Home » » Το κινητό σου ξέρει αν είσαι έγκυος!

Το κινητό σου ξέρει αν είσαι έγκυος!

Βρετανοί επιστήμονες των Πανεπιστημίων της Γλασκόβης και του Μπρίστολ ανέπτυξαν μια νέα εφαρμογή (app) για κινητά τηλέφωνα, η οποία μπορεί να βοηθήσει ένα ζευγάρι να μάθει πόσες πιθανότητες έχει να αποκτήσει μωρό μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, πρόκειται για μια «φόρμουλα» που κάνει ακριβή πρόβλεψη, ώστε να ενημερώσει τα ζευγάρια, αν αξίζει να κάνουν τον κόπο να ξεκινήσουν μια εξωσωματική. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη online (στη διεύθυνση www.ivfpredict.com) ως μια απλή εφαρμογή υπολογισμού και σύντομα οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να την «κατεβάσουν» στο iPhone ή σε άλλη «έξυπνη» κινητή συσκευή.


Οι ερευνητές, υπό τον Σκοτ Νέλσον, που παρουσίασαν τη σχετική μελέτη στο ιατρικό περιοδικό «PLoS Medicine», ανέλυσαν τις λεπτομέρειες περισσότερων από 144.000 κύκλων εξωσωματικής και δημιούργησαν ένα στατιστικό-υπολογιστικό μοντέλο που, όπως υποστηρίζουν, αν τροφοδοτηθεί με τα κατάλληλα δεδομένα, μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια μέχρι και 99% τις πιθανότητες επιτυχίας μιας νέας προσπάθειας.


Μεταξύ άλλων, η νέα «φόρμουλα» λαμβάνει υπ' όψιν της την ηλικία της γυναίκας, την αιτία της υπογονιμότητας, τον αριθμό των ετών που προσπαθεί να μείνει έγκυος, το κατά πόσο χρησιμοποιεί δικά της ή όχι ωάρια, τον αριθμό των προηγούμενων αποπειρών εξωσωματικής γονιμοποίησης, το αν έχει μείνει έγκυος στο παρελθόν, αν έχει ήδη αποκτήσει παιδί κ.α..


Ο καθηγητής Γκόρντον Σμιθ, επικεφαλής του τμήματος γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Cambridge, ο οποίος δεν συμμετείχε στην ερευνητική ομάδα, δήλωσε ότι η νέα εφαρμογή «καλύπτει μια πραγματική ανάγκη στην ιατρική για την αντικατάσταση των γενικοτήτων του τύπου ''υψηλός κίνδυνος'' ή ''καλές πιθανότητες'', με αξιόπιστες ποσοτικές εκτιμήσεις για τις υπάρχουσες πιθανότητες (επιτυχίας). Το μοντέλο, παρέχει στις γυναίκες που εξετάζουν το ενδεχόμενο μιας εξωσωματικής μια κατανοητή ποσοτική εκτίμηση για τις πιθανότητες επιτυχίας. Αποτελεί σπουδαίο εργαλείο».

zougla.gr 

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news