Home » , , , , , » «Πεσκέσι» Ερντογάν μετά την επίσκεψη: Δεσμεύει για στρατιωτικές ασκήσεις το μισό Αιγαίο!

«Πεσκέσι» Ερντογάν μετά την επίσκεψη: Δεσμεύει για στρατιωτικές ασκήσεις το μισό Αιγαίο!

Με ένα... μπαράζ από NAVTEX που δεσμεύουν περιοχές στο Αιγαίο και την Κύπρο «αποχαιρέτησε» την Ελλάδα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μάλιστα συνοδευόταν στην Αθήνα από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, συζήτησε με τον Έλληνα ομόλογό του, ναύαρχο Αποστολάκη, Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης...
 

Όπως επισημαίνει το liberal.gr, για μια ακόμη φορά, αποδεικνύεται ότι η Αθήνα ερμηνεύει λάθος την διακοπή -τουλάχιστον για τις ώρες ή ημέρες που βρίσκεται στην Ελλάδα κάποιος Τούρκος ηγέτης- της παράνομης δραστηριότητας των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Αιγαίο, εκλαμβάνοντας την ως μήνυμα καλής θέλησης, ενώ την αμέσως επόμενη μέρα επαναλαμβάνονται με κανονικό ρυθμό οι ασκήσεις που αμφισβητούν ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και αρμοδιότητες στο Αιγαίο. 

Για τις 11 Δεκεμβρίου δεσμεύεται περιοχή που ξεκινά σε πολύ μικρή απόσταση από τις ακτές της Θάσου και εκτείνεται μέχρι την Σαμοθράκη και την Λήμνο (NAVTEX 1309/17). Και πάλι για τις 11 Δεκεμβρίου έχουν εκδοθεί δυο NAVTEX, με τις οποίες έχει αναγγελθεί η πραγματοποίηση τουρκικών ασκήσεων στην περιοχή μεταξύ Άνδρου-Μυκόνου, Ικαρίας, Χίου (NAVTEX1308/17) και στην περιοχή μεταξύ Λέσβου και μικρασιατικής ακτής (NAVTEX 1305/17).

Την Δευτέρα η Τουρκία έχει αναγγείλει μία ακόμη άσκηση στην περιοχή του Καστελόριζου, σχεδιασμένη με τρόπο που ουσιαστικά εγκλωβίζει το ελληνικό νησί (Navtex 1307/17).

Για σήμερα, Σάββατο, η Τουρκία ανήγγειλε την διεξαγωγή ασκήσεων στην Κύπρο, σε περιοχή λίγα μίλια έξω από την Λάρνακα και την Αγία Νάπα, η οποία βρίσκεται εμφανώς εκτός κάθε περιοχής που θα μπορούσε να διεκδικήσει δικαιοδοσία η Τουρκία, αλλά παρ' όλα αυτά επιμένει να εκδίδει η ίδια NAVTEX, αμφισβητώντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.


 http://www.protothema.gr


Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news