Home » , , , » Απορρίφθηκε το τέταρτο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Απορρίφθηκε το τέταρτο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί, που κρατούνται εδώ και 111 ημέρες στις φυλακές της Αδριανούπολης, προσπάθησαν για ακόμα μια φορά μέσω των συνηγόρων τους, να πετύχουν την αποφυλάκισή τους, αλλά οι δικαστικές αρχές αρνήθηκαν. Επόμενο αίτημα θα μπορούν να το υποβάλουν σε περίπου ένα μήνα.

Όλοι θεωρούσαν ότι το αίτημα θα απορριφθεί, αφού είμαστε λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές στην Τουρκία. Να σημειωθεί ότι ακόμα δεν έχει συνταχθεί επίσημο κατηγορητήριο.


Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, ήδη έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτησή τους στην ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία στην Άγκυρα και έτσι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί διαθέτουν διεύθυνση μόνιμης κατοικίας στην Τουρκία.

Έτσι καταρρίπτεται ένα από τα βασικά επιχειρήματα των τουρκικών αρχών, οι οποίες ισχυρίζονται ότι δεν μπορεί να προχωρήσει το αίτημα αποφυλάκισης, γιατί θεωρούνται ύποπτοι φυγής.


Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, στις καταθέσεις τους οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης είπαν ότι επαναλαμβάνουν τις προηγούμενες δηλώσεις τους και τις παλιές καταθέσεις τους. «Δεν είχαμε σκοπό να διαπράξουμε κανένα έγκλημα», ανέφεραν. Ο Δημήτρης Κούκλατζης είπε χαρακτηριστικά: «Επαναλαμβάνω την ίδια κατάθεσή μου. Δεν έχω να πω κάτι διαφορετικό γι’ αυτό το θέμα. Δεν είχαμε σκοπό να διαπράξουμε κανένα έγκλημα».

Ο δικηγόρος των Ελλήνων στρατιωτικών, Χακάν Γιαλτσιντούγ, δήλωσε ότι οι πελάτες του στόχο είχαν να διασφαλίσουν την ασφάλεια των συνόρων της χώρας τους. «Έχοντας αυτό το σκοπό, ενώ βρίσκονταν εν υπηρεσία, πέρασαν κατά λάθος τα σύνορα και στη συνέχεια οι πελάτες μου παρέδωσαν τα όπλα τους στους Τούρκους στρατιώτες. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν υπάρχει καμία υποψία ότι ήθελαν να διαφύγουν. Λαμβάνοντας υπόψη το αδίκημα που διέπραξαν, η απόφαση για συνέχιση της κράτησής τους από αυτή τη φάση και μετά, σημαίνει ότι η κράτησή τους μετατρέπεται σε ένα είδος τιμωρίας. Δεν υπάρχει υποψία διαφυγής ή παραποίησης στοιχείων. Λαμβάνοντας υπόψη την εγγύηση που έδωσε το ελληνικό κράτος, αιτούμαστε την αποφυλάκιση των πελατών», ανέφερε.

Την απόφασή του για συνέχιση της κράτησής τους, το δικαστήριο τη δικαιολόγησε αναφέροντας ότι «σύμφωνα με τα στοιχεία που περιέχονται στους φακέλους, έπειτα και από την αξιολόγηση των σχετικών εγγράφων, υποδεικνύουν την παρουσία ισχυρής υποψίας εγκλήματος με την είσοδό τους σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη». Εδώ αξίζει να αναφερθεί πως είναι η πρώτη φορά που τίθεται στο τραπέζι αυτή η… παράμετρος. Κάτι που δείχνει πως οι Τούρκοι απλά προσπαθούν με κάθε τρόπο να εμποδίσουν την απελευθέρωση των Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη.

www.zougla.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news