Home » , , , » Αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης στο Δήμο Λαμιέων

Αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης στο Δήμο Λαμιέων



Από Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης στο Δήμο Λαμιέων

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λαμιέωνενημερώνει τους δημότες ότι από Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017 τίθεταισεεφαρμογή το πρόγραμμα “Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης”.
Το πρόγραμμα βασίζεται σε τρεις πυλώνες: 

1.    Εισοδηματική ενίσχυση: Η παροχή χρηματικής ενίσχυσης στο ωφελούμενο νοικοκυριό.
2.    Υπηρεσίες Κοινωνικής Ένταξης: Οι δικαιούχοι, κατά περίπτωση και ανάλογα με τις ανάγκες τους, θα διασυνδέονται με άλλες κοινωνικές υπηρεσίες και προγράμματα, με την προϋπόθεση ότι πληρούν τα κριτήρια ένταξης εκάστου προγράμματος. ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι παροχές αυτές δεν συνυπολογίζονται στο εισόδημα του ωφελούμενου νοικοκυριού. 

Ορισμένες από αυτές τις υπηρεσίες περιλαμβάνουν, ενδεικτικά:Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφαλίστων, παραπομπή και ένταξη σε δομές και υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και υποστήριξης, ένταξη σε προγράμματα και κοινωνικές δομές για την αντιμετώπιση της φτώχειας, ένταξη σε προγράμματα που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Άπορους. Κοινωνικό τιμολόγιο παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας, Κοινωνικό τιμολόγιο παρόχων ύδρευσης.
3. Υπηρεσίες ενεργοποίησης: Οι δικαιούχοι, εφόσον δύνανται να εργαστούν και δεν εργάζονται, προωθούνται σε δράσεις που στοχεύουν στην ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας μέσω υπηρεσιών απασχόλησης και μπορεί να περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων: 

Την κάλυψη προτεινόμενης θέσης εργασίας, τη συμμετοχή σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, τη συμμετοχή σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, τη συμμετοχή σε προγράμματα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας, την ένταξη ή την επιστροφή στο εκπαιδευτικό σύστημα και στα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας. 

Οι δικαιούχοι που δύνανται να εργαστούν και δεν διαθέτουν κάρτα ανεργίας, έχουν την δυνατότητα να εγγράφονται, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, στο μητρώο ανέργων του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.). Επιπλέον, οι δικαιούχοι του Κ.Ε.Α., που είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ., επισκέπτονται όποτε κληθούν, σε προκαθορισμένη από τον Ο.Α.Ε.Δ. ημερομηνία, τα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (Κ.Π.Α.2) που εξυπηρετούν το Δήμο διαμονής τους και συνεργάζονται με τους Εργασιακούς Συμβούλους για την παροχή υπηρεσιών εξατομικευμένης προσέγγισης. 
Σε περίπτωση που το επιθυμούν, οι δικαιούχοι που δύνανται να εργαστούν, μπορούν να παρέχουν εθελοντικές υπηρεσίες ανάλογα με τις δεξιότητες τους και τις ανάγκες των κοινωνικών δομών και προγραμμάτων του Δήμου ή του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας. Αιτήσεις για το πρόγραμμα «Κ.Ε.Α.» μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά:
1.                                               απευθείας από τους αιτούντες, συμπληρώνοντας την αίτηση που διατίθεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.keaprogram.gr μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή συνδεμένου στο διαδίκτυο.
2.                                             στο ΚΕΠ που βρίσκεται επί της οδού Λεωνίδου από τις 8.00 π.μ. έως τις 8.00 μ.μ, τηλέφωνο επικοινωνίας 22310 66160-61, στο ΚΕΠ που βρίσκεται επί της οδού Φλέμιγκ και Ερυθρού Σταυρού από τις 8.00 π.μ. έως τις 2.00 μ.μ, τηλέφωνο επικοινωνίας 22310 67201, καθώς και στο ειδικό γραφείο που συστάθηκε και βρίσκεται στο χώρο όπισθεν του κτιρίου του Δημαρχείου (Φλέμιγκ και Ερυθρού Σταυρού) από τις 8.00 π.μ. έως την 1.30 μ.μ., τηλέφωνο επικοινωνίας 22310 23309.
Κατά τη διαδικασία υποβολής μέσω του Δήμου Λαμιέων ή των Κ.Ε.Π. ο αιτών προσκομίζει υπογεγραμμένο, με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής, από όλα τα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού, το έντυπο συναίνεσης, που βρίσκεται αναρτημένο στον διαδικτυακό ιστότοπο του προγράμματος, με το οποίο τα μέλη του νοικοκυριού συναινούν στο σύνολο των διασταυρώσεων που θα πραγματοποιηθούν για την επιβεβαίωση των στοιχείων τους.
Τα δικαιολογητικά που προσκομίζονται, κατά περίπτωση είναι τα παρακάτω:
  1. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας,
  2. ΑΜΚΑ όλων των μελών του νοικοκυριού,
  3. Αριθμό Φορολογικού Μητρώου όλων των ενήλικων μελών του νοικοκυριού και όσων ανήλικων διαθέτουν ΑΦΜ,
  4. Αριθμό Λογαριασμού Τραπέζης (IBAN) του αιτούντα,
  5. Εκκαθαριστικό Ε1, ετών 2015 και 2016 του αιτούντος και όλων των ενήλικων μελών,
  6. Θεωρημένη κάρτα ανεργίας εάν υπάρχει,
  7. Άδεια διαμονής και διαβατήριο για τους αλλοδαπούς.
Όσοι είναι ήδη ωφελούμενοι του προγράμματος από το 2016 πρέπει να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση. Αν δεν υπάρχει καμία μεταβολή στα στοιχεία που είχαν δηλώσει, μπορούν να εξυπηρετούνται από τα ΚΕΠ. Όσοι έχουν μεταβολές ή υποβάλλουν για πρώτη φορά αίτηση (και απαιτούνται δικαιολογητικά), πρέπει να προσέρχονται στο Δημαρχείο.
Για οποιαδήποτε αλλαγή θα υπάρξει νεώτερη ενημέρωση.


Από το Γραφείο Τύπου

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news