Home » , » Μόσχα: "Ναι" στην επιμήκυνση - Αρνήθηκε ο Μ.Σαρρής την πρόταση της Gazprombank

Μόσχα: "Ναι" στην επιμήκυνση - Αρνήθηκε ο Μ.Σαρρής την πρόταση της Gazprombank

Αποδέχθηκε η Μόσχα να επιμηκυνθεί χρονικά η αποπληρωμή του δανείου των 2,5 δισ. ευρώ και σε δεύτερη φάση θα συζητηθεί και το επιτόκιο προκειμένου να βοηθηθεί η Κύπρος.
Αυτό ήταν το πρώτο ουσιαστικό αποτέλεσμα των επαφών του Κύπριου υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή στην Μόσχα και ... βλέπουμε μελλοντικά καθώς στην Μόσχα θεωρούν ότι σύντομα μπορεί να μην υπάρχει εμπόδιο της ευρωζώνης για να προχωρήσουν σε δανειοδότηση της Κύπρου.


Λόγω του υψηλού ελλείμματος της χώρας και της απόρριψης από την τρόικα νέου διακρατικού δανεισμού ήταν αδύνατη η χορήγηση νέου δανείου στην παρούσα φάση. 

Από την άλλη πλευρά ο Μ.Σαρρής αρνήθηκε την συμφωνία με την Gazprombank η οποία θα διέζωσε χωρίς δάνειο την Κύπρο, άρα δεν χρειαζόταν η έγκριση από την Eurogroup. 

Η αποδοχή της πρόταση θα είχε ως αποτέλεσμα μια εμπορική συμφωνία για κατασκευή-διαχείριση του τερματικού σταθμού φυσικού αερίου στο Μαρί και την εκχώρηση εκμετάλλευσης σειράς ενεργειακών πεδίων-βυθοτεμαχίων στην ΑΟΖ.

Για το αποτέλεσμα των επαφών του στη Μόσχα ο Μ.Σαρρής ενημέρωσε νωρίτερα σε τηλεφωνική επικοινωνία τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Να σημειώσουμε ότι το κλίμα στην αρχή ήταν πολύ άσχημο στην Μόσχα κατά του υπουργού Οικονομικών (βελτιώθηκε στην συνέχεια όσο προχωρούσαν οι συζητήσεις) ενώ η συμμετοχή της Κύπρου με απόφαση της κυβέρνησης Αναστασιάδη, στο ΝΑΤΟϊκό μηχανισμό PfP έχει δημιουργήσει μείζονα πολιτικά προβλήματα στις σχέσεις Μόσχας-Λευκωσίας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news