Σ. Βούλτεψη για τη συμφωνία με την πΓΔΜ: Δε θα περάσει ποτέ

«Εάν τους έλεγαν Μακεδόνες και αν έχουν το όνομα, τότε γιατί μας το ζητούν; Γιατί πρέπει να κάνουμε συμφωνία;» διερωτήθηκε απευθυνόμενη προς τον υπουργό Δικαιοσύνης η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, η οποία διαδέχθηκε στο βήμα της ολομέλειας της Βουλής τον Σταύρο Κοντονή.

«Το ξέρετε πολύ καλά ότι το όνομα το δίνει ο ιδιοκτήτης» είπε η κ. Βούλτεψη και έθεσε επίσης το ερώτημα, απευθυνόμενη στα κυβερνητικά έδρανα: «Εσείς που έχετε ομολογήσει ότι πιεστήκατε και υποχωρήσατε σε υπέρτερες δυνάμεις στα δημοσιονομικά, τι μπορεί να πείσει τον ελληνικό λαό ότι δεν το κάνετε και στα εθνικά θέματα και ότι τα κάνετε με ελεύθερη βούληση και την περήφανη διαπραγμάτευσή σας; Υποχωρείτε σε όλα τα άλλα και δεν υποχωρείτε στην συμφωνία για το Σκοπιανό;».

«Όχι κύριοι. Πιέζεστε και σε αυτό από υπέρτερες δυνάμεις και υποχωρήσατε και αποδεικνύεται τώρα ότι δεν ήταν πιεζόμενος ο κ. Ζάεφ, αλλά ο κ. Τσίπρας. Και ότι δεν ήταν ευνοϊκή η συγκυρία στα Σκόπια, αλλά ήταν ευνοϊκή η συγκυρία στην Αθήνα. Διότι κάτι του έχουν υποσχεθεί του κ. Τσίπρα, γι’ αυτό σήμερα, μιλώντας με τον κ. Ρέγκλιν, είπε ότι αισθάνεται ότι παίζει σε δύο σκακιέρες - στην οικονομική και στην εθνική - αλλά δεν ξέρουμε αν είναι σκακιστής ή είναι το πιόνι" ανέφερε η κ. Βούλτεψη.

Αυτή την στιγμή, κατά την κ. Βούλτεψη, η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη εθνική υποχώρηση «κι αν μέχρι σήμερα είχαν τα Σκόπια υπαρξιακό πρόβλημα, τώρα θα έχει υπαρξιακό πρόβλημα η Ελλάδα».

«Είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία μας, που ελληνική κυβέρνηση παραδίδει εθνικό δικαίωμα. Και το επόμενο θα είναι, χωρίς αμφιβολία, εθνικό έδαφος» τόνισε. «Όχι λοιπόν, και όχι, και όχι, και να το ακούσουν αυτό και οι γείτονές μας και όλοι οι διεθνείς παράγοντες οι οποίοι πανηγυρίζουν. Το ξέρετε όλοι πολύ καλά, ότι το όνομα ‘Μακεδονία’ είναι το όχημα».

«Όποιος πει ότι δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος, μακεδονική γλώσσα και μακεδονική ταυτότητα, τότε τι να την κάνει την Μακεδονία;» ρώτησε η κ. Βούλτεψη η οποία «ξεκαθάρισε» προς την κυβέρνηση, ότι από δω και πέρα, «έχετε πολύ μεγάλη ευθύνη για ό,τι συμβεί […] Γιατί τους δίνετε και γλώσσα, όνομα, λέτε ξεκάθαρα ότι ο καθένας θα λέγεται Μακεδόνας ανάλογα με την αντίληψη που έχει ο ίδιος» είπε.

«Δηλαδή τι νομίζετε, ότι όταν θα πηγαίνει κάποιος στο εξωτερικό θα λέει είμαι Μακεδόνας, άλλα όχι του Μεγαλέξανδρου, αλλά του Κύριλλου και του Μεθόδιου; Ή θα λέει μιλάω μακεδονικά, αλλά που είναι στην οικογένεια των νοτιοσλαβικών χωρών; Θα λέει είμαι Μακεδόνας και μιλάω Μακεδονικά» εκτίμησε.

Επίσης, η βουλευτής της ΝΔ είπε προς το Σώμα, ότι δεν υπάρχει στον ΟΗΕ διαδικασία αναγνώρισης γλώσσας. «Αυτό που υπήρξε ήταν μια βάση δεδομένων για να συνεννοούνται οι κυανόκρανοι στις διάφορες χώρες που υπάρχουν» και εσείς αναγνωρίζετε γλώσσα, πρόσθεσε.

Ακόμη, είπε προς τους παριστάμενους υπουργούς, ότι «στο προοίμιο λέτε ότι τα δύο μέρη συμφωνούν να απέχουν από κάθε είδος αλυτρωτισμό και αναθεωρητισμό» και διερωτήθηκε: «Λέτε ότι έχει η Ελλάδα αλυτρωτισμό και τον αναγνωρίζετε;».

Τέλος, η βουλευτής της ΝΔ εκτίμησε ότι είναι τέτοια η κατάσταση, που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή αυτή η συμφωνία. "Δεν έχει να κάνει με τον Ιβανόφ, ούτε με το τι λένε τα Σκόπια […] Αποτελεί μεγάλη εθνική υποχώρηση. Φροντίστε να το καταλάβετε όλοι, διότι τέτοια συμφωνία στην Ελλάδα δεν πρόκειται να περάσει ποτέ» κατέληξε στην τοποθέτησή της.

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news