Home » , » ΣΟΚ : Το Ισραήλ βομβάρδισε τη Συρία για να... πλήξει τη Χεζμπολάχ

ΣΟΚ : Το Ισραήλ βομβάρδισε τη Συρία για να... πλήξει τη Χεζμπολάχ

Παγκόσμιο συναγερμό προκαλεί η αεροπορική επιδρομή τουΙσραήλ. Οι βομβαρδισμοί είχαν στόχο πυραύλους της Χεζμπολάχ, που βρίσκονταν στο έδαφος της Συρίας, υποστηρίζουν τώρα οι ισραηλινοί.
Η είδηση πως ισραηλινά μαχητικά βομβάρδισαν στόχους στη Συρία προκάλεσαν παγκόσμιο συναγερμό και ανησυχία. Κάποιοι μίλησαν για αεροπορική επιδρομή σε σημείο με χημικά όπλα. Το Ισραήλ, επιβεβαιώνοντας την επίθεση, αποκάλυψε πως στόχος δεν ήταν η Συρία, αλλά η Χεζμπολάχ.
Ισραηλινός αξιωματούχος είπε ότι ισραηλινά πολεμικά αεροπλάνα επιτέθηκαν εναντίον ενός φορτίου πυραύλων στη Συρία που πιστευόταν πως προορίζονταν για αντάρτες της Χεζμπολάχ στο γειτονικό Λίβανο. Την ίδια πληροφορία έδωσε τηλεφωνικά στο Reuters ο διοικητής των Σύρων ανταρτών Κάσιμ Σααντεντίν, συνταγματάρχης που λιποτάκτησε από τον τακτικό στρατό
Η αεροπορική επιδρομή έγινε την Παρασκευή αφού εγκρίθηκε σε μυστική συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου το βράδυ της Πέμπτης, δήλωσε ο ισραηλινός αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Ο στόχος της επίθεσης δεν ήταν εγκαταστάσεις με συριακά χημικά όπλα, δήλωσε άλλος Ισραηλινός αξιωματούχος.
Εξάλλου ο Σααντεντίν, δήλωσε πως "οι πληροφορίες μας δείχνουν ότι υπήρξε ένα ισραηλινό πλήγμα εναντίον φάλαγγας που μετέφερε πυραύλους για την Χεζμπολάχ. Δεν έχουμε επιβεβαιώσει ακόμη την τοποθεσία".

Από Newsit.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news