Home » , » Τα νέα γυαλιά της Google χρησιμοποιούν το ανθρώπινο κρανίο για να μεταδώσουν ήχο

Τα νέα γυαλιά της Google χρησιμοποιούν το ανθρώπινο κρανίο για να μεταδώσουν ήχο

Τα ηλεκτρονικά γυαλιά της Google παράγουν ήχο στέλνοντας δονήσεις απευθείας στο κρανίο αυτού που τα φοράει... 
Όπως αποκαλύφθηκε από έγγραφα που παρουσιάζουν το Hardware των γυαλιών, τα οποία αναμένεται να παρουσιαστούν αργότερα φέτος σε πειραματική μορφή, δείχνουν μια "οστική σύνδεση" με την οποία δημιουργούνται και αναπαράγονται ήχοι, αντί των παραδοσιακών ηχείων.

Η τεχνολογία, που στέλνει δονήσεις στο εσωτερικό του αυτιού μέσω του κρανίου δεν είναι καινούργια, αλλά δεν έχει υιοθετηθεί ευρέως. Η Panasonic παρουσίασε ένα πρωτότυπο σετ ακουστικών που λειτουργούν με την ίδια αρχή σε μια διεθνή έκθεση ηλεκτρονικών φέτος.

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης τεχνικής είναι ότι επιτρέπει στον ακροατή να ακούει και τους ήχους του περιβάλλοντος. Για παράδειγμα, ο χρήστης δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να ακούει ακόμα κι αν διασχίζει ένα πολυσύχναστο και θορυβώδη δρόμο.

Η Google έκανε αίτηση για να πατεντάρει γυαλιά που χρησιμοποιούν "οστική σύνδεση", και η αμερικανική κυβέρνηση δημοσίευσε την έγκρισή της για τα Γυαλιά Google, συμπεριλαμβανομένου και ενός "εσωτερικού στοιχείου δονήσεως που παρέχει ήχο στον χρήστη μέσω επαφής με το κρανίο του χρήστη".

Τα γυαλιά επίσης θα χρησιμοποιούν bluetooth, wi-fi, όπως και μια μικρή οθόνη που θα εμφανίζεται στο πεδίο όρασης του χρήστη. Επίσης θα περιέχουν και έναν μικροσκοπικό υπολογιστή, ο οποίος θα "τρέχει" το λειτουργικό Android και θα ανταποκρίνεται σε φωνητικές εντολές.

Ο χρήστης θα μπορεί να φορτώνει χάρτες και άλλες χρήσιμες πληροφορίες και δεδομένα από το διαδίκτυο χωρίς να χρειάζεται να κοιτάξουν το smartphone ή κάποια άλλη κινητή συσκευή.

Η Google έχει δηλώσει ότι φιλοδοξεί να κυκλοφορήσει τα γυαλιά Google το 2014.

Πηγή: telegraph.co.uk

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news