Home » , , , , » Η Λαμία τίμησε τον Δήμαρχο Ιωάννη Παπασιόπουλο

Η Λαμία τίμησε τον Δήμαρχο Ιωάννη Παπασιόπουλο

Με κάθε επισημότητα η Λαμία απέδωσε την πρέπουσα τιμή στον οραματιστή, μεταρρυθμιστή, αείμνηστο Δήμαρχο, Ιωάννη Παπασιόπουλο, με την τοποθέτηση της προτομής του έμπροσθεν του Δημοτικού Θεάτρου, που ήταν ιδέα του, θεμελιώθηκε και εγκαινιάστηκε επί Δημαρχίας του.


«Σήμερα έστω και με πολλά χρόνια καθυστέρηση, η Λαμία αποδίδει την πρέπουσα τιμή στον Ιωάννη Παπασιόπουλο», είπε συγκινημένος ο Δήμαρχος Λαμιέων, Νίκος Σταυρογιάννης, που με δική του πρωτοβουλία και με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δόθηκε το «πράσινο φως» για να μπει η προτομή του στο σημείο όπου βρίσκεται ένα από τα σπουδαιότερα έργα που έγιναν επί Δημαρχίας του.

Για το ανεκπλήρωτο χρέος έκανε λόγο και στην ανάρτησή του στο facebook ο κ. Σταυρογιάννης σημειώνοντας επίσης ότι «η μνήμη του θα είναι αιώνια και το παράδειγμά του θα φωτίζει τα ανηφορικά μονοπάτια του δημόσιου βίου σε μια πολύ δύσκολη περίοδο…».

Ο Δήμος Λαμιέων, αλλά και εγώ προσωπικά ως Δήμαρχος, αισθανόμενοι το ανεκπλήρωτο χρέος, τιμήσαμε σήμερα, έστω και καθυστερημένα, τον οραματιστή Δήμαρχο Ιωάννη Παπασιόπουλο, τον αναμορφωτή της νεώτερης Λαμίας που άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του όχι μόνο με το μοναδικό του έργο – αν αναλογιστεί κανείς το πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον μέσα στο οποίο διοικούσε – αλλά και με το ήθος, την αποτελεσματικότητα, τη μεθοδική δουλειά. Και ίσως γι’αυτό πολεμήθηκε από το πελατειακό σύστημα εξουσίας που χαρακτηριζόταν από τη μικρόνοια και τη φαυλότητα της κομματοκρατίας.
Η μνήμη του θα είναι αιώνια και το παράδειγμά του θα φωτίζει τα ανηφορικά μονοπάτια του δημόσιου βίου σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, για όσους εμφορούνται από τις ίδιες αρχές, τα ιδανικά και την ανιδιοτελή αγάπη για τον τόπο και την πατρίδα μας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news