Home » , , » Γιατί το τσάι του βουνού είναι το καλύτερο τσάι

Γιατί το τσάι του βουνού είναι το καλύτερο τσάι

Το τσάι του βουνού είναι ένα από τα πιο γνωστά και παραδοσιακά αφεψήματα που συναντάμε στην Ελλάδα. Στα ελληνικά βουνά αυτοφύονται περίπου 17 διαφορετικά είδη και σύμφωνα με τις έρευνες, η Ελλάδα και η Ισπανία είναι ανάμεσα στις χώρες με τη μεγαλύτερη κατανάλωση τσάι του βουνού στην Ευρώπη. 

Το τσάι του βουνού προέρχεται από το φυτό σιδερίτης του Διοσκουρίδη, και σύμφωνα με την ιστορία πήρε το όνομά του από την λέξη «σίδηρος» από το γεγονός ότι το χρησιμοποιήσουν για να επουλώσουν τραύματα που προέρχονταν από σιδερένια όπλα.

Το τσάι του βουνού φυτρώνει σε βράχια και σε μεγάλο υψόμετρο και συγκεκριμένα το γένος «σιδερίτη» έχει πάνω από 150 είδη, τα οποία έχουν κατά κύριο λόγο, μικρά και κίτρινα σε χρώμα άνθη.

 Μπορεί να είναι γνωστό ότι το τσάι του βουνού έχει ευεργετικές ιδιότητες, αλλά εκτός από αυτό πρόκειται για ένα αφέψημα που μπορεί να απολαύσει κανείς τόσο τον χειμώνα, όσο και το καλοκαίρι. 

Ναι, καλά ακούσατε, λίγη ώρα στο ψυγείο ή μερικά παγάκια και το τσάι του βουνού μπορεί να μεταμορφωθεί σε μία παγωμένη απόλαυση, ιδανική για όλη την ημέρα. Ένα ποτήρι το πρωί για τόνωση της μνήμης,

στη δουλειά για επιπλέον ενέργεια αλλά και το βράδυ για χαλάρωση και ηρεμία. Επιπλέον, το τσάι του βουνού, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα, δεν έχει διεγερτική δράση και μπορεί άνετα να καταναλώνεται ακόμα και το βράδυ πριν τον ύπνο. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news