Home » , , , , » Αγρότες έτοιμοι για όλα – Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις εν όψει της Πανελλαδικής Απεργίας

Αγρότες έτοιμοι για όλα – Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις εν όψει της Πανελλαδικής Απεργίας

Με γενικό μπλακ άουτ και επ' αόριστον αποκλεισμούς δρόμων και τελωνείων, απειλούν οι αγρότες, οι οποίοι σκληραίνουν τη στάση τους ενόψει και της πανελλαδικής απεργίας στην οποία θα συμμετάσχουν με δυναμικές κινητοποιήσεις.

Αγρότες από όλη τη χώρα θα δώσουν δυναμικά το «παρών» στα συλλαλητήρια της ερχόμενης Πέμπτης στην Αθήνα για τα οποία θα ναυλωθούν λεωφορεία, ενώ και τρακτέρ από τον Μαραθώνα θα μετακινηθούν στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Μπλόκα, μπλόκα, μπλόκα
 
Το τελωνείο των Κήπων έχει κλείσει επ' αόριστον για τα φορτηγά, όπως και το τελωνείο του Προμαχώνα, ενώ αύριο, στις 11:00 θα κλείσουν τα τελωνεία στο Ορμένιο και στις Καστανιές του Έβρου.

Την ίδια ώρα, οι αγρότες της βόρειας Ελλάδας αποφασίζουν για μεγαλύτερης διάρκειας αποκλεισμούς των οδικών δικτύων, ενώ την Πέμπτη, σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με τα τρακτέρ τους. Ήδη, σήμερα, τα πρώτα τρακτέρ έκαναν την εμφάνισή τους στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”.

Παρόμοιο το σκηνικό και στο μπλόκο των Τεμπών, όπου η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό διακόπηκε για σχεδόν 8 ώρες ενώ θα τεθεί προς συζήτηση η εισήγηση για 10ωρους αποκλεισμούς των δρόμων από την Τρίτη, ενώ δεν λείπουν οι φωνές που ζητούν επ' αόριστον αποκλεισμό τους. Δεκάδες τρακτέρ από το μπλόκο της Νίκαιας απέκλεισαν και την παλαιά εθνική οδό Λάρισας-Βόλου, στο ύψος του Πλατυκάμπου.

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι αγρότες της Κρήτης. Το πρωί, αγρότες στα Χανιά βγήκαν στους δρόμους της πόλης με τα τρακτέρ τους και στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της αντιπεριφέρειας, απ' όπου ενώ κατέβασαν τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την έκαψαν.

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις
 
Την απόφασή τους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους κατέθεσαν εκπρόσωποι από 12 μπλόκα αγροτών της Στερεάς Ελλάδας, στη συνάντηση που είχαν με τους 25 δημάρχους ολόκληρης της Περιφέρειας.

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνάντησης που είχαν με το διοικητικό συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, οι αγρότες και εκπρόσωποι των μπλόκων, προέβαλαν την απόφασή τους να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους, να επεκτείνουν τους αποκλεισμούς των εθνικών δρόμων, ζητώντας από την κυβέρνηση να πάρει πίσω το σχέδιο για το νέο Ασφαλιστικό και δηλώνοντας σε όλους τους τόνους ότι θα συζητήσουν μαζί της μόνο από μηδενική βάση.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών, κάλεσαν τους δημάρχους και τους εκπροσώπους των υπολοίπων φορέων ολόκληρης της Στερεάς, να συμπαραταχθούν με τους αγρότες, καθώς όπως σημειώνουν, «όταν πεινάσει ο αγρότης θα πεινάσει ολόκληρη κοινωνία». 

Οι ίδιοι τόνισαν ότι σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελαν να ταλαιπωρούν το κοινωνικό σύνολο, αλλά είναι υποχρεωμένοι από τα πράγματα να προχωρήσουν σε κλείσιμο των δρόμων και να διευρύνουν τους αποκλεισμούς. Μίλησαν για την ακρίβεια που επικρατεί στους συντελεστές παραγωγής και εξέφρασαν απελπισία, καθώς όπως είπαν, «κανένας πλέον δεν μπορεί να προγραμματίσει αν θα σπείρει καθώς τα χρήματα είναι ανύπαρκτα».
Οι δήμαρχοι σε ψήφισμά τους που εξεδόθη μετά τη συνάντηση, σημειώνουν ότι το ασφαλιστικό και το φορολογικό είναι τα μεγάλα ανοιχτά ζητήματα που ζητούν επίλυση και τονίζουν με έμφαση ότι «αυτά δεν μπορούν να λυθούν χωρίς οργανωμένο και ειλικρινή διάλογο μεταξύ της κυβέρνησης της αντιπολίτευσης και των κοινωνικών εταίρων». Ζητούν «υπευθυνότητα και ρεαλισμό» που θα επιτρέψουν, «να σταθεί όρθια η χώρα μας» και μέτρα που να εξασφαλίζουν «την αξιοπρεπή διαβίωση των αγροτών και των άλλων παραγωγικών δυνάμεων».
«Μετά από τόσα χρόνια κρίσης, ο αγροτικός κόσμος και συνολικά οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, όπως επίσης και η πραγματική οικονομία, δεν αντέχουν άλλα μέτρα» σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους οι δήμαρχοι, και παράλληλα τονίζουν την απόφασή τους να συμμετέχουν μαζί με τους αγρότες, «στο ενιαίο μέτωπο που έχει σχηματιστεί μαζί με τον επιστημονικό κόσμο για τους ελεύθερους επαγγελματίες», με στόχο «την ανατροπή της αδιέξοδης κυβερνητικής πρότασης». 

Χαρακτηριστικό είναι, ότι στη συγκεκριμένη συνάντηση μετείχαν αγρότες από την Εύβοια, τη Βοιωτία και τη Φθιώτιδα όπου αναπτύσσονται μπλόκα των αγροτών τα οποία συνεχίζουν τους αποκλεισμούς.

Για αύριο προγραμματίζονται δίωροι ή και τρίωροι αποκλεισμοί, σε άλλες περιπτώσεις μόνο το μεσημέρι και σε άλλες μεσημέρι και βράδυ. Σύμφωνα με τους αγρότες, από τις 2 το μεσημέρι θα κλείσουν οι αγρότες στη Βοιωτία τον εθνικό δρόμο στο 110 χλμ στο ύψος του Κάστρου, ενώ οι συνάδελφοί τους 20 χλμ, πριν στον 90ό χιλιόμετρο θα κλείσουν και πάλι την εθνική οδό για τον ίδιο χρόνο. Ανάλογοι αποκλεισμοί αποφασίστηκαν και για το βράδυ, χωρίς να έχει καθοριστεί η ώρα έναρξής τους.
Στα εφτά μπλόκα της Φθιώτιδας όπου μετέχουν περίπου 700 νέα Εθνική Οδός Αθηνών Λαμίας θα κλείσει σε τουλάχιστον δύο σημεία. Στο 140 χλμ. στο ύψος της Αταλάντης και στο 210 χλμ, στο ύψος της Ανθήλης. Ο πρώτος αποκλεισμός έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι και η εθνική οδός θα παραμείνει κλειστή μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Στην παλιά εθνική οδό Λαμίας-Αθηνών, ο δρόμος θα κλείσει σε δύο σημεία - στο ύψος της Αμφίκλειας και στα όρια της Φθιώτιδας με την Βοιωτία.

Ακόμα, ο δρόμος Λαμίας-Δομοκού, θα κλείσει αύριο από τις 12 το μεσημέρι για 2 ώρες, τόσο στην πόλη του Δομοκού όσο και στο 43ο χιλιόμετρο στην περιοχή Δρούγου.

Συγχρόνως, αγρότες επαγγελματίες αλλά και επιστημονικοί φορείς προετοιμάζονται για την κινητοποίηση της Πέμπτης, ενώ στην κινητοποίηση αυτή θα μετέχουν και τα ταξί (από τις 6 π.μ. της Πέμπτης μέχρι τις 6 π.μ. της Παρασκευής) - έτσι για 24 ώρες στην πόλη Λαμίας και στην ευρύτερη περιοχή δεν θα κυκλοφορούν ούτε ταξί. Παράλληλα οι γιατροί έχουν σταματήσει την συνταγογράφηση από σήμερα και μέχρι την Τετάρτη.


"Συζητάμε μόνο με παρουσία κρατικού τηλεοπτικού σταθμού"
Σήμερα αργά το μεσημέρι συνεδρίασαν στη Τρίπολη οι εκπρόσωποι των επιτροπών των ανεξαρτήτων μπλόκων Πελοποννήσου, και συγκεκριμένα των νομών Αρκαδίας , Λακωνίας, Αργολίδας, Μεσσηνίας και Κορινθίας, όπου μετά από μακρά συζήτηση συμφώνησαν την συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Επιπλέον, ζητούν απ' την ομοσπονδία λαϊκών αγορών Αττικής, να παραμείνουν κλειστές όλες οι λαϊκές αγορές έως το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου.

Ακόμη ζητούν, «απόσυρση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου και συζήτηση πάνω στις προτάσεις που έχουν ήδη κατατεθεί από τους αγρότες σε προηγούμενες ανακοινώσεις, όπως και συζήτηση για όλα τα επιμέρους αγροτικά θέματα».

Εν τω μεταξύ, ορίζουν ότι, «οποιαδήποτε συζήτηση γίνει θα πραγματοποιηθεί ΜΟΝΟ με παρουσία κρατικού τηλεοπτικού σταθμού και σε απευθείας σύνδεση, ώστε ο ελληνικός λαός και οι αγρότες να είναι ενημερωμένοι επαρκώς και αδιάβλητα για τις θέσεις και τις προτάσεις όλων των πλευρών».

Εν τω μεταξύ να αναφέρουμε ότι ο αυτοκινητόδρομος Τριπόλεως - Κορίνθου είναι κλειστός στα διόδια Νεστάνης από τις 6.00 το απόγευμα και ο αποκλεισμός θα διαρκέσει έως τις 11.00 τη νύχτα, με την κυκλοφορία να εκτρέπεται μέσω Αχλαδόκαμπου από την παλαιά εθνική οδό.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ και  Mega

Δημοφιλείς αναρτήσεις Διαχρονικά

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Ροή Ειδήσεων

Τι σημαίνουν τα λόγια του Ιησού «η πίστη σου σε έσωσε»;

Ένας τρόπος, με τον οποίο πολλοί προσπαθούν να ερμηνεύσουν τα θαύματα χωρίς να «υποχρεωθούν» να πιστέψουν ότι υπάρχει Θεός (γιατί αυτό θ...

 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. RadioRoumeliNews