Home » » Ο γυναικείος εγκέφαλος πιο αποδοτικός από τον ανδρικό...

Ο γυναικείος εγκέφαλος πιο αποδοτικός από τον ανδρικό...

Τελικά δε μετράει μόνο το μέγεθος... Αφού μπορεί οι γυναίκες να έχουν κατά 8% πιο μικρό εγκέφαλο από τους άνδρες, αλλά τον χρησιμοποιούν πιο αποδοτικά, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο γυναικείος εγκέφαλος χρησιμοποιεί λιγότερη ενέργεια και λιγότερα κύτταρα για να επιτύχει τα ίδια ή και καλύτερα αποτελέσματα.
Αυτό ίσως οφείλεται στο ότι οι άνδρες διαθέτουν περισσότερα εγκεφαλικά κύτταρα απαραίτητα για την λογική σκέψη, ενώ οι γυναίκες διαθέτουν περισσότερες συνδέσεις ανάμεσα στα δικά τους, γεγονός που τους επιτρέπει να σκέφτονται ταχύτερα παρ’ ότι έχουν λιγότερη φαιά ουσία.

Η νέα μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από νευροεπιστήμονες του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια και συναδέλφων τους από τη Μαδρίτη, εστιάσθηκε σε ένα τμήμα του εγκεφάλου που λέγεται ιππόκαμπος και παίζει καθοριστικό ρόλο στη χρήσιμη μνήμη και τα συναισθήματα.

Στους άνδρες, όσο μεγαλύτερος είναι ο ιππόκαμπος και όσο περισσότερα εγκεφαλικά κύτταρα (νευρώνες) διαθέτει, τόσο υψηλότερη η νοημοσύνη.

Ωστόσο στις γυναίκες αυτό λειτουργεί αντίστροφα καθώς ο μεγαλύτερος ιππόκαμπος (ο οποίος βεβαίως παραμένει μικρότερος από τον ανδρικό) δεν αποτελεί απαραίτητα ένδειξη υψηλότερης νοημοσύνης. Αντιθέτως όσο μικρότερος είναι, τόσο το καλύτερο.

Οι ειδικοί κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα υποβάλλοντας σε τεστ νοητικών λειτουργιών 59 γυναίκες και 45 άνδρες, ηλικίας 18 έως 27 ετών. Διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες είναι καλύτερες στην επαγωγική σκέψη και στην παρακολούθηση μιας μεταβαλλόμενης κατάστασης, ενώ οι άνδρες είναι καλύτεροι στην χωροταξική συλλογιστική.

Ωστόσο ο εγκέφαλος των γυναικών ήταν πιο αποδοτικός, καθώς σε δομικό επίπεδο απαιτούσε λιγότερη νευρωνική ύλη για να επιτύχει εφάμιλλα αποτελέσματα με τον ανδρικό, γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Intelligence».

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news