Home » » Θλίψη και κατακραυγή για τους χαμένους νέους

Θλίψη και κατακραυγή για τους χαμένους νέους

Την απόφαση να αναλάβει τα έξοδα μεταφοράς των σωρών των δύο άτυχων φοιτητών του ΤΕΙ που έχασαν την ζωή τους από αναθυμιάσεις που προήλθαν από αυτοσχέδιο μαγκάλι στους τόπους καταγωγής τους, έλαβε ομόφωνα σήμερα το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας.
Παράλληλα, αποφασίστηκε αναβολή της προγραμματισμένης συνεδρίασης του σώματος και εν συνεχεία οι δημοτικοί σύμβουλοι συμμετείχαν σε πορεία διαμαρτυρίας με κεριά που έκαναν στο κέντρο της πόλης φοιτητές των ΤΕΙ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ άλλη πορεία διαμαρτυρίας για την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Σε υψηλούς τόνους όμως ήταν και οι αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης:


ΣΥΡΙΖΑ:
«Το τραγικό συμβάν της Λάρισας είναι το αποτέλεσμα των βίαιων ανατροπών που έφερε η μνημονιακή εποχή στις ζωές των περισσοτέρων πολιτών και εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των δύο σπουδαστών που έχασαν τη ζωή τους».


ΑΝ.ΕΛ
«Δυστυχώς η τρόικα και η κυβέρνηση για ακόμη μια φορά, θεώρησαν πιο σημαντική την αύξηση των δημοσίων εσόδων, μέσου του υπέρογκου φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, από την ίδια την ανθρώπινη ζωή».


ΚΚΕ:
«Ο χαμός των δύο φοιτητών στη Λάρισα αναδεικνύει με δραματικό τρόπο τον εγκληματικό χαρακτήρα της πολιτικής της κυβέρνησης που έχει καταστήσει τη θέρμανση είδος πολυτελείας Πρέπει άμεσα να καταργηθεί ο ΕΦΚ καθώς και ο ΦΠΑ στα καύσιμα και να έχουν δωρεάν στέγαση όλοι οι φοιτητές».


Χρυσή Αυγή:
«Έλληνες πεθαίνουν για να συλλέγει φόρους ο Στουρνάρας και να τους αποδίδει στη Μέρκελ. Χιλιάδες αυτοκτονίες, παιδιά που καίγονται από ξυλόσομπες και σκάνε από αναθυμιάσεις. Η συνέχεια της ανθρωποκτόνου μνημονιακής πολιτικής ισοδυναμεί με έγκλημα και προδοσία».


Εκτός όμως από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και o Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) τονίζει «πως από λάθος πολιτικές, χάνονται ανθρώπινες ζωές»!

Απευθυνόμενος δε στον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα, ζητάει «αλλαγή της πολιτικής που έχει καταστήσει τη θέρμανση είδος πολυτελείας προκειμένου, να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να αγοράσουν φθηνό πετρέλαιο για να ζεσταθούν και να μην καταφεύγουν σε άλλες «λύσεις», φθηνές αλλά και ανθρωποκτόνες».


«Πρέπει να αντιληφθείτε ότι πάνω από όλα είναι η ζωή των Ελλήνων και όχι οι στόχοι που μας βάζουν κάθε τόσο οι δανειστές μας», αναφέρει λάβρος ο ΙΣΑ, μιλώντας χωρίς περιστροφές για «εγκληματική αδιαφορία του κράτους».

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news