία: Σοκ από μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Κολωνία: Σοκ από μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Σειρά εγκληματικών επιθέσεων στιγμάτισαν την αλλαγή του χρόνου στην Κολωνία καθώς 1.000 περίπου άντρες κατηγορούνται ότι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κλοπές γύρω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.


Η αστυνομία υπογράμμισε ότι η σειρά αυτή των επιθέσεων αντιπροσωπεύει μια "εντελώς νέα διάσταση στο έγκλημα" καθώς κρίνονται πρωτοφανείς στα χρονικά.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγγελθεί περίπου 90 περιστατικά επιθέσεων ανάμεσα σε αυτά και ένας βιασμός ενώ οι αρχές εκτιμούν ότι τις επόμενες μέρες περισσότερα θύματα θα προχωρήσουν σε καταγγελίες, όπως γράφει η Deutche Welle.

Το πλήθος των επιτιθέμενων φέρεται να είχε συγκεντρωθεί στην φημισμένη πλατεία της πόλης της Κολωνίας, ανάμεσα από τον κεντρικό σιδηροδρομικό της σταθμό και τον καθεδρικό της ναό.

Σύμφωνα με τις αστυνομίες αρχές, οι άντρες φαίνονταν μεθυσμένοι και έμοιζαν με "Άραβες ή Βορειοαφρικανούς".

Σφοδρά επικριτικός σχετικά με τον τρόπο που αντιμετώπισε τις σεξουαλικές επιθέσεις συμμοριών νεαρών σε γυναίκες και κορίτσια στην Κολωνία το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς η αστυνομία της πόλης εμφανίστηκε σήμερα ο υπουργός των Εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας ντε Μεζιέρ.

"Η αστυνομία δεν πρέπει να εργάζεται κατ' αυτό τον τρόπο", είπε ενώ ήδη τρεις ύποπτοι είχαν ταυτοποιηθεί, δίχως να έχουν γίνει ακόμα συλλήψεις. "Δεν γίνεται η πλατεία να εκκενώνεται και μετά να συμβαίνουν αυτά και να περιμένουν απλά να καταγράψουν παράπονα".

Περισσότερα από 100 θύματα παραπονέθηκαν ότι τους επετέθησαν συμμορίες που αποτελούνταν από έως 30 άντρες έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας.


Πλήθος 1.000 περίπου ανδρών είχε μαζευτεί στην πλατεία έξω από τον σταθμό στη διάρκεια της εορτασμών για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ενώ πολλοί από αυτούς ήταν μεθυσμένοι και επιθετικοί.

Τελικά η αστυνομία εκκένωσε την περιοχή εξαιτίας του ρίσκου να σημειωθούν τραυματισμοί λόγω των πυροτεχνημάτων.

Ωστόσο, οι συμμορίες των νεαρών σύντομα επέστρεψαν και διενέργησαν δεκάδες επιθέσεις για αρκετές ώρες με πολύ μικρή ανταπόκριση από τις τοπικές αρχές.

Δυο γυναίκες από την Κολωνία είπαν στην αστυνομία ότι έπεσαν θύματα βιασμού και πολλές θωπείας, συμπεριλαμβανομένης εθελόντριας αστυνομικού.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χέικο Μας εκτίμησε ότι οι επιθέσεις φαίνεται ότι ήταν συντονισμένες. Γυναίκες έπεσαν επίσης στοχοποιήθηκαν σε Αμβούργο, Στουτγκάρδη και Ντίσελντορφ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ εξέφρασε την οργή της για τις "αηδιαστικές επιθέσεις".

Η καθολική αναγνώριση παράλληλα των δραστών ως εχόντων εμφάνιση που προσομοιάζει με βορειοαφρικανική ή αραβική προκάλεσε συναγερμό εξαιτίας της εισροής άνω του ενός εκατομμυρίου μεταναστών και προσφύγων την περασμένη χρονιά. Πολλοί εξ αυτών έχουν διαφύγει από την εμφύλια σύγκρουση στη Συρία.

Ένας άντρας μάλιστα περιέγραψε πως η σύντροφός του και η 15χρονη κόρη του περικυκλώθηκαν από πλήθος έξω από τον σταθμό και ο ίδιος δεν μπορούσε να βοηθήσει.

"Οι δράστες την έπιασαν και άγγιξαν το στήθος της συντρόφου μου και τα θώπευσαν ανάμεσα στα πόδια τους", τόνισε.

Μια άλλη γυναίκα κατήγγειλε ότι της έκλεψαν το κινητό τηλέφωνο στην είσοδο του σταθμού μετά τα μεσάνυχτα και όταν πήγε στην αστυνομία υπήρχαν όπως είπε "πολλά κορίτσια, όλα έκλεγαν ασταμάτητα".

Μια Βρετανίδα που επισκεπτόταν την Κολωνία είπε ότι πυροτεχνήματα πετάχτηκαν προς το μέρος της παρέας της από άντρες που δεν μιλούσαν ούτε γερμανικά ούτε αγγλικά. "Προσπαθούσα να μας αγκαλιάσουν, να μας φιλήσουν. Ένας άντρας έκλεψε την τσάντα της φίλης μου", είπε στο BBC.

"Ένας άλλος προσπάθησε να μας βάλει σε ένα 'ιδιωτικό ταξί'. Έχω υπάρξει σε καταστάσεις φόβου, ακόμα και απειλητικές για την ίδια τη ζωή μου, αλλά ποτέ δεν έχω ζήσει κάτι τέτοιο", τόνισε.

Φόβοι για αντι-μεταναστευτική καχυποψία

Το αντι-ισλαμικό κίνημα Pegida και το δεξιό AfD εκτίμησαν ότι οι επιθέσεις ήταν συνέπεια μιας μεγάλου εύρους μεταναστευτικής ροής.

Ο κ. ντε Μεζιέρ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη να μην επικρατήσει γενικό αίσθημα καχυποψίας προς το μέρος των προσφύγων, τουλάχιστον σε αυτό το στάδιο της έρευνας.

Νωρίτερα, η δήμαρχος της πόλης, Χενριέτ Ρέκερ είχε τονίσει ότι ήταν "απόλυτα ανάρμοστο" να συνδέονται οι δράστες "που εμφανίζονται να προέρχονται από τη Βόρεια Αφρική" με τους πρόσφυγες.

Ο επικεφαλής της Ένωσης Αστυνομικών, Ράινερ Ουέντ έκανε λόγο για έλλειψη πόρων που σημαίνει ότι η δύναμη της αστυνομίας της Κολωνίας δεν μπορούσε να εκκαθαρίσει την πλατεία με τον σωστό τρόπο.

Εκφράζοντας παράπονα προς την γερμανική κυβέρνηση υποστήριξε ότι οι ομοσπονδιακοί αστυνομικοί επιφορτισμένοι με το έργο της φύλαξης του σταθμού είχαν αποσπαστεί για να ενισχύσουν την φύλαξη των συνόρων στη Βαυαρία.

Οι αρχές της Κολωνίας είναι ιδιαιτέρως ανήσυχες ότι οι επιθέσεις θα πλήξουν τη φήμη της πόλης λίγες μόνο εβδομάδες πριν το φεστιβάλ του Φεβρουαρίου όταν και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να βγουν στους δρόμους για να γιορτάσουν.

http://www.cnn.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news