Home » » ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ:Άρματα μάχης στο Κίεβο...

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ:Άρματα μάχης στο Κίεβο...


ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ:Άρματα μάχης στο Κίεβο...o κόσμος κρατά την ανάσα του!

Τα πράγματα είναι σοβαρότερα απο την πλατεία Ταξίμ αλλά ακόμα και απο την πλατεία Ταχριρ του Καίρου στην Αίγυπτο!  



Μία τεθωρακισμένη ταξιαρχία με άρματα μάχης Τ-64 και άλλες μονάδες κυρίως μηχανικού από τα περίχωρα του Κιέβου κατευθύνονται προς το κέντρο της πόλης ενώ δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν από πυροβόλα όπλα!  Τράπεζες, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, και άλλες υπηρεσίες, δεν λειτουργούν με εντολή της κυβέρνησης.  



Την ώρα που η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και οι δρόμοι στην ουκρανική πρωτεύουσα θυμίζει σκηνικό πολέμου, η αστυνομία απέστειλε τελεσίγραφο στους διαδηλωτές να δώσουν ένα τέλος στο χάος στις 18:00, προειδοποιώντας πως διαφορετικά θα υποχρεωθεί να επιβάλει την τάξη «με κάθε έννομο μέσο».  

Ωστόσο, από ό,τι φαίνεται η νύχτα θα είναι μακρά στην Ουκρανία που ζει τις χειρότερες ταραχές από τον Νοέμβριο του 2013.  


Η Ρωσία κατηγορεί γα το νέο χάος την Ευρωπαϊκή Ένωση ως υπεύθυνη με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας Σεργκέι Λαβρόφ να υποστηρίζει πως το χάος στην Ουκρανία οφείλεται στην Ε.Ε που δεν βλέπει τον κίνδυνο των «ακραίων και ριζοσπαστικών δυνάμεων» που συντηρούν την πολιτική αστάθεια στη χώρα).  


Την ώρα που έληγε το τελεσίγραφο που είχαν θέσει οι ουκρανικές Αρχές στους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές να επανέλθει η ηρεμία στην πρωτεύουσα, ακόμη, ένας από τους ηγέτες της ουκρανικής αντιπολίτευσης, ο Βιτάλι Κλίτσκο, ζήτησε από «τις γυναίκες και τα παιδιά» να εκκενώσουν την πλατεία Ανεξαρτησίας στο κέντρο του Κιέβου καθώς ετοιμάζουν έφοδο κατά των δυνάμεων ασφλείας. 

«Ζητάμε από τις γυναίκες και τα παιδιά να φύγουν από τη Μαϊντάν (πλατεία Ανεξαρτησίας). 


Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε μια έφοδο των δυνάμεων ασφαλείας», είπε ο Κλίτσκο στους διαδηλωτές που ήταν συγκεντρωμένοι στην κεντρική αυτή πλατεία του Κιέβου.  Σχεδόν ξαφνικά εκεί που όλοι θεωρούσαν ότι η κατάσταση αποκλιμακώνεται ξέσπασαν επεισόδια πρωτοφανούς βιαιότητας με τουλάχιστον πέντε νεκρούς, ενώ από πυροβολισμούς σκοτώθηκαν δύο αστυνομικοί.  


Το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, ανακοίνωσε πως ο πρώτος αστυνομικός έχασε τη ζωή του από πυροβολισμό στον αυχένα κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων αστυνομίας - αντικυβερνητικών διαδηλωτών.  

Τα επεισόδια ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης, όταν ομάδες διαδηλωτών επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις 100 μέτρα από το κτήριο του Κοινοβουλίου της Ουκρανίας, στο κέντρο του Κιέβου.  


Στους νεκρούς ακόμη, είναι και δύο αστυνομικοί, εκ των οποίων ο ένας πέθανε από τραύμα από σφαίρα στο λαιμό, ενώ μεταφερόταν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.     

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 150, ενώ ένας από τους διαδηλωτές έχασε το χέρι του. 

Από τους τραυματίες, ακόμη, οι 30 είναι σε σοβαρή κατάσταση και φέρουν τραύματα στο κεφάλι. Σύμφωνα με τους γιατρούς, οι περισσότεροι τραυματισμοί προκλήθηκαν από ρίψη χειροβομβίδων από την πλευρά των ... διαδηλωτών. 

Ανάμεσα στους οποίους σίγουρα έχουν παρεισφρύσει οι γνωστοί πράκτορες... 

Τουλάχιστον 37 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί, ενώ δύο από αυτούς έχουν σπασμένα άκρα. 

Δύο αστυνομικοί με βάση ουκρανικά ΜΜΕ κρατούνται αιχμάλωτοι από τους διαδηλωτές.

Νέα συνάντηση Γιανούκοβιτς με την αντιπολίτευση την Τετάρτη 

Την ώρα που η χώρα φλέγεται, νέα συνάντηση με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης θα έχει την Τετάρτη ο Ουκρανός πρόεδρος, Βίκτορ Γιανούκοβιτς. 

Άγνωστο παραμένει εάν ο προγραμματισμός της νέας συνάντησης θα φέρει προσωρινή ειρήνη στους δρόμους του Κιέβου.  

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news