Home » , , , , , » Η απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες: Αντισυνταγματικός ο νόμος της κυβέρνησης

Η απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες: Αντισυνταγματικός ο νόμος της κυβέρνησης

Με μία σκληρότατη απόφαση που αποτελεί σοβαρό πολιτικό πλήγμα για την κυβέρνηση, το Συμβούλιο της Επικρατείας μετά από μία μαραθώνια σύσκεψη έκρινε τον νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες αντισυνταγματικό.

Ο νόμος κρίθηκε αντισυνταγματικός με ψήφους 14 υπέρ και 11 κατά μετά από μία σκληρή μάχη μεταξύ των δικαστών και είναι άξιο λόγου πως πρώτη φορά μία απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας έρχεται σε μετωπική σύγκρουση με έναν νόμο της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πλειοψηφία των συμβούλων Επικράτειας οι οποίοι συμμετείχαν στην κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψη ψήφισαν υπέρ της αντισυνταγματικότητας του νόμου 4339/2015 και την παράκαμψη του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου ( ΕΣΡ). 

Ουσιαστικά το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ότι ο νόμος Παππά προσκρούει στις επιταγές του άρθρου 15 του Συντάγματος που καθορίζει ως μόνο αρμόδιο όργανο για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών το ΕΣΡ.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως βρίσκεται στον αέρα όλος ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες που σύμφωνα με την απόφαση είναι σαν να μην συνέβη ποτέ για τη Δικαιοσύνη. Το μόνο σίγουρο είναι από την απόφαση αυτή πως δεν πρόκειται να πέσει μαύρο σε κανένα κανάλι από αυτά που δεν είχαν λάβει τις άδειες.

Επίσης σίγουρο είναι πως όσοι έλαβαν άδεια, δηλαδή οι κ.κ. Μαρινάκης, Αλαφούζος, Κυριακού και Σαββίδης θα πρέπει να τους επιστραφούν τα χρήματα από το δημόσιο. Επίσης για όσους δεν είχαν ήδη κανάλι, δηλαδή ο κ. Μαρινάκης και ο κ. Σαββίδης αυτοί δεν μπορούν να εκπέμψουν τηλεοπτικό σήμα.

Εξερχόμενος του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο Πρόεδρος του σώματος, Νίκος Σακελλαρίου αρνήθηκε να κάνει την οποιαδήποτε δήλωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα καταθέσει νέο νόμο άμεσα, καταγγέλοντας ότι με την απόφαση του ΣτΕ "επιστρέφουμε σε καθεστώς ανομίας".

Πανηγυρικό είναι το κλίμα αντίθετα στη Νέα Δημοκρατία και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης που είχαν ταχθεί κατά του διαγωνισμού.
Την παραίτηση Παππά ζητά το Ποτάμι με ανακοίνωση του, στην οποία ειδικότερα υποστηρίζει: 

"Είχαμε προειδοποιήσει την κυβέρνηση. Να σεβαστεί το ΕΣΡ και να μην επιμείνει στον παραλογισμό ότι στην Ελλάδα θα εκπέμπουν μόνο 4 κανάλια. Ο κ.Παππάς, με την άδεια του κ.Τσίπρα όμως, θεώρησε ότι μπορεί να παραβιάσει το Σύνταγμα προκειμένου να στήσει ένα ελεγχόμενο τοπίο στην ενημέρωση. Με εργολάβους και «λαγούς» που θα έδιναν βοσκοτόπια και θα έστηναν «SIRIZATV». 

Οι προσπάθειες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να εκβιάσουν τους δικαστές απέτυχαν. Τώρα ήρθε η στιγμή των ευθυνών. Ο κ.Παππάς πρέπει να παραιτηθεί και ο κ.Τσίπρας πρέπει να απολογηθεί. Και αφού αναγνωρίσουν το λάθος τους να αναζητήσουν την πρόταση που κατέθεσε «Το Ποτάμι» στον Πρόεδρο της Βουλής. 

Περισσότερα κανάλια – περισσότεροι εργαζόμενοι – περισσότερα λεφτά στα δημόσια ταμεία – περισσότερη διαφάνεια στην προέλευση των χρημάτων των καναλαρχών και κυρίως περισσότερη Συνταγματική νομιμότητα." 

 www.newsit - news247.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news