Home » , , , , » «Βόμβα» Ζάεφ: Έλληνες επιχειρηματίες υποκινούν επεισόδια στα Σκόπια εξαγοράζοντας πολίτες

«Βόμβα» Ζάεφ: Έλληνες επιχειρηματίες υποκινούν επεισόδια στα Σκόπια εξαγοράζοντας πολίτες

Σάλο προκαλούν οι ισχυρισμοί του Σκοπιανού πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ, σήμερα, Δευτέρα (16/07/2018), ο οποίος έκανε λόγο για προσπάθεια εμπλοκής της Ρωσίας στο δημοψήφισμα των Σκοπίων για το ονοματολογικό.
Μάλιστα, ο ίδιος φέρεται να εμπλέκει σε αυτή την υπόθεση και Έλληνες επιχειρηματίες, χωρίς, ωστόσο, να τους κατονομάζει.

Όλα ξεκίνησαν με μία συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Ζάεφ στο Buzzfeed. Σε αυτή, υποστήριξε ότι η κυβέρνησή του έχει δεχτεί πολλές καταγγελίες για «Έλληνες επιχειρηματίες» που «διάκεινται ευνοϊκά στη Ρωσία» και  πληρώνουν από 13.000 έως 21.000 δολάρια σε πολίτες των Σκοπίων, για να προκαλέσουν «βίαια επεισόδια» πριν από το δημοψήφισμα.

Υπενθυμίζεται ότι οι καταγγελίες αυτές έρχονται μόλις μερικές ημέρες μετά από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες την περασμένη εβδομάδα, όταν τα Σκόπια έλαβαν επίσημη πρόσκληση για να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις. 
Όπως αποκάλυψε ο Ζάεφ, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ ζήτησε βοήθεια από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ με το δημοψήφισμα.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων αρνήθηκε να σχολιάσει ποιοι είναι πίσω από τους χρηματισμούς, λέγοντας, ωστόσο, ότι η κυβέρνησή του πληροφορήθηκε για την ανάμειξη Ελλήνων επιχειρηματιών μετά τις βίαιες συγκρούσεις έξω από το κοινοβούλιο στα Σκόπια τον Ιούνιο.

Αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση της πρόσκλησης, η Μόσχα εξαπέλυσε «βολές» εναντίον του ΝΑΤΟ ισχυριζόμενη ότι τα Σκόπια γίνονται μέλος «με το ζόρι».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η Αθήνα απέλασε δύο Ρώσους διπλωμάτες με την κατηγορία της προσπάθειας παρέμβασής τους σε «ευαίσθητα» ζητήματα της Ελλάδας στα Βαλκάνια και ειδικότερα στο ονοματολογικό των Σκοπίων.

Αλλαγή στάσης
 
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η συνέντευξη Ζάεφ στο Buzzfeed κινείται στον αντίποδα των όσων θριαμβευτικά είχε δηλώσει, μερικά εικοσιτετράωρα νωρίτερα, μιλώντας κατά τη διάρκεια πανηγυρικών εκδηλώσεων το βράδυ του Σαββάτου (14/07/2018) στην πόλη Μπίτολα για την πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ, όπου και αναφέρθηκε στο «μακεδονικό» μέλλον.

Στη δήλωσή του που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης των Σκοπίων, ο Ζάεφ αναφερόταν συνέχεια στη «Μακεδονία» λέγοντας ότι έχει λόγους να γιορτάσει γιατί, όπως είπε, «πραγματοποιούμε τους κοινούς στρατηγικούς στόχους, τα κοινά μας όνειρα και τις κοινές μας ελπίδες».

Σε μια προσπάθεια να φανεί ενωτικός εν όψει του δημοψηφίσματος για την έγκριση της συμφωνίας των Πρεσπών ο κ. Ζάεφ χαρακτήρισε τις γιορτές στις 15 πόλεις - για τις οποίες, πάντως, οι περισσότεροι πολίτες δήλωναν άγνοια - ως «πρόσκληση για ενότητα, με όλες τις πολιτικές διαφορές μας, για τους στρατηγικούς στόχους της χώρας μας, την ένταξη σε ΕΕ και ΝΑΤΟ».

«Αυτό που πέτυχε η "Μακεδονία" σε ένα χρόνο είναι επιτυχία όλων μας. Έχουμε λόγους να πανηγυρίζουμε και να ξεπεράσουμε τις διαφωνίες μας», πρόσθεσε ο προκλητικός Σκοπιανός πρωθυπουργός.

«Απευθύνομαι σε όλους τους πολίτες: Σήμερα τα πράγματα που μας χωρίζουν δεν είναι τόσο δυνατά όσο τα πράγματα που μας ενώνουν. Και αυτά είναι η ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα και η πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ. Αυτές είναι οι δυνάμεις που θα μας ανοίξουν το δρόμο για το μέλλον», πρόσθεσε ο Ζάεφ.

«Η "Μακεδονία" είναι μια ελεύθερη χώρα. Κάθε πολίτης αποφασίζει μόνος του τη θέση του. Καλώ εσάς και την αντιπολίτευση: Ας αποφασίσουμε το μέλλον της "Μακεδονίας". Ας σταματήσουμε τα μίση», κατέληξε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.

https://www.newsbomb.gr


Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news