Home » » Το ΝΑΤΟ θέλει το "αβύθιστο αεροπλανοφόρο"- Η Κύπρος πιο κοντά στη Συμμαχία

Το ΝΑΤΟ θέλει το "αβύθιστο αεροπλανοφόρο"- Η Κύπρος πιο κοντά στη Συμμαχία

Το ΝΑΤΟ φαίνεται ότι είναι έτοιμο να αποκτήσει ένα αβύθιστο αεροπλανοφόρο. Την Κύπρο. Όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διαδικασίες για την σταδιακή ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ είναι έτοιμες να ξεκινήσουν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος είναι θέμα χρόνου η υποβολή αιτήματος για τη σύνδεση της Κυπριακής Δημοκρατίας με το ΝΑΤΟ. Η κυπριακή κυβέρνηση έχει αποφασίσει την υποβολή αίτησης για ένταξη της χώρας στο PfΡ, τη Συνεργασία για την Ειρήνη, το νατοικό πρόγραμμα που αποτελεί προθάλαμο για την πλήρη ένταξη μίας χώρας στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο.

Το θέμα θα συζητηθεί και στις συναντήσεις που έχει ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης στην Ουάσιγκτον με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι.


Δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη εξήγηση για το πόσο χρήσιμη είναι η Κύπρος μέσα στην θύελλα που επικρατεί στην Μέση Ανατολή. Και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι παρά την προσπάθεια επανσύνδεσης Τουρκίας-Ισραήλ, το δεύτερο φαίνεται να ενδιαφέρεται περισσότερο για να βελτιώσει την σχέση του με την Κύπρο. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες είναι σχεδόν έτοιμη η συμφωνία για να εξοπλιστεί η Κύπρος μέσω λήζινγκ με δυο πολεμικά πλοία.


Πολλοί θεωρούν ότι η συγκυρία είναι εξαιρετική για να καμφθεί η λυσσαλέα αντίδραση της Τουρκίας σε ενδεχόμενο οποιασδήποτε σχέσης της Κύπρου με την Συμμαχία. Τα όσα “παίζονται” στην περιοχή είναι πολύ σημαντικά και η Άγκυρα ίσως για πρώτη φορά θα βρεθεί αντιμέτωπη μ΄ ένα σκληρό μέτωπο υποστήριξης της προσπάθειας της Κύπρου.  


 onalert.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news