Home » , » Πέντε δισ. ευρώ με αεροσκάφος στην Κύπρο

Πέντε δισ. ευρώ με αεροσκάφος στην Κύπρο

Με πέντε δισ. ευρώ τονώνεται η ρευστότητα των κυπριακών τραπεζών. Τα χρήματα δεν κινήθηκαν μέσω λογαριασμών αλλά έφτασαν με αεροπλάνο, ενώ μεταφέρθηκαν με συνοδεία από τεθωρακισμένα οχήματα. 


Για την ρευστότητα των κυπριακών τραπεζών, οι οποίες ανοίγουν την Πέμπτη, μεταφέρθηκαν στην Κύπρο τα πέντε δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Για τη μεταφορά τους στήθηκε ειδική επιχείρηση η οποία θύμιζε πάρα πολύ χολιγουντιανού επιπέδου ταινία, με συνολικά τέσσερα κοντέινερ γεμάτα χρήματα και ολόγυρά τους ένοπλοι άνδρες των ειδικών δυνάμεων και τεθωρακισμένα οχήματα, ενώ από πάνω πετούσαν ελικόπτερα.

Ουσιαστικά δημιουργήθηκε πομπή 200 μέτρων από την Λάρνακα μέχρι τα θησαυροφυλάκια της Κεντρικής Τράπεζας.

Το αεροσκάφος ήρθε από τη Γερμανία.
Ωστόσο στα χαρτιά του αεροσκάφους αναγραφόταν ότι μεταφέρονταν ομόλογα "bonds", όπως εικάζεται για να μην αποκαλυφθεί ότι το φορτίο ήταν χρήματα.
Η απόφαση να ανοίξουν οι τράπεζες οριστικά την Πέμπτη πάρθηκε την Τετάρτη το βράδυ από το διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκο Δημητριάδη και τον υπουργό Οικονομικών, Μιχάλη Σαρρή, αλλά με κάποιους περιορισμούς στις συναλλαγές.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας , Αλίκη Στυλιανού, δήλωσε ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν για το κοινό στις 12 το μεσημέρι και θα μείνουν ανοικτές μέχρι τις 18.00. Οι υπάλληλοι των τραπεζών θα βρίσκονται από το πρωί στις εργασίες τους.

Φωτογραφία: Καθημερινή της Κύπρου

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news